ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το προφίλ του πρώην σου σε οδηγεί στην κατάθλιψη

Ακόμα μια έρευνα έρχεται να προστεθεί στις ήδη πολλές που έχουν ασχοληθεί με τον τρόπο που επιδρά το Facebook στην ψυχολογία μας. Αυτή τη φορά το θέμα έχει να κάνει με το stalking.

Oι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Missouri, μελέτησαν τα συναισθήματα των ατόμων που χρησιμοποιούν το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κυρίως για να παρακολουθούν την δραστηριότητα ατόμων με τα οποία δεν έχουν φυσική επαφή ή δεν επικοινωνούν. Με λίγα λόγια, όσων είναι κομματάκι stalkers.

Από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν προέκυψε ότι αυτοί οι χρήστες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αισθανθούν φθόνο απέναντι στους “φίλους” που κοιτάνε συγκριτικά με εκείνους που το χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο φθόνος για τη ζωή που κάνει ο άλλος και τη δραστηριότητα που έχει στο Facebook, πολύ συχνά οδηγεί σε δυσάρεστα συναισθήματα,  ψυχολογική κατάπτωση και κατάθλιψη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μπεις στο προφίλ του πρώην σου ή έστω εκείνου του αγοριού που ποτέ μιλάτε αλλά θα ήθελες πολύ να τον βάλεις στη ζωή σου, σκέψου το διπλά.

Κι άλλα ψυχολογικά στο Ladylike:

To Τwitter είναι αγχολυτικό

Γιατί το να τρως τα νύχια σου δεν είναι τόσο αθώο