ΑΘΗΝΑΐΣ ΝΕΓΚΑ

Αθηναΐς Νέγκα: «Η σεξουαλική παρενόχληση στη δημοσιογραφία δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ»

Papadakis Press/Παναγιώτης Αξιώτης

Στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε η Αθηναΐς Νέγκα, η οποία πήρε τη δική της θέση απέναντι στο ελληνικό #ΜeΤoo, το οποίο -όπως η ίδια προέβλεψε- δεν θα λυτρώσει τον χώρο της δημοσιογραφίας, εξηγώντας τον λόγο που τα περιστατικά σε αυτόν τον τομέα θα μείνουν στην αφάνεια.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε για την παρατεταμένη γρίπη (χωρίς να γνωρίζει να είναι κορονοϊός) που πέρασε, την περίοδο της καραντίνας, την οικογένειά της αλλά και για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και εκφοβισμού στον χώρο του αθλητισμού και των τεχνών, με επίκεντρο το θέατρο.

Αθηναΐς Νέγκα: «Eγώ αισθάνομαι ότι υπάρχει και εργασιακό #Metoo»

«Δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη επικαιρότητα που έχουμε αντιμετωπίσει τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το #MeToo. Στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν θα υπάρξει και συνέχεια. Υπάρχουν πολλά #MeToo, δεν είναι μόνο το κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης. Εγώ αισθάνομαι ότι υπάρχει και εργασιακό #Metoo. Ειδικά την περίοδο του κορονοϊού, αισθάνομαι ότι έγινε πολύ έντονη η εργασιακή εκμετάλλευση και η κακοποίηση» ανέφερε στην αρχή η Αθηναΐς Νέγκα.

Σύμφωνα με την Αθηναΐδα Νέγκα, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έμαθαν από τους προϊστάμενούς τους στο πέρασμα των ετών, πως «η αγριάδα είναι κάτι φυσιολογικό» στην καθημερινότητα της δουλειάς. «Σήμερα όμως βλέπω ότι σε όλους τους τομείς, οι περισσότεροι έχουν μαζευτεί» συμπλήρωσε η ίδια.

«Υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση, η οποία όμως πιστεύω δε θα αποκαλυφθεί ποτέ»

«Για πολλά χρόνια μάς έλεγαν ότι είναι παράδοση στη δουλειά μας να κακοπερνάμε. Να φωνάζει ο προϊστάμενος, ο αρχισυντάκτης. Παλιά έπεφτε και ξύλο στις αίθουσες σύνταξης. Έχω δει ρεπόρτερ να πλακώνονται γιατί ήταν τόσο τεταμένες οι σχέσεις. Βεβαίως πρόκειται για μπούρδες. Υπάρχει αυτό το bullying. Το έχω δει δίπλα μου. Προφανέστατα υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση, η οποία όμως πιστεύω δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ. Γιατί αυτό σημαίνει ότι τα ίδια τα Μέσα θα έπρεπε να μιλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση που συμβαίνει μέσα σε αυτά» κατέληξε η Αθηναΐς Νέγκα.