ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μόνο που θα σε σηκώσει είναι να πέσεις. Μάθε ποιος είναι ο μυς της αποτυχίας

Unsplash

Έπεσες; Μπράβο. Γιατί αν έπεσες, σημαίνει πως είχες το θάρρος να ξανασηκωθείς αλλά και τη σοφία να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά και καλύτερα.

*Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Όπως τα παιδιά που μαθαίνουν τον κόσμο μέσα από τον πειραματισμό και αυτό πολλές φορές τους στοιχίζει σε πόνο αλλά τα εξοπλίζει με εμπειρία και γνώση, έτσι και εσύ κάθε φορά που πέφτεις επειδή τόλμησες να γνωρίσεις κάτι καινούριο, αξίζεις συγχαρητήρια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει αυτό το πέσιμο με την αποτυχία. Το παραμικρό πέσιμο, η πιο ακίνδυνη αποτυχία αντιμετωπίζεται ως το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα να παραιτούμαστε από την προσπάθεια την επόμενη φορά.

Ο μυς της αποτυχίας

Να σου συστήσω, λοιπόν, τον μυ της αποτυχίας. Έναν πολύ σημαντικό για τη δόμηση της ενσυναίσθησης και της αυτοπεποίθησής σου μυ που όσο πιο πολύ τον γυμνάζεις τόσο πιο πολύ φέρνεις κοντά σου την επιτυχία.

Κάθε φορά που πέφτεις κυριολεκτικά με το πρόσωπο στο έδαφος, σκέψου πώς μπορείς να αφομοιώσεις το μάθημα και την επόμενη φορά να περάσεις με επιτυχία την πίστα. Μαζί με τα βήματα που θα σε μάθουν να αγαπάς τον εαυτό σου ό,τι κι αν γίνει, αυτές οι αστοχίες χτίζουν σιγά σιγά αυτό που τελικά θα καταφέρεις.

Είναι μαθηματικά αδύνατον να πετύχεις χωρίς να αποτύχεις. Μπορεί να ξενίζει η παραδοχή ότι η πτώση και η αποτυχία είναι απαραίτητες, αλλά σταδιακά τα μαθήματα που αποκομίζουμε επαληθεύουν πλήρως αυτή τη διαπίστωση.

Αυτό είναι η ζωή τελικά. Ένα σύνολο από πολλές μικρές αποτυχίες που συνασπίζονται για να μας φέρουν την τεράστια επιτυχία. Αρκεί να ξανασηκωθούμε και να ξαναπροσπαθήσουμε πιο σοφοί και πιο δυνατοί.

 

*Διαπιστευμένη lifecoach στο 3% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

 

1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν.

2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.