ROLE MODELS

5 διάσημες γυναίκες που αντιμετωπίζουν την τριχοφυΐα στο πρόσωπό τους αναπολογητικά (και μπράβο τους)

Samir Hussein/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι κάτι ακραία συνηθισμένο αλλά δεν αντιμετωπίζεται ως κανονικότητα για τις γυναίκες. Για πολλά πολλά χρόνια οι γυναίκες έπρεπε να κρύβουν το γεγονός ότι κι εκείνες έχουν τρίχες στο πρόσωπό τους είτε τις αφαιρούν είτε όχι. Οι διάσημες γυναίκες για μία ακόμα φορά ήρθαν να μας απενοχοποιήσουν. Αυτές οι διάσημες γυναίκες αντιμετωπίζουν την τριχοφυΐα τους όπως πρέπει, αναπολογητικά.

Από τη Μadonna, μέχρι την Adele και την Keke Palmer, οι διάσημες γυναίκες σε αυτή τη λίστα, βοηθούν ένα ακόμα ταμπού να περάσει στη λήθη και κανονικοποιούν την τριχοφυΐα και για τις γυναίκες.

Madonna

Η Madonna έχει ανοίξει πολλούς δρόμους κατά τη διάρκεια της καριέρας της σε ό,τι αφορά τις ιδέες για το πώς «πρέπει» να μοιάζουν οι γυναίκες. Αγκάλιασε τη σεξουαλικότητά της, απελευθερώθηκε και μαζί απελευθέρωσε και αρκετές γυναίκες που κλήθηκαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Σε ό,τι αφορά την τριχοφυΐα της, ήταν τον Νοέμβριο του 2008 που ένα άρθρο της Huffington Post ανέφερε ότι στην πρεμιέρα της ταινίας της Filth and Wisdom «έκπληξη προκάλεσε για μία τόσο τελειομανή γυναίκα το κοντινό στο άνω χείλος και το μουστάκι της».

Το 2013 γράφοντας ένα άρθρο στο Harper’s Bazaar η Madonna απάντησε σε όλους όσοι είχαν ασχοληθεί με το μουστάκι της, με μία αναφορά στη Frida Kahlo.

«Η θέα του μουστακιού της με παρηγορούσε. Επειδή ήταν μία καλλιτέχνης που δεν νοιαζόταν για το τι σκέφτονταν οι άλλοι. Την εκτιμούσα. Ήταν τολμηρή. Οι άνθρωποι της έκαναν τη ζωή δύσκολη. Η ζωή της ήταν δύσκολη. Αν εκείνη μπορούσε να το κάνει, τότε μπορούσα κι εγώ», έγραφε.

Cardi B

Τον Ιανουάριο του 2022 η Cardi B ανάρτησε ένα Instagram Story χωρίς να φορά make up. Κοίταξε την κάμερα και είπε: «Το μουστάκι είναι μουστάκι. Λένε ότι ότι αν έχεις μουστάκι έχεις ένα καλό “γατάκι” οπότε γουργούρισε». Και κάπως έτσι η Cardi B απενοχοποίησε την τριχοφυΐα στο πρόσωπό της με τον πιο λαϊκό και ευθύ τρόπο.

Adele

Το 2012 η Adele γέννησε τον γιο της, Angelo. Λίγα χρόνια μετά, το 2016 σε συναυλία της στη Γλασκώβη μίλησε για την τριχοφυΐα στο πρόσωπό της που είχε αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με το γνωστό, βρετανικό της χιούμορ.

«Όταν ήμουν έγκυος είχα τόση τεστοστερόνη που μου φύτρωσε μούσι. Το έκοψα χθες. Δεν κάνω πλάκα, είναι αλήθεια. Έχω μούσι και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Το φωνάζω Larry», είχε πει χαρακτηριστικά. Πάντως σύμφωνα με Denny Martin, καθηγητή γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan δεν έφταιγε η «τεστοστερόνη» για την τριχοφυΐα της Adele, αλλά τα επιπλέον οιστρογόνα στο σώμα της.

Keke Palmer

Η Keke Palmer έχει μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωσή της με πολυκυστικές ωοθήκες, μία κατάσταση που έχει επιφέρει περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπό της ενώ της έχει προκαλέσει και ακμή.

«Ήταν μία απάντηση σε πολλές απορίες μου, όχι μόνο στο γιατί έχω ακμή αλλά και για στο γιατί έχω τρίχες στο πρόσωπό μου και κάτω από το σαγόνι μου, κάτι σαν ένα μικρό γενάκι που πρέπει να ξυρίζω κάθε δύο μέρες», είχε πει στο talk show της Tamron Hall.

Όπως σημείωνε αποφάσισε να μιλήσει για τα συμπτώματα της πάθησής της για λόγους ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και για λόγους αληλλεγγύης με τις γυναίκες που επίσης έχουν διαγνωστεί με πολυκυστικές ωοθήκες.

«Ήταν σαν να λέω στον εαυτό μου: “Σε αγαπώ κορίτσι μου ό,τι κι αν γίνει. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Θα σε δείξω ολόκληρη στον κόσμο και δεν θα φοβηθώ”», σημείωνε για το πώς την ενδυνάμωσε αυτή η απόφασή της.

Thandiwe Newton

Το 2015 η Thandiwe Newton αποφάσισε να κανονικοποιήσει την τριχοφυΐα στο πρόσωπο των γυναίκων μέσα από ένα post στο Instagram που περιλάμβανε φωτογραφίες από την προετοιμασία της να συνοδεύσει τον τότε σύζυγό της, Ol Parker στην πρεμιέρα της ταινίας του. Ανάμεσα στις πλέον διεγραμμένες φωτογραφίες ήταν και μία που την έδειχνε να ξανθαίνει το μουστάκι της. Κάποιοι τότε σχολίασαν ότι τους εξέπληξε το γεγονός ότι η διάσημη ηθοποιός παραδεχόταν ότι είχε τριχοφυία στο πρόσωπό της δημόσια. Αλλά ξέρεις κάτι; Πολύ καλά έκανε.