ROLE MODELS

10 διάσημες γυναίκες που ξεκίνησαν από την απόλυτη φτώχεια και έγιναν εκατομμυριούχοι

@2022 Jordan Strauss/Invision/ AP Images

Οι ιστορίες ζωής που χαρακτηρίζονται ως success stories πάντα τραβούν το ενδιαφέρον και την προσοχή μας. Είναι οι εξαιρέσεις που κάνουν τον κανόνα που λέει πώς αν προσπαθήσεις πολύ θα τα καταφέρεις να μοιάζει πιο αληθινός. Για τις παρακάτω διάσημες ηθοποιούς και τραγουδίστριες σίγουρα αυτός ο κανόνας λειτούργησε. Γιατί οι 10 αυτές γυναίκες ξεκίνησαν τη ζωή τους σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες και κατάφεραν να μπουν σε λίστες με τις πιο ακριβοπληρωμένες καλλιτέχνιδες ή έστω να συγκεντρώσουν περιουσία που ούτε καν είχαν ονειρευτεί ως παιδιά.

Ηθοποιοί, τραγουδίστριες ή μοντέλα, που είδαν τους γονείς τους να παλεύουν για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Άλλες που χρειάστηκε να δουλέψουν ακόμα κι από την εφηβεία τους για να συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα. Οι 10 αυτές γυναίκες στάθηκαν γενναίες στο ξεκίνημά της ζωής τους, μπροστά στην απειλή της απόλυτης φτώχειας κι όχι απλώς επιβίωσαν αλλά αργότερα μπόρεσαν να γίνουν η φράση που λέει «Όλα τα λεφτά».

Διάσημες γυναίκες που ξεκίνησαν από τη φτώχεια κι έφτασαν στην κορυφή: Halle Berry

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός που έχει συμμετάσχει σε blockbusters όπως οι ταινίες της σειράς X- Men κι έχει δει τηνπεριουσία της να αγγίζει τα 90 εκατομμύρια δολάρια, μεγάλωσε φτωχή.

Η Halle Berry μεγάλωνε με τη διεζευγμένη μητέρα της στο Cleveland και μάλιστα κάποτε είχε βρεθεί σε άσυλο αστέγων στη Νέα Υόρκη πριν η καριέρα της ξεκινήσει.

Camila Alves

Η σύζυγος του Matthew McConaughey έχει καταφέρει μέσα από τη δουλειά της ως μοντέλο και επιχειρηματίας να συγκεντρώσει περιουσία ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν ήταν 15 χρονών, μετανάστρια από τη Βραζιλία τα πράγματα δεν φάνταζαν τόσο ρόδινα.

Η Camila Alves έχει πει σε συνέντευξή της ότι εργαζόταν από την εφηβεία της ως σερβιτόρα και καθαρίστρια σε σπίτια προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά της να ανταπεξέλθει στα οικονομικά της προβλήματα. Παράλληλα μάζευε χρήματα για να βρεθεί στη Νέα Υόρκη και να ξεκινήσει την καριέρα της. Και τα κατάφερε.

Διάσημες γυναίκες που ξεκίνησαν από τη φτώχεια κι έφτασαν στην κορυφή: Demi Moore

Ο πατέρας της Demi Moore εγκατέλειψε την οικογένειά της πριν ακόμα γεννηθεί η ηθοποιός. Ο πατριός της ήταν συχνά άνεργος και η οικογένειά της έπρεπε να μετακομίζει συχνά για να αποφύγει τα χρέη της. Η ίδια εγκατέλειψε το σχολείο στην εφηβεία της, ωστόσο κατάφερε να γίνει μία πολύ επιτυχημένη ηθοποιός του Hollywood.

Κατάφερε να έχει στο βιογραφικό της περισσότερους από 60 ρόλους σε ταινίες σε μία καριέρα που μετρά αρκετές δεκαετίες ενώ η περιουσία της ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια.

Selena Gomez

Όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της η Selena Gomez, η μητέρα της ήταν μόλις 16 ετών όταν την απέκτησε. Η μητέρα της έκανε αρκετές δουλειές μόνο και μόνο για να μπορεί να μεγαλώσει την κόρη της, ταΐζοντάς τη συχνά με έτοιμο σπαγγέτι του ενός δολαρίου.

Σήμερα η Selena Gomez έχει μια τεράστια καριέρα στη μουσική, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και περιουσία 75 εκατομμυρίων δολαρίων ή σπαγγέτι, ό,τι προτιμάς.

Διάσημες γυναίκες που ξεκίνησαν από τη φτώχεια κι έφτασαν στην κορυφή: Nicki Minaj

Η Nicki Minaj δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τη φτώχεια όταν μετανάστευσε με την οικογένειά της από το Trinidad στο Queens της Νέας Υόρκης, αλλά και τα βίαια ξεσπάσματα του εθισμένου στα ναρκωτικά πατέρα της. Ωστόσο, η ράπερ κατάφερε να χτίσει μια κερδοφόρα καριέρα και να έχει πλέον περιουσία 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Mila Kunis

Γεννημένη στην Ουκρανία η Mila Kunis και η οικογένειά της βρέθηκαν στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εκείνη καθώς όπως είχε πει στη Daily Mail το 2016 το φαγητό ήταν λιγοστό στο σπίτι της και συχνά έτρωγε σούπα από κέτσαπ.

Ξεκίνησε να δουλεύει ως ηθοποιός από την ηλικία των 14ων ετών στο That ’70s Show, και όπως έχει πει αυτός ήταν ο τρόπος της να ξεφύγει από την φτώχεια. Πλέον έχει περιουσία 75 εκατομμυρίων δολαρίων και θεωρείται μία από τις πιο πλούσιες μετανάστριες των ΗΠΑ.

Dolly Parton

Η Dolly Parton χάρη στις πολλές δεκαετίες της καριέρας της, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες star της country μουσικής. Το ξεκίνημα της ζωής της όμως ήταν πολύ διαφορετικό. Η Dolly Parton ήταν ένα από τα 12 παιδιά μιας οικογένειας του ανατολικού Tennessee.

Η φτώχεια των κοινοτήτων που ζούσαν στα Αππαλάχεια όρη, αυτή που τους έδωσε το προσωνύμιο «Χιλμπίληδες» σήμαινε ότι η Parton μεγάλωνε σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, ρεύμα ή τρεχούμενο νερό. Η ίδια και τα αδέλφιά της κοιμούνταν σε αχυρένια στρώματα. Στα 12 της χρόνια η Dolly Parton εμφανίστηκε σε μία εκπομπή της τοπικής τηλεόρασης και τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία. Η περιουσία της υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια δολάρια.

Διάσημες γυναίκες που ξεκίνησαν από τη φτώχεια κι έφτασαν στην κορυφή: Sarah Jessica Parker

«Θυμάμαι να είμαι φτωχή. Δεν υπήρχε τρόπος να το κρύψω. Μερικές φορές δεν είχαμε ρεύμα. Μερικές φορές δεν είχαμε Χριστούγεννα ή γενέθλια, ή έρχονταν στο σπίτι μας εισπράκτορες από διάφορες εταιρείες ή μας έπαιρνε τηλέφωνο η εταιρεία τηλεφωνίας να μας ενημερώσει ότι μας έκοβε το τηλέφωνο», έχει εξομολογηθεί για την παιδική της ηλικία η Sarah Jessica Parker.

Η ηθοποιός μεγάλωνε με επιδόματα της πρόνoιας και δεχόταν κάθε μέρα τον εξευτελισμό στο σχολείο για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της. Σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά αφού η ηθοποιός έχει περιουσία ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Jennifer Lopez

I used to have a little, now I have a lot” λέει ένας από τους πιο γνωστούς στίχους της Jennifer Lopez και σίγουρα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της ζωής της. Η Jennifer Lopez γεννήθηκε από δύο γονείς από το Πουέρτο Ρίκο που πάλευαν καθημερινά να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για την οικογένειά τους.

Αυτό το βίωμα την έμαθε να εκτιμά την σκληρή δουλειά και την αξία της, έχει εξομολογηθεί η Jennifer Lopez σε συνέντευξή της. Η δική της σκληρή δουλειά από παιδική ηλικία ακόμα την έφερε σήμερα στο σημείο να έχει συγκεντρώσει περιουσία 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διάσημες γυναίκες που ξεκίνησαν από τη φτώχεια κι έφτασαν στην κορυφή: Hilary Swank

«Το να μεγαλώνεις σε μία οικογένεια με χαμηλό εισόδημα, σημαίνει ότι δεν έχεις τους πόρους να έχεις τα απαραίτητα και βρίσκεις δημιουργικούς τρόπους να επιβιώσεις. Αυτό εμποτίζει τον χαρακτήρα σου με κίνητρο και αποφασιστικότητα» είχε πει η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Hilary Swank για το πώς το γεγονός ότι ζούσε σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα στην πολιτεία της Washington κι έβλεπε τους γονείς της να προσπαθούν να επιβιώσουν, επηρέασε τελικά την καριέρα της.

Η περιουσία της ηθοποιού που ξεκίνησε την καριέρα της με τηλεοπτικές εμφανίσεις στα ’90s, αγγίζει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.