ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Αυτό το Instagram account θα εμπνεύσει κάθε νέα μαμά

Αν είσαι νέα μαμά, σίγουρα θα γνωρίζεις κοινότητες στο Facebook που έχουν κεντρικό θέμα τη μητρότητα και το θηλασμό. Μια από τις πιο δημοφιλείς, είναι η "Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού  και Μητρότητας" που καθημερινά πολλές μαμάδες, μοιράζονται απορίες, σκέψεις και εικόνες από την εμπειρία τους.

Στο Instagram, είναι δυσκολότερο να εντοπίσεις αντίστοιχες κοινότητες. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, βασίζεται στη φωτογραφία και μέχρι πρόσφατα δεν ήταν σαφές αν τα στιγμιότυπα από θηλασμό θα απομακρύνονται, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής που έχω το συγκεκριμένο social medium για το γυμνό.

Περίπου ένα χρόνο πριν, έκανε σαφή τη θέση του στο παραπάνω θέμα:”Αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τις μητέρες να μοιράζονται αυτήν την εμπειρία τους στο Instagram. Στην πλειονότητά τους, αυτές οι φωτογραφίες συμβαδίζουν με τις πολιτικές μας” σημειώνει το Instagram.

Έτσι, αργά αλλά σταθερά δημιουργούνται σημεία και στο Instagram που κάθε μαμά μπορεί να βρει απαντήσεις για το θηλασμό αλλά και να αντλήσει έμπνευση για τη μητρότητα. Ένα από αυτά, είναι το Bosomnectar που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Έχει δημιουργηθεί από νέα μαμά και φιλοξενεί γυναίκες που θηλάζουν και τις ιστορίες τους.

Δες παρακάτω ενδεικτικά μερικά posts και follow!

“Δεν έχει σημασία ποια κομμάτια του σώματος μου αγαπάω ή μισώ. Εκείνη τα λατρεύει όλα. Και αν είμαι αρκετά καλή για εκείνη, είμαι σίγουρα αρκετά καλή και για μένα”.

“Λοιπόν, φτάσαμε σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια θηλασμού. Αποθήλασε και επίσημα. Νιώθω το σώμα μου σε πανικό, οι ορμόνες μου προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται και πως είναι να είμαι φυσιολογική ξανά”.

“Ξέρω ότι είναι το τελευταίο μου παιδί. Ξέρω ότι δε θα μείνω έγκυος ξανά. Ξέρω ότι η οικογένεια μας έχει ολοκληρωθεί και ξέρω ότι οι μέρες που θα θηλάσω ακόμα, είναι μετρημένες. Ίσως ακόμα 2 μήνες, 3 ή 4 αλλά 6 το πολύ… Προς το παρόν είμαι ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΜΑ, ΘΗΛΑΖΟΥΣΑ ΜΑΜΑ και οι δυο μας θα το απολαμβάνουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα”.

“Υπάρχουν τόσα οφέλη από την επέκταση του θηλασμού. Συνεχίζει να ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, παρέχει θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, λιπαρά, βιταμίνες και είναι μια όμορφη ευκαιρία να μπορέσεις να κάτσεις και να κάνεις ένα διάλειμμα από το τρέξιμο του να φροντίζεις τους πάντες”.

 

“Ο θηλασμός ήταν από τις πιο απαιτητικές δουλειές που είχα ποτέ, και παρ’ όλα αυτά είναι αυτές οι μαγικές στιγμές μαζί σου που καταλαβαίνω ειλικρινά τη σημασία του να παραδίνεσαι”.

“Όταν πεινάς, πεινάς”

“Είμαι πολύ εξωστρεφής με το θέμα του θηλασμού, όχι μόνο γιατί είμαι περίφανη για όσα καταφέραμε μαζί αλλά γιατί με κάνει σημείο αναφοράς για νέες μαμάδες που μπορεί να βρίσκονται εκεί που ήμουν εγώ 6 χρόνια πριν. Μπορεί να είμαι το μόνο άτομο που ξέρουν ότι θηλάζει ένα μωρό”.

“Ο θηλασμός είναι ένα ιερό δώρο. Είναι όμορφο και σε ανταμείβει. Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση. Απαιτητικός. Εξουθενωτικό. Αυξάνει την υπομονή μου. Μεγαλώνει την ενσυναίσθηση μου”.

“Θα έχω πάντα τις αναμνήσεις από αυτή την γλυκιά ψυχή στα χέρια μου”.

 

“Να΄μαι, στο ίδιο σημείο που έβγαλα την τελευταία φωτογραφία πριν γεννηθείς. Τα ίδια ρούχα, το ίδιο φως, η ίδια εγώ αλλά ένα τελείως διαφορετικό άτομο”.