ΥΓΕΙΑ

3 τρόποι να διατηρήσεις ένα γερό ανοσοποιητικό (για να είναι και οι άλλοι καλά)

Unsplash

Μένοντας σπίτι, προφυλάσσουμε τους γύρω μας και μειώνουμε τα ποσοστά μετάδοσης του ιού. Το μεγαλύτερο λοιπόν όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η υγεία μας και η προστασία της. Το ότι δεν κυκλοφορούμε έξω και είμαστε σε καραντίνα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας ώστε να παραμένουμε υγιείς, τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους. Χρειάζεσαι καλό ανοσοποιητικό, ώστε να έχουν και οι άλλοι.

Τώρα δεν  παίζει ρόλο το πόσο νέος είσαι και αν έχεις  γερή κράση. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με όλους τους τρόπους που μπορούμε. Να τρεφόμαστε σωστά, να πλένουμε σωστά τα χέρια μας και να κάνουμε απολύμανση. Και να μην ξεχνάμε τους 3 κλασικούς τρόπους, που αποτελούν διαχρονικές αξίες στην προστασία του ανοσοποιητικού.

Ενυδάτωση

Όσο μένεις στο σπίτι, μπορεί να σου γίνεται πιο δύσκολο να θυμηθείς να πίνεις νερό. Και είναι λογικό, εφόσον δεν κινείσαι ιδιαίτερα και δεν έχεις τις καθημερινές συνήθειες που είχες πριν. Μπορείς όμως να βάζεις υπενθυμίσεις ή να έχεις πάντα ανά χείρας ένα μπουκαλάκι νερό, που θα ανανεώνεις συχνά για να είναι δροσερό. Να θυμάσαι ότι 2-2,5 λίτρα υγρά την ημέρα είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Καλός ύπνος (και καλό ανοσοποιητικό)

Δεν αλλάζουμε τη ρουτίνα του ύπνου. Αν βρίσκεσαι στο σπίτι σου και δεν εργάζεσαι, ξέρω ότι είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές που σε κρατούν ξύπνια. Το ζητούμενο όμως είναι να διατηρήσουμε τις καλές καθημερινές συνήθειες και να δώσουμε στον οργανισμό μας τις 7-8 ώρες ύπνου που χρειάζεται, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα υγείας το ανοσοποιητικό σου. Τώρα είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ.

Πράσινο τσάι

Έχουμε μιλήσει αμέτρητες φορές για τα οφέλη που χαρίζει το πράσινο τσάι στο ανοσοποιητικό μας. Γεμάτο αντιοξειδωτικά, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής, μειώνει τις φλεγμονές και θωρακίζει το ανοσοποιητικό. Απλώς είναι προτιμότερο να το αποφεύγεις τις βραδινές ώρες, διότι περιέχει καφεΐνη και θα σου στερήσει τον ποιοτικό ύπνο, που προαναφέραμε.