ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΝΝΗ

Αναστασία Ζαννή: 5 πράγματα που δεν ξέρεις για τη σοπράνο- πρώην παίκτρια του Fame Story- που θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

O εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 θα ξεκινήσει ανήμερα της εθνικής επετείου από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου στις 8.00 το πρωί την 25η Μαρτίου θα γίνει η έπαρση της ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Η Αναστασία Ζαννή θα ερμηνεύεσει τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν, συνοδευόμενη από τη στρατιωτική μπάντα με κορυφαίους μουσικούς από όλα τα Σώματα Στρατού, παρουσία της προεδρικής φρουράς. Πόσα όμως ξέρεις γι’ αυτήν; Η Αναστασία Ζάννη είναι μία ερμηνεύτρια που έχει καταφέρει η δουλειά της να ξεπεράσει τα στενά όρια της μικρής μας χώρας και να διαπρέψει στο εξωτερικό. Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για εκείνη:

Την Αναστασία Ζαννή τη γνωρίσαμε μέσα από το Fame Story

Η Αναστασία Ζαννή συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από ένα talent show, το γνωστό σε όλους μας “Fame Story” του ΑΝΤ1 το 2005. Η Αναστασία Ζαννή συμμετείχει στον ίδιο κύκλο του reality show στο οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά και τον Γιώργο Λιανό. Παρέμεινε στο παιχνίδι για 2 μήνες και έπειτα άνοιξε τα φτερά της και εξέλιξε την καριέρα της. Ένα μικρό δείγμα από την παραμονή της στο μουσικό reality θα δεις πιο κάτω.

Έχει κάνει εμφανίσεις σε ιστορικούς χώρους

Ανάμεσα στις εμφανίσεις της, που ξεχωρίζουν ήταν η sold out συναυλία της στο ιστορικό Carnegie Hall στο Μανχάταν, στο Athenaeum Theater στο Βουκουρέστι, στο Keyaki Hall στο Τόκιο, στη Ρώμη και στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, όπου η συναυλία της ηχογραφήθηκε. Η Αναστασία Ζαννή έχει υπηρετήσει την τέχνη της σε μερικούς ιστορικούς χώρους όπως καταλαβαίνεις και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης ίσως να είναι ο πιο ιστορικός από αυτούς.

Αναστασία Ζαννή

Οι μεγάλες οργανώσεις

Η Αναστασία Ζαννή είναι οικείο πρόσωπο σε επίσημες εκδηλώσεις όπως αυτή της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Συμμετείχε στο φιλανθρωπικό γκαλά του Jose Carreras στη Λειψία. Τραγούδησε στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά, στο φεστιβάλ του UCLA για τα Special Olympics του Los Angeles (2015). Τα πρόσωπα προς τιμήν των οποίων έχει τραγουδήσει περιλαμβάνουν τους Bill Clinton, Boutros Boutros Ghali, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry and Ethel Kennedy (R. F. Kennedy Foundation).

Επίσης έχει τραγουδήσει, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη “Day of the African Child”, στη Νέα Υόρκη στο World Trade Center στο Ηellenic Ιnitiative. Συνεργάστηκε με τις συμφωνικές ορχήστρες της Σόφιας, της Βαρσοβίας και της Λειψίας και την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Η ερμηνεία της στο τραγούδι “Tango to Evora” συμπεριλήφθηκε στο «best of» του Buddha Bar κι έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στη Γαλλία. Είναι μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, ενώ παρουσίασε την έναρξη του μαραθωνίου “Light Up the Night” – “Run to the Future” στα εγκαίνια του Πάρκου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Αναστασία Ζαννή και η Ελληνική Επανάσταση

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Αναστασία Ζαννή είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διαδικτυακή εκδήλωση της ελληνοαμερικανικής ένωσης ΑΧΕΠΑ, με αφορμή την επέτειο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι με τον περίφημο Χορό του Ζαλόγγου. Θέμα της συζήτησης ήταν “Η συμβολή των Γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του ’21”. Η σοπράνο ερμήνευσε ακαπέλα συνοδευόμενη μόνον από παραδοσιακά κρουστά ζίλια, τις “Σουλιώτισσες” αλλά και το αμερικανικό εμβληματικό γκόσπελ κομμάτι “Battle Hymn of the Republic”.

Μία ταπεινή σοπράνο

Παρόλο που το βιογραφικό της είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, η Αναστασία Ζαννή μιλώντας στην «Αμαρυσία» είχε δώσει μια αφοπλιστική απάντηση στο ερώτημα αν κάνει διεθνή καριέρα. «Η Μαρία Κάλλας έκανε διεθνή καριέρα. Το ίδιο και η Νανά Μούσχουρη και η Σελίν Ντιόν. Εγώ, απλώς, εκφράζομαι όσο καλύτερα μπορώ», είχε πει η σοπράνο.

Στην ίδια συνέντευξη η ίδια δήλωνε ρομαντική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον εαυτό της και το κοινό της. «Είμαι ρομαντική. Το κοινό μου θέλω να αποτελείται από κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας, καταγωγής και είδους μουσικής. Έναν άνθρωπο που είχε ένα όνειρο και φοβήθηκε να το ακολουθήσει – ίσως ακόμα και να το πει στον εαυτό του γιατί το αμφισβήτησε. Πρέπει, όμως, να πας με το όνειρο. Εγώ, προσωπικά, το ακολούθησα. Και πουθενά να μη σε βγάλει, θα σε βγάλει στον εαυτό σου. Αυτό είναι το κέρδος. Άλλωστε, το τραγούδι εμπνέει», σημείωνε.