ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

To Τwitter είναι αγχολυτικό

Μια νέα έρευνα έρχεται να μας καθησυχάσει σχετικά με την πιθανότητα οι νέες τεχνολογίες να μας προκαλούν ακόμα παραπάνω άγχος ενώ επίσης συμπεραίνει πως κάποια Μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας κάνουν καλό!

Pew και Rutgers University, μελέτησαν κατά πόσα επηρεάζει η χρήση της τεχνολογίας τον βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή 1.800 ατόμων. Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι η τεχνολογία δεν “στρεσάρει” περισσότερο όσους την χρησιμοποιούν.

Η μελέτη, δείχνει μάλιστα ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τακτικά το Twitter, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ανταλλαγής φωτογραφιών, έχουν λιγότερο στρες από ό,τι οι γυναίκες που δεν τις χρησιμοποιούν.

Μεταξύ των χρηστών, οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερο άγχος έναντι των ανδρών.

Όμως οι γυναίκες που χρησιμοποιούν συχνά τις νέες τεχνολογίες, εμφανίζουν κατά μέσο όρο 21% λιγότερο στρες σε σχέση με όσες δεν τις χρησιμοποιούν.

Από την άλλη, μια γυναίκα με ένα μέσο αριθμό φίλων στο Facebook έρχεται αντιμέτωπη με 13% περισσότερα στρεσογόνα συμβάντα (διαζύγια, θάνατοι κ.α.), ενώ ο μέσος άνδρας χρήστης του Facebook μαθαίνει 8% περισσότερα τέτοια γεγονότα.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα έρευνα μάλλον απομυθοποιεί τις φοβίες ορισμένων αναλυτών ότι το Ίντερνετ, τα κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν παγιδέψει και χειροτερέψει την προσωπική ζωή των χρηστών.

*Πηγή: ΑΠΕ

Έλα, χαμογέλα με Ladylike:

Η ευτυχία “πολεμά” την οστεοπόρωση

10 εύκολοι τρόποι για να διώξεις το άγχος από τη ζωή σου