FEMALE TALK

5 διάσημες γυναίκες που μίλησαν με απόλυτη ειλικρίνεια για την εξωσωματική γονιμοποίηση

ⓒ 2021 Charles Sykes/Ιnvision/ Associated Press Charles Sykes

Εκατομμύρια μωρά ανά τον κόσμο (τουλάχιστον 4 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και μόνο), γεννιούνται κάθε χρόνο με εξωσωματική γονιμοποίηση. Για εκατομμύρια ζευγάρια, είναι ο τρόπος να αποκτήσουν το παιδί που λαχταρούν. Όμως η διαδικασία δεν είναι εύκολη για όλους. Μερικές φορές χρειάζεται μεγάλο απόθεμα δύναμης και αντοχής. Στην περίπτωση των 5 διάσημων γυναικών που θα δεις σε αυτή τη λίστα η εξωσωματική γονιμοποίηση υπήρξε ένα roller coaster συναισθημάτων.

Οι 5 διάσημες γυναίκες σε αυτή τη λίστα έχουν μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια για την εμπειρία τους με την εξωσωματική γονιμοποίηση, θέλοντας πάντα να ενθαρρύνουν τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί με αυτή τη μέθοδο, να συνεχίσουν τον δρόμο τους με υπομονή, δύναμη και εμπιστοσύνη.

Amy Schumer

Η κωμικός Amy Schumer μίλησε ανοιχτά για τις προσπάθειές της να αποκτήσει δεύτερο παιδί. Όταν γεννήθηκε ο πρώτος της γιος, ο Gene το 2019, η Amy Schumer στράφηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να καταφέρει να μείνει ξανά έγκυος. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει δεύτερο παιδί ενώ πλέον έχει στραφεί στη λύση της παρένθετης μητρότητας.

«Λοιπόν, η εξωσωματική γονιμοποίηση κύλησε έτσι για εμάς. Απέσπασαν 35 ωάρια από εμένα. Όχι κι άσχημα για ένα μεγάλο κορίτσι έτσι; 26 από αυτά γονιμοποιήθηκαν. Ουάου. Απ’ όλα αυτά βρέθηκε ένα φυσιολογικό έμβρυο και δύο ακόμα που ίσως είχαν κάποια μη φυσιολογικά κύτταρα αλλά μπορούσαν να εξελιχθούν σε ένα υγιές μωρό. Είμαστε χαρούμενοι που είχαμε έστω ένα», είχε γράψει στο Instagram η Amy Schumer.

Όπως είπε ήταν σημαντικό για εκείνη να είναι όσο πιο ειλικρινής γίνεται γι’ αυτή τη διαδικασία, γνωρίζοντας πόσοι ακόμα υποψήφιοι γονείς κάνουν το ίδιο αυτό ταξίδι. «Ήθελα απλά να το μοιραστώ και να στείλω την αγάπη και τη δύναμή μου σε όλες τις μαχήτριες γυναίκες εκεί έξω που περνούν από αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Tyra Banks

Μία ακόμα γυναίκα που πέρασε έναν χρόνο προσπαθώντας να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση πριν τελικά αποφασίσει να στραφεί σε μία παρένθετη μητέρα ήταν η Tyra Banks. Η ίδια και η μητέρα της, Carolyn London είχαν μιλήσει γι’ αυτόν τον επώδυνο χρόνο στο περιοδικό People.

«Με πλήγωνε τόσο πολύ να τη βλέπω να αγωνίζεται έτσι. Είχε φτιάξει το παιδικό δωμάτιο και στο μπάνιο είχε βάλει ένα πλακάκι που έλεγε “η μαμά σε αγαπάει ήδη”. Και μετά έμαθε ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν είχε επιτυχία. Μου έσπασε η καρδιά», είχε πει η μητέρα της στο περιοδικό.

Η Tyra Banks και ο σύντροφός της, Erik Asla απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, το 2016.

Kim Kardashian

Η Kim Kardashian στράφηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση μετά τη δύσκολη πρώτη εγκυμοσύνη της, που ολοκληρώθηκε με τη γέννηση της κόρης της North το 2013. Η Kim Kardashian κατάφερε να φέρει στον κόσμο τον γιο της Saint το 2015, ωστόσο οι επιπλοκές που είχε στην υγεία της αυτή η δεύτερη εγκυμοσύνη έκαναν απαγορευτική για εκείνη την κυοφορία στο εξής.

«Ρώτησα τους γιατρούς μου, αν μπορώ να το κάνω άλλη μία φορά και μου απάντησαν “Μην βάλεις καν ένα έμβρυο μέσα σου. Θα ήταν ιατρικό λάθος», είχε εξομολογηθεί σε ένα Instagram video το 2019.

Η Kim Kardashian απέκτησε δύο ακόμα παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, τη Chicago και τον Psalm. «Είμαι τόσο ευγνώμων για τα όμορφα παιδιά μου. Ανεξάρτητα με το πώς ήρθαν κοντά μου, ήρθαν κοντά μου», είχε πει το 2019.

Michelle Obama

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο Becoming έγραψε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ για την εμπειρία της με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Αφού έζησε το τραύμα μίας αποβολής στράφηκε στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και μετά απο ορμονικές θεραπείες, δεκάδες εξετάσεις και υπερήχους κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της τις δύο κόρες της, Malia και Sasha. Για τη Michelle Obama το πιο δύσκολο κομμάτι αυτού του ταξιδιού ήταν η πολιτική καριέρα του συζύγου της που «με άφηνε αρκετά μόνη στο να χεριστώ το αναπαραγωγικό μου σύστημα και να το φέρω στην καλύτερη δυνατή κατάστασή του», όπως γράφει. Η μοναξιά, αυτό ήταν που τη δυσκόλεψε.

Brooke Shields

O πρώτος γύρος εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη Brooke Shields ήταν επιτυχημένος αλλά έληξε σε μία αποβολή που πλήγωσε την ίδια και τον σύζυγό της, Chris Henchy. Ακολούθησαν κι άλλες προσπάθειες που δεν πετύχαιναν. «Ήμουν έτοιμη να πω ως εδώ. Με είχε κουράσει η ανυπομονησία και η πίεση και ο Chris έλεγε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι μπορούσε να με ξαναδεί να αφαιρώ ένα patch οιστρογόνων ακόμα απογοητευμένη. Στο τέλος αποφασίσαμε να το κάνουμε άλλη μία φορά. Κι αυτή η τελευταία φορά ήταν επιτυχημένη», είχε πει στο Fertility Today η ηθοποιός, που απέκτησε την κόρη της, Rowan το 2003. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στον κόσμο και η Grier.