WOMEN TODAY

H Caitlyn Jenner γιορτάζει 5 χρόνια από την αλλαγή φύλου και δεν μετανιώνει καθόλου

Invision/AP Taylor Jewell

Σχεδόν έξι χρόνια πριν, κυκλοφόρησε ένα εξώφυλλο του Vanity Fair που έμεινε στην ιστορία. Κεντρικό του πρόσωπο για το τεύχος Ιουλίου 2015, ήταν ο πρώην σύζυγός της Kris Jenner, Ολυμπιονίκης και βασικό μέλος του reallity show “Keeping Up With The Kardashians” που μετέτρεψε μια οικογένεια σε σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς. Όχι όμως ως Bruce Jenner, όπως τον είχαμε γνωρίσει. «Να με αποκαλείτε, Caitlyn», ήταν ο τίτλος του εξωφύλλου. Ο Bruce Jenner ήταν πλέον μια transgender γυναίκα. Και μιλούσε για την εμπειρία της στην Diane Sawyer.

Σήμερα, στα 70 της χρόνια η Caitlyn Jenner μίλησε στο αμερικανικό People για την σημαντική αυτή επέτειο της ζωής της. Την ημέρα που έγινε και εξωτερικά επιτέλους αυτό που χρόνια ένιωθε. «Δεν μετανιώνω», είπε στο περιοδικό η Caitlyn Jenner. Η ίδια έκανε την μετάβασή της στο γυναικείο φύλο στα 65 της χρόνια. Αφού είχε περάσει μια ζωή προσπαθώντας να επιτύχει όσα πιο πολλά μπορούσε για να «αποζημιώσει» τον εαυτό της για την δυσφορία φύλου που πάντα ένιωθε. Ό,τι κι αν κατάφερνε η μόνη φορά που ένιωσε ότι είναι πραγματικά ορατή ήταν στα 65 της χρόνια, κρατώντας στα χέρια της το νέο της δίπλωμα οδήγησης.

«Ήταν τόσο συναισθηματικό. Ήμουν εδώ. Η Caitlyn Marie Jenner. Και μετά αναρωτήθηκα αν άξιζε στον Bruce να πεταχτεί με τέτοιο τρόπο από τη ζωή μου. Έκανε πολλά καλά πράγματα. Μεγάλωσε 10 παιδιά. Αλλά δεν θα επέστρεφα σε αυτόν. Ο Bruce έκανε όλα όσα μπορούσε να κάνει. Μεγάλωσε 10 παιδιά. Τώρα, τι κάνει η Caitlyn;», σημείωσε για την πρώτη στιγμή που ένιωσε τη ζωή της να αλλάζει πραγματικά.

Κάπως έτσι, η Caitlyn Jenner, σκέφτηκε ότι μπορεί να γίνει ένα πρόσωπο που θα μιλήσει για την τρανς κοινότητα και τα προβλήματά της. «Σκέφτηκα ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξω τον τρόπο σκέψης του κόσμου. Το 51% των τρανς ατόμων επιχειρούν να αυτοκτονήσουν. Για να μη μιλήσω για το ποσοστό των δολοφονιών. Χάνουμε μία μαύρη τρανς γυναίκα κάθε δύο εβδομάδες», εξηγεί. Το γεγονός ότι σε όλη τη ζωή της υποστήριζε τους Ρεπουμπλικάνους, ωστόσο, της κόστισε στον νέο της αυτό στόχο.

«Είπαν ότι είμαι πολύ αμφιλεγόμενη. Κι αυτό με πλήγωσε. Νομίζω ότι φορούσα ροζ γυαλιά. Νόμιζα ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Τώρα ξέρω, ότι μπορώ να προσπαθήσω μόνο να αλλάζω έναν άνθρωπο τη φορά», τονίζει η Caitlyn Jenner. Η ίδια λέει ότι σε αυτά τα χρόνια άλλαξε και ο τρόπος σκέψης της.

«Έχω αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι με πολλούς τρόπους», είπε η Caitlyn Jenner, τονίζοντας ότι προσδιορίζει τον εαυτό της πολιτικά ως «Οικονομικά συντηρητική και κοινωνικά προοδευτική» και πιστεύει ότι «χρειαζόμαστε ισότητα για όλους, ανεξάρτητα με το ποιος είναι στον Λευκό Οίκο».

«Αγαπώ την κοινότητά μου. Ήθελα πραγματικά να βοηθήσω», λέει η Caitlyn Jenner, η οποία στο παρελθόν δεν δεχόταν καν προσκλήσεις σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στις οποίες πραγματοποιούσε δωρεές. Η Caitlyn Jenner έγινε πρωταγωνίστρια του δικού της reallity show “I am Cait”, μέσα από το οποίο βρήκε τη δική της φωνή κι ας έκανε και λάθη. Όπως λέει και ο συνδημιουργός του reality, Jeff Odd στο People: «Είναι πρόθυμη να μάθει. Και η γνώση μερικές φορές μπορεί να είναι και επώδυνη».

Η Caitlyn Jenner όντως προσπαθεί να βοηθά την τρανς κοινότητα. Βοηθά με υποτροφίες τους τρανς φοιτητές κολλεγίων εδώ και τρία χρόνια και είναι επικεντρωμένη στη στήριξη της νεολαίας της τρανς κοινότητας. «Αυτό είναι το ταξίδι μου. Ναι είναι διαφορετικό από των άλλων τρανς ανθρώπων, το καταλαβαίνω. Αλλά τελικά η ουσία είναι αυτή: Όταν ξυπνώ το πρωί, είμαι ευτυχισμένη με τον εαυτό μου», είπε. Και κάτι μας λέει ότι αυτή είναι η ουσία, ανεξαρτήτως φύλου και πολιτικών πεποιθήσεων.