ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτά τα σκίτσα θα σε κάνουν να μην θες να τα παρατήσεις όλα και να γίνεις πριγκίπισσα

https://www.instagram.com/guadascribbles/

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει – ειδικά αυτές τις μέρες με τον ανάδρομο Ερμή – να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκες και να εκφράζεις με περίσσια αγανάκτηση ότι θα τα παρατήσεις όλα και θα πας να γίνεις πριγκίπισσα; Θέλω να σε ενημερώσω, προς περαιτέρω απογοήτευσή σου, ότι ούτε αυτό είναι μια καλή επιλογή. Και θα εξηγήσω ακολούθως τι πάει λάθος (και) με τις πριγκίπισσες.

Η Guada είναι μια ιδιοφυής σκιτσογράφος που αποφάσισε να απομυθοποιήσει τις πριγκίπισσες της Disney – μάλλον – για καλό. Για να μην νιώθουμε δηλαδή, ότι εκείνες δεν έχουν προβλήματα και ζουν ζωή χαρισάμενη.

Απ’ ό,τι φαίνεται, το να είσαι πριγκίπισσα έχει κι αυτό τα δικά του ζόρια και σύμφωνα με τα όσα θα δεις, δεν ζήσαν αυτές καλά κι εμείς καλύτερα τελικά.

Η Guada άπτεται των πιο δημοφιλών ιστοριών της Disney και καθίζει τις αγαπημένες μας πριγκίπισσες απέναντι από έναν ψυχολόγο/ψυχίατρο, τον Dr. Pink Giraffe. Το όνομά του είναι τέτοιο, όχι γιατί είναι κομπογιαννίτης, αλλά επειδή πρόκειται ακριβώς για μια ροζ καμηλοπάρδαλη.

Η Άριελ, η Σταχτοπούτα, η Ωραία Κοιμωμένη, η Γιασμίν, η Μουλάν, η Μπελ, η Χιονάτη, η Ραπουνζέλ και η Έλσα μοιράζονται με τον Dr. Pink Giraffe τα βιώματά τους κι εκείνος τους επιστρέφει από μία ερώτηση στην κάθε μία, που ουσιαστικά μηδενίζει κάθε τι ρομαντικό ή ηρωικό είχε το παραμύθι τους. Απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε καν στα παραμύθια δεν είναι τελικά όλα ροζ.

Η Άριελ, λοιπόν, έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή αλήθεια, αφού άλλαξε το ποια είναι για να νιώσει ότι ταιριάζει σε αυτόν τον κόσμο. Η Σταχτοπούτα, απλά χόρεψε με κάποιον για κανα δυο ώρες και τώρα νομίζει πως είναι ο έρωτας της ζωής της. Η Γιασμίν παντρεύεται κάποιον που της έλεγε από την πρώτη στιγμή ψέματα. Η Ραπουνζέλ έχει ζήσει 18 χρόνια τη δική της καραντίνα (παρόλο που δεν υπάρχει ο κορονοϊός στο παραμύθι της). Η Έλσα τελικά κατάφερε να ξεχάσει;

Η Χιονάτη, ήταν η πριγκίπισσα που έμεινε με 7 ανθρώπους που δεν γνώριζε και λίγο μετά δηλητηριάστηκε επειδή δάγκωσε ένα μήλο από μια επίσης άγνωστη. Μάλλον είναι από τις πριγκίπισσες που εμπιστεύονται πολύ εύκολα τους ανθρώπους. Η Μπελ κατέληξε με τον άνθρωπο που την κρατούσε αιχμάλωτη (το λες και τοξικό). H Ωραία Κοιμωμένη πιθανόν να μην ξέρει τι θα πει συγκατάθεση, αφού ήταν παντελώς αναίσθητη όταν τη φιλούσε ο πρίγκιπας. Τέλος, η Μουλάν, έκανε όλο αυτό το ταξίδι για να σώσει την Κίνα, απλά για να κερδίσει την αποδοχή του πατέρα της.

Βλέπεις; Ακόμα και οι πριγκίπισσες έχουν προβλήματα σαν τα δικά μας. Μήπως, τελικά, μια χαρά είναι η ζωή κι έτσι;