PROFILE

Alexandra Hunt: Μία stripper υποψήφια για το Κογκρέσο. Αυτή είναι η ιστορία της

Instagram.com/alexandrahuntforcongress

Στα 28 της χρόνια η Alexandra Hunt διεκδικεί μία θέση στο αμερικανικό Κογκρέσο στην 3η περιφέρεια της Pennsylvania. Δεν είναι τόσο το νεαρό της ηλικίας της που κάνει την υποψηφιότητά της ξεχωριστή, είναι το γεγονός ότι με γενναιότητα προτιμά να είναι ανοιχτή και ειλικρινής για το παρελθόν της σε αντίθεση με πολλούς «επαγγελματίες πολιτικούς». Το παρελθόν της Alexandra Hunt περιλαμβάνει και τη δουλειά της ως stripper την περίοδο που ήταν φοιτήτρια.

Η Alexandra Hunt μίλησε στο thelily για την προεκλογική της καμπάνια και για το παρελθόν της. Η 28χρονη μεγάλωσε με γονείς δασκάλους στο Rochester της Νέας Υόρκης. Η εκπαίδευση στο σπίτι της είχε περίοπτη θέση, ήταν μία έννοια αδιαπραγμάτευτη, ένα αγαθό πιο απαραίτητο και απο την τροφή. Η εκπαίδευσή της την έφερε από το Rochester στο Richmond όπου πήγε κολλέγιο, έπειτα στη Philadelphia για τις σπουδές της.

Ήταν η εκπαίδευση ή μάλλον το κόστος της που ίσως κάνει την υποψήφια των Δημοκρατικών Alexandra Hunt να γίνει η πρώτη ανοιχτά πρώην stripper που θα αναλάβει κάποιο δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ. Πρόσφατα η Alexandra ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία σε μία παραδοσιακά δημοκρατική περιφέρεια κατά του Ρεπουμπλικάνου Dwight Evans, για να καταφέρει να βρεθεί στο Κογκρέσο.

Η πανδημία την έστρεψε στα κοινά

Για την Alexandra Hunt η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για τις αποφάσεις της. Έχει πτυχίο στην δημόσια υγεία, και παρόλο που πλέον δουλεύει ως data manager σε μία βιοφαρμακευτική εταιρεία, γνωρίζει ότι στο Κονγκρέσο δεν βρίσκονταν πολλοί επιστήμονες του κλάδου της, για να διαχειριστούν την πανδημία. «Κατάλαβα ότι κανείς δεν θα έρθει να μας βοηθήσεις. Ήμασταν μόνοι μας. Και αυτό για μένα είναι ένα αποτυχημένο κράτος», είπε για τους πολιτικούς και τον Covid- 19 η Alexandra Hunt.

Ξεκινώντας την εκστρατεία της, η Alexandra Hunt ήξερε ότι το παρελθόν της ως stripper θα ερχόταν στις συζητήσεις της με τους ψηφοφόρους. Πριν την πανδημία, πριν την απόφασή της να κατέβει υποψήφια για το Κογκρέσο, η Alexandra Hunt δεν είχε στα σχέδιά της να μιλήσει για το πέρασμά της από αυτή τη δουλειά ως φοιτήτρια. Για πολλά άτομα που έχουν εργαστεί ως σεξεργάτες είναι το στίγμα που κάνει πιο εύκολη επιλογή την απόκρυψη του παρελθόντος τους. Ωστόσο η 28χρονη όταν αποφάσισε να γίνει δημόσιο πρόσωπο δεν βρέθηκε μπροστά σε κανένα δίλημμα. Δεν θα έκρυβε τη δική της αλήθεια.

Ο λόγος που η Alexandra Hunt αποκάλυψε ότι υπήρξε stripper είναι πολύ σημαντικός

«Ήμουν σε επικοινωνία, συζητούσα και είχα συνδεθεί με την κοινότητα των σεξεργατών πριν ξεκινήσω την καμπάνια μου και μου είπαν “Μη μας αφήσεις πίσω”», είπε. Η επιλογή της αυτή έχει και πολιτικό όφελος, όπως αναφέρει το TheLily. Εκείνοι που μοιράζονται το παρελθόν τους με τα media πριν προλάβουν να το κάνουν οι αντίπαλοί τους, οχυρώνονται απέναντι στην κριτική και τις επιθέσεις. Όπως σημείωνει η καθηγήτρια Jennifer Lawless του Πανεπιστημίου της Virginia με όποιον τρόπο κι αν προσπαθήσει να αναφερθεί σε αυτό το παρελθόν ο πολιτικός της αντίπαλος θα ερμηνευθεί ως σεξισμός και θα είναι τέτοιος.

Η Alexandra Hunt έγινε stripper για τον ίδιο λόγο που κι άλλες φοιτήτριες στις ΗΠΑ στρέφονται στη σεξεργασία. Χρειαζόταν χρήματα για να αποπληρώσει τα δίδακτρά της και οι χαμηλοί μισθοί της σερβιτόρας στην πανεπιστημιούπολη δεν κάλυπταν τα έξοδα. Ξεκίνησε να χορεύει στο πρώτο έτος.

«Δεν είχα ιδέα τι έκανα. Έφερα το βιογραφικό μου και με κορόιδεψαν γι’ αυτό», είπε γελώντας. Έδωσε το πραγματικό της όνομα και την έβγαλαν από το πρόγραμμα εξαιτίας του την πρώτη μέρα της δουλειάς. Στη συνέχεια έμαθε. Το 2014 με τα χρήματα που έβγαλε από την δουλειά της ως stripper και το μυαλό και τις ικανότητές της, αποφοίτησε έναν χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο από το πανεπιστήμιο. Με τα χρήματα που απέμενιναν χρησματοδότησε τις ενασχολήσεις της ως εθελόντρια, τρία ταξίδια μεταξύ των οποίων κι ένα στο θεραπευτικό κέντρο Pine Ridge όπου ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα πρόγραμμα πρόληψης αυτοκτονιών με το οποίο ασχολείται ακόμα.

Η Alexandra Hunt δεν θέλει να γίνει το πρόσωπο των σεξεργατών

«Νομίζω ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία ισορροπία για το πώς εκπροσωπώ τον εαυτό μου ως κάποια που έχει συμμετάσχει στη σεξεργασία και από την άλλη δεν ξέρω, δεν θέλω να γίνω το πρόσωπο της σεξεργασίας. Και όχι λόγω του στίγματος ή κάποιοας ντροπής, αλλά επειδή πρέπει να δοθούν πίσω στους σεξεργάτες πράγματα που έχουν απωλέσει. Το επίκεντρο πρέπει να είναι οι ανάγκες των σεξεργατών ως κοινότητα, που περιλαμβάνουν την οικονομική ασφάλεια, την ασφάλεια από την διαπροσωπική βία και την ασφαλή πρόσβαση σε στέγαση, δομές υγείας και θεραπεία από εθισμούς», εξήγησε η Alexandra Hunt.

Ακόμα κι αν αυτό είναι που επιθυμεί οι σελίδες της στα social media δείχνουν ότι η ανταπόκριση του κοινού σε εκείνη είναι πολύ μεγαλύτερη όταν μιλά για το παρελθόν της ως stripper γιατί πόσο συχνά περιμένεις σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, μία πρώην stripper να μιλά για το παρελθόν της και παράλληλα να παρουσιάζει την ατζέντα της για την πανδημία, την υγεία για όλους, το τέλος των μαζικών φυλακίσεων κ.α.; Αυτό που την προβληματίζει δείχνει ότι η Alexandra Hunt θέλει να είναι απόλυτα ειλικρινής τόσο για εκείνο το κομμάτι του παρελθόντος της όσο και για το παρόν της.

Η ωραιοποίηση της σεξεργασίας και το μεγάλο στοίχημα

Δεν θέλει να πάρει μέρος σε μία ωραιοποίηση του επάγγελματος που έκανε ως φοιτήτρια. Παρόλο που ευγνωμονεί το παρελθόν της για τον τρόπο που αυτό το κομμάτι της την βοηθά να είναι προσιτή στο κοινό της, θέλει να είναι σίγουρη ότι τα μηνύματα που περνάει είναι αυτά των πραγματικών αναγκών και αυτής της κοινότητας, αντί των μηνυμάτων που κάποιοι άνθρωποι λαμβάνουν από τις ωραιοποιημένες πλευρές της ζωής κάποιων σεξεργατών όπως προβάλλονται online.

Όπως είπε στο thelily, ελπίζει η καμπάνια της να φέρει ουσιαστική προσοχή στις ανάγκες μίας περιθωριοποιημένης κοινωνικά ομάδας αλλά κι εκείνης που δείχνει να απολαμβάνει μία λαμπερή ζωή στο Instagram και στο OnlyFans. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι της γενιάς μας ή και μικρότεροι, αποδέχονται τους σεξεργάτες και το βλέπουν ως “κάτι πολύ κουλ”. Και δεν καταλαβαίνουν ότι στην πραγματικότητα έχω δεχτεί πολλά σοβαρά πλήγματα εξαιτίας του ίδιου πράγματος. Αλλά αν εγώ μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό που κάνω τώρα και η σεξεργασία παραμείνει αυτό το κουλ πράγμα για μένα στα μάτια τους, τότε είναι πιθανό να γίνει το περιβάλλον της σεξεργασίας ένα πιο ασφαλές μέρος για τους εργαζόμενους σε αυτό».

Τα μεγάλα πλήγματα

Τα «πλήγματα» περιλαμβάνουν την απομάκρυνσή της από μία part time δουλειά στην οποία προπονούσε παιδικές ομάδες ποδοσφαίρου καθώς οι γονείς ανησυχούσαν για το παρελθόν της ως stripper. Έφηβα παιδια βρήκαν τα βίντεο στα οποία μιλούσε για όλα αυτά στο TikTok κι έτσι οι διευθυντές της συνέστησαν να προπονεί νήπια αν ήθελε να συνεχίσει. «Για κάποιο λόγο οι άνθρωποι σκέφτονται ότι οι άνθρωποι που έχουν υπάρξει σεξεργάτες πρόκειται να εκμεταλλευτούν τα παιδιά. Αυτό με πλήγωσε πολύ», είπε η Hunt.

Η ίδια είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει το ίδιο στίγμα καθώς και την υποτίμηση αν καταφέρει να μπει στο Κογκρέσο. «Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια μου. Και μάλλον δεν θα μου συμπεριφερθούν καλά, οι άντρες κυρίως αλλά και οι γυναίκες. Και απλά είμαι προετοιμασμένη να το αντιμετωπίσω», σημείωσε σχετικά.

Το πείσμα που θα φέρει στο Κογκρέσο

Η Alexandra Hunt μοιράζεται την πιο δυνατή της εμπειρία από εκείνη την εποχή που δούλευε ως stripper στις προεκλογικές της ομιλίες. Η ιστορία έχει πρωταγωνίστρια την ίδια που σε μία βάρδιά της έκατσε στο πάτωμα με τα χέρια σταυρωμένα και αρνήθηκε να χορέψει για μία παρέα ανδρών που παρακολουθούσε για ώρες να βλέπουν τις συναδέλφους της να κάνουν στριπτίζ χωρίς να τους δίνουν ούτε ένα φιλοδώρημα. Το ίδιο πείσμα σκοπεύει να φέρει και στο Κογκρέσο.

Το να μιλάει στον κόσμο για όλα αυτά την έχει βοηθήσει να σπάσει την αλυσίδα της ντροπής που έφερε μαζί της από τις πιο δύσκολες στιγμές της ως stripper. «Αν οι άνθρωποι μου επιτεθούν γι’ αυτό, είναι ο δικός τους μισογυνισμός, είναι οι δικές τους προκαταλήψεις και διακρίσεις και αυτές δεν θα με κρατήσουν πίσω», εξηγεί.