ΥΓΕΙΑ

4 τρόποι να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος με φυσικό τρόπο

Unsplash

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι απαραίτητη γιατί στέλνει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα όργανα και τους ιστούς, βοηθώντας τα να λειτουργούν σωστά και να αποβάλουν τις τοξίνες. Το πρόβλημα ξεκινά όταν είναι προβληματική η κυκλοφορία.

«Τα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν από την κακή κυκλοφορία του αίματος είναι πολλά. Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι η κυτταρική βλάβη στα νεύρα, τις αρτηρίες, το δέρμα και άλλα όργανα», προειδοποιεί η Δρ.Kate Denniston ενώ οι παράγοντες που οδηγούν εκεί είναι η πίεση, ο θυρεοειδής, η αφυδάτωση, η καρδιακή υγεία και η απουσία σωματικής άσκησης.

Οι ενδείξεις που σου λένε ότι υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος

Σύμφωνα με την ειδικό, αν πονούν τα πόδια μετά το περπάτημα, αν έχεις συνέχεια κρύα άκρα, ασπρίζουν οι άκρες των δαχτύλων, τα χείλη σου αλλάζουν χρώμα, νιώθεις κούραση και αργούν να θεραπευτούν τα τραύματά σου, θα μπορούσαν να είναι ενδείξεις κακής κυκλοφορίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείς στον γιατρό σου ώστε να σε καθοδηγήσει ανάλογα. Εμείς εδώ σου δίνουμε μερικά σημαντικά tips για να τη βελτιώσεις με εντελώς φυσικό τρόπο.

Σήκω από τον καναπέ

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος είναι η γυμναστική. Το αίμα ρέει πιο γρήγορα και έχεις καλύτερη καρδιακή υγεία, και τώρα και μακροπρόθεσμα. Μην φανταστείς ότι χρειάζεται να ασκείσαι έντονα ή να κάνεις κάτι συγκεκριμένο. Ακόμη και μία βόλτα βοηθά.

Βάλε χρώμα στο φαγητό (για καλή κυκλοφορία του αίματος)

Θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Οι τροφές με έντονο χρώμα περιέχουν πολλά φλαβονοειδή, το γκρουπ των θρεπτικών στοιχείων στο οποίο οφείλονται οι ζωηρές αποχρώσεις. Είναι αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τις αρτηρίες. Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Πιο συγκεκριμένα, το ρόδι και τα παντζάρια αυξάνουν το μονοξείδιο του αζώτου στο αίμα που επιτρέπει περισσότερο αίμα στην κυκλοφορία. Ακόμη ένας καλός λόγος να τρώμε φρούτα και λαχανικά.

Μην στέκεσαι όρθια

Αν και για πολλούς αυτό δεν αποτελεί επιλογή λόγω δουλειάς, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κινείσαι, αν είσαι όρθια. Συγκεντρώνεται πολύ αίμα χαμηλά στα πόδια, προσθέτοντας πίεση. Όσο κινείσαι, το αίμα πηγαίνει παντού. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που είσαι συνέχεια καθιστή.

Τα βότανα και μπαχαρικά που βοηθούν

Αν δεν έχεις αλλεργίες ή παθήσεις που απαγορεύουν τα βότανα και τα μπαχαρικά στη διατροφή σου, ο γιατρός σου συστήνει δενδρολίβανο, τζίντζερ και πιπέρι καγιέν, που μπαίνουν είτε στο φαγητό είτε στα ροφήματά σου