FEMALE TALK

Δανάη Μπάρκα: «Aς μην σχολιάζουμε ανθρώπους για τo πόσα κιλά είναι»

Instagram.com/danai_barka

Η μόλις 14 χρονών Γωγώ από την Επανομή Θεσσαλονίκης πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από σηπτικό σοκ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας. Ένας θάνατος που ξεκάθαρα προήλθε από ιατρικό λάθος κατά τη χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Ωστόσο, τα κοινωνικά αίτια που οδήγησαν την 14χρονη να πάρει μία τέτοια απόφαση σε μία τόσο νεαρή ηλικία δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας της και ιερέας, το μόνο που ήθελε η 14χρονη κόρη του ήταν να αδυνατίσει ώστε να μην δέχεται το συστηματικό bullying από το σχολικό της περιβάλλον λόγω των κιλών της. «Η Γωγούλα μου ανυπομονούσε να κάνει το χειρουργείο ώστε να αδυνατίσει. Να σταματήσουν να την κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο. Να σταματήσει η καθημερινότητα του bullying» δήλωσε ο πάτερ Βησσαρίων Καντούνης και τα λόγια του ραγίζουν καρδιές. Μία είδηση που καταδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τη σκληρότητα, την αντίσταση και την αποστροφή της κοινωνίας σε ό,τι δείχνει «διαφορετικό» από το κατεστημένο. Μία είδηση που αντικατοπτρίζει τις βλαβερές συνέπειες του body shaming και του bullying, τα οποία είναι ικανά να αφαιρούν ζωές. Μία είδηση που δεν έμεινε ασχολίαστη από πολλούς. Ανάμεσά τους, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Δανάη Μπάρκα που τοποθετήθηκαν δημόσια.

Δανάη Μπάρκα: «Ας σκάσουμε πια και ας μην σχολιάζουμε ανθρώπους για το πώς είναι»

Θέλοντας να εκφράσει την αγανάκτησή της, η παρουσιάστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα story σχετικά με τα τραγικά αποτελέσματα του bullying και του body shaming.«Ας σκάσουμε πια κι ας μη σχολιάζουμε ανθρώπους για το πώς είναι, για το πόσα κιλά είναι. Για το τι θέλουν με τον εαυτό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Δανάη Μπάρκα που προτείνει σε όλους και σε όλες να κοιτάνε την πάρτη τους.

Δανάη Μπάρκα Instagram.com/danai_barka

«Άνθρωποι αυτοκτονούν, παιδιά χάνουν η ζωή τους από χειρουργεία. Αγόρια και κορίτσια ζούνε μέσα στην ανασφάλεια για το τι θα πει ο κάθε γελοίος διπλανός για εκείνους. Σιωπή και ο καθένας να κοιτάει τη ζωή του. ΕΛΕΟΣ. Ντροπή μας αν έστω και ένας άνθρωπος ντρέπεται για τον εαυτό του εξαιτίας μας» πρόσθεσε στη συνέχεια η Δανάη Μπάρκα.

To bullying που η ίδια έχει δεχθεί

Μιλώντας στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής της «Πάμε Δανάη» στο Mega, η Δανάη Μπάρκα είχα αναφερθεί σε ένα διαφορετικό είδος bullying με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη. Bullying δεν σχετίζεται με την εμφάνισή της, αλλά με την οικογένειά της.

«Άμεσα δεν έχει τύχει να δεχθώ για το σώμα μου και δεν το λέω αλαζονικά. Έχω υποστεί περισσότερο bullying για το ποια είναι η μαμά μου, παρά για την εμφάνισή μου. Είχε δημιουργηθεί γύρω μου ένα τείχος με πολλή αγάπη, που δεν άφηνε οποιαδήποτε κακία και κακεντρέχεια να περάσει. Παρ’ όλα αυτά, ούσα ηθοποιός, υπήρχαν και υπάρχουν στιγμές που ορισμένοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να με πληγώσουν λέγοντας ότι για μένα τα πράγματα είναι πιο εύκολα λόγω γνωριμιών» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η Δανάη Μπάρκα, αναφερόμενη στη δική της εμπειρία bullying η οποία σχετίζεται με τη μαμά της, Βίκυ Σταυροπούλου.