WELLNESS

Βρες τον πρίγκιπα στο Tinder. Ή μήπως όχι;

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο γίνεται διαδεδομένη η εφαρμογή στο κινητό που ακούει στο όνομα "Tinder". Ή αλλιώς το σύγχρονο "Χρυσό Κουφέτο".

Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο που διάβασα για την πιο δημοφιλή γυναίκα στο okcupid. Δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό το okcupid και μπήκα να γραφτώ. Συμπλήρωσα τα στοιχεία μου, τις προτιμήσεις μου, τα ενδιαφέροντά μου και κάπου εκεί άρχισαν τα μηνύματα από ενδιαφερόμενους. “Γεια τι κάνεις;” και λοιποί χαιρετισμοί για να ξεκινήσουν την κουβέντα.

Μπα, μη χαίρεσαι, βασικά μην μπεις καν στη διαδικασία να κάνεις λογαριασμό γιατί θα τον κλείσεις στη μια εβδομάδα το αργότερο) και θα διαπιστώσεις ότι η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει όριο. Τι να σχολιάσω; Ότι δεν απαντάς γιατί δε σου αρέσει εμφανισιακά και εκείνος επιμένει να στέλνει ένα σωρό μηνύματα; Τι δεν καταλαβαίνει; Και μη μου πεις το κλασσικό, “μην κοιτάς την εμφάνιση αλλά το μέσα του” γιατί τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην πραγματική ζωή το πρώτο πράγμα που μας ελκύει σε έναν άνδρα ή γυναίκα είναι η εξωτερική εμφάνιση.

2.jpg 

Σε μια κουβέντα που είχα με έναν από τους ελάχιστους νορμάλ ανθρώπους, μου μίλησε για το Tinder. “Είσαι στο Tinder; Είναι μια εφαρμογή γνωστή στο εξωτερικό που γνωρίζεις νέο κόσμο“.  Δεν είναι να ακούω άγνωστες λέξεις, αμέσως ξεκινώ την έρευνα. Έτσι λοιπόν, μπήκα και κατέβασα την εφαρμογή. Συνδέθηκα μέσω του Facebook χωρίς ωστόσο να βγάζει τίποτα απολύτως στην αρχική σελίδα. Κάπου εκεί ξεκίνησε η περιπλάνησή μου.

Μετά από λίγο κατάλαβα πως λειτουργεί. Στην αναζήτηση (με τα χιλιομετρικά και ηλικιακά όρια) σου βγάζει φωτογραφίες των χρηστών και εσύ είτε πατάς ότι σου αρέσει είτε το αντίθετο. Σε περίπτωση που αρέσεις και σε εκείνον τότε ξεκινάτε κουβέντα. Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να μάθει ο άλλος αν πάτησες σε εκείνον “δε μου αρέσει”, οπότε δε θα βγεις κακιά.

Από τη θεωρία στην πράξη

Εδώ και ένα μήνα που χρησιμοποιώ την εφαρμογή η αλήθεια είναι ότι έχω μιλήσει με αρκετά εμφανίσιμους άνδρες με κοινά ενδιαφέροντα, αφού πριν κάνεις like βλέπεις αν έχετε κοινούς φίλους και ενδιαφέροντα. Άρα έχεις πράγματα να συζητήσεις. Αν έχεις όρεξη βέβαια, γιατί εγώ δεν έχω και πολλή διάθεση. Κάποιοι είναι τελείως ξεκάθαροι και αναζητούν μόνο σεξ και στο λένε. Μαγκιά τους. Άλλοι αναζητούν κόσμο να μιλήσουν, να έρθουν πιο κοντά γιατί άλλωστε οι καθημερινοί ρυθμοί που ζούμε δεν το επιτρέπουν. Άλλοι θέλουν από περιέργεια να δουν τι είναι αυτό το “Tinder” και βρίσκουν την ευκαιρία να “παίξουν”.

Το καλό στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι έχει περισσότερους “ψαγμένους” από άλλες παρόμοιες. Μπορεί να έχει κάγκουρες και λαϊκά αγόρια αλλά θα βρεις και ροκάδες και μεταλλάδες και χιπστερς και γκοθάδες. Από εκεί και πέρα το γούστο είναι δικό σου και τα όρια που θα βάλεις εσύ στη συζήτηση.

Φυσικά και από το Tinder μπορείς να βγεις με κάποιον αν το θες. Τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα. Το θέμα είναι εσύ τι θες. Εγώ, για παράδειγμα, δεν έχω βγει αν και μου το έχουν ζητήσει. Δεν το θέλω, ίσως περνάω και μια φάση βαρεμάρας απέναντι σε όλο αυτό, είμαι περισσότερο της φάσης να έρθει ο άλλος να σου μιλήσει όταν είσαι έξω ή να γνωριστείτε μέσω κοινής παρέας. Το να κάθεσαι να λες σε έναν άγνωστο πώς ήταν η μέρα σου και να συζητάς τις ανησυχίες σου, δεν έχει κανένα νόημα.

1.png 

Άσε το άλλο, που πρέπει να είσαι με το κινητό στο χέρι για να απαντάς. Όχι, δε θα πάρω. Έχω μια ζωή να ζήσω και δε θα τη “φάω” μιλώντας με αγνώστους χωρίς να τους έχω δει νωρίτερα από κοντά.

Αν θες από περιέργεια να δεις τι είναι, πειραματίσου. Μην περιμένεις, όμως, τον πρίγκιπα. Γιατί μην ξεχνάς, εκτός από εσένα μιλά με ένα σωρό άλλες γυναίκες.

Δες το αρκετά χαλαρά, σαν ένα παιχνίδι και άσε τις προσδοκίες σου στην άκρη. Στην τελική, μπορεί να γνωρίσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και να βγείτε για μερικά ποτά. Ή άτομα από το εξωτερικό, να δεις και τη δική τους νοοτροπία ειδικά αυτήν την περίοδο που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Πάνω από όλα, όμως, να προσέχεις τον εαυτό σου στο βαθμό όπου δεν θα κινδυνεύεις.