ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τοξικοί άνθρωποι: 6 σημάδια για να τους αναγνωρίσεις εύκολα

Pexels

Τους έχουμε συναντήσει όλοι σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Ακόμα κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Οι τοξικοί άνθρωποι βλέπεις, είναι εκείνοι των οποίων η συμπεριφορά προσθέτει αρνητικότητα και αναστάτωση στη ζωή σου, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Συχνά, μπορεί να αντιμετωπίζουν τα δικά τους άγχη και τραύματα, ωστόσο, η ίδια η τοξικότητα, δεν θεωρείται ψυχική διαταραχή. Από την άλλη, θα μπορούσαν να υπάρχουν υποκείμενα, ψυχικά προβλήματα που κάνουν κάποιον να ενεργεί με τοξικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης μιας διαταραχής προσωπικότητας. Ακολουθούν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια, που πρέπει να προσέξεις εάν νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με τοξικούς ανθρώπους:

  • Νιώθεις ότι σε χειραγωγούν για πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις.
  • Βρίσκεσαι συνεχώς σε σύγχυση σε σχέση με τη συμπεριφορά τους.
  • Νιώθεις ότι σου αξίζει μια συγγνώμη που δεν έρχεται ποτέ.
  • Πρέπει πάντα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου κοντά τους.
  • Ποτέ δεν αισθάνεσαι απόλυτα άνετα κοντά τους.
  • Νιώθεις συνεχώς άσχημα για τον εαυτό σου όταν βρίσκονται γύρω σου.

Εάν έχεις βιώσει αυτά τα συναισθήματα γύρω από κάποιον, μπορεί να είναι τοξικά. Εάν έχεις συνεχώς τέτοια συναισθήματα, μπορεί χρειάζεται να σκεφτείς να αλλάξεις τη δομή της σχέσης ή να την σταματήσεις μια και καλή.

Πώς θα τους αναγνωρίσεις

Τοξικοί άνθρωποι: 6 σημάδια για να τους αναγνωρίσεις εύκολα Pexels

Ακριβώς όπως υπάρχουν σημάδια ότι βρίσκεσαι κοντά σε ένα τοξικό άτομο λόγω του τρόπου με τον οποίο το άτομο σε κάνει να αισθάνεσαι, υπάρχουν σημάδια που παρατηρούνται στο ίδιο το άτομο που τονίζουν την τοξικότητά του. Τα πιο κοινά από αυτά τα σημάδια είναι:

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι ασυνεπείς

Μέρος του να είσαι άνθρωπος είναι να έχεις σκαμπανεβάσματα, καλές και κακές στιγμές. Αλλά ένα τοξικό άτομο, δεν είναι σχεδόν ποτέ συνεπές. Η συμπεριφορά του είναι ακανόνιστη. Δεν τηρεί τις δεσμεύσεις ή τις υποσχέσεις του. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει μετά. Μια τέτοια ασυνέπεια, είναι πολύ δύσκολη όταν προσπαθείς να είσαι εκεί για κάποιον. Μπορεί να χαίρεται μαζί σου το ένα λεπτό και να σε διαγράφει το επόμενο.

Χρειάζονται πάντα την προσοχή σου

Έχεις παρατηρήσει ότι αυτό το άτομο, χρειάζεται πάντα κάτι από εσένα; Είτε πρόκειται για συνεχή τηλεφωνήματα, γραπτά μηνύματα ή απροειδοποίητες εμφανίσεις, χρειάζεται πάντα συναισθηματική υποστήριξη. Και πιθανότατα είναι μια δυναμική, χωρίς ισορροπία.Παίρνει πάντα όλα όσα έχεις, χωρίς να σου δώσει πολλά πίσω. Έχει ένα αυξημένο επίπεδο ατομικού ενδιαφέροντος και μια μόνιμη ανάγκη να επιδείξει το προσωπικό του μεγαλείο, για να λάβει επιβεβαίωση. Κάτι που μπορεί να συσχετιστεί με ναρκισσιστική διαταραχή. προσωπικότητας.

Υπάρχει πάντα πολύ δράμα

Μάλλον δεν είναι τυχαίο, αν οι δραματικές καταστάσεις φαίνεται να ακολουθούν συγκεκριμένους ανθρώπους. Οι τοξικοί άνθρωποι, ευδοκιμούν σε δραματικές καταστάσεις. Πυροδοτούν τα συναισθήματα και δημιουργούν συγκρούσεις. Τους αρέσει να ανακατεύουν την κατσαρόλα για να δουν τι θα συμβεί. Οι άνθρωποι είναι συχνά τοξικοί, επειδή δεν τους ενδιαφέρει να είναι σταθεροί και υγιείς στις σχέσεις τους.

Δεν σέβονται τα όριά σου

Ένα άλλο σημάδι ενός τοξικού ατόμου, είναι ότι δεν υπάρχουν όρια. Αν πρέπει να υπενθυμίζεις σε κάποιον ξανά και ξανά τις ανάγκες και τα όρια σου, είναι τοξικό. Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στην ικανότητα σεβασμού των ορίων. Οι τοξικοί άνθρωποι, απλά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Οι τοξικοί άνθρωποι χειραγωγούν τους άλλους για αυτό που θέλουν

Νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται; Χειραγωγημένη; Οι τοξικοί άνθρωποι, λατρεύουν να χειραγωγούν τους γύρω τους για να πάρουν αυτό που θέλουν. Αυτό σημαίνει ψέματα, διαστρέβλωση της αλήθειας, υπερβολές ή εσκεμμένα λάθη.Θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πληγώσουν τους ανθρώπους γύρω τους.

Μπορεί να κάνουν κατάχρηση ουσιών

Μια άλλη, τοξική συμπεριφορά είναι η κατάχρηση ουσιών, όπως ναρκωτικών και αλκοόλ.Αυτές οι συμπεριφορές γίνονται τοξικές όταν το άτομο βλάπτει συνεχώς άλλους ανθρώπους, πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό.