ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το μόνο «μυστικό» που πρέπει να ξέρεις για πραγματικά καλό ύπνο

Unsplash

Γεννιόμαστε με ένα, μοναδικό δώρο στη ζωή μας, την αναπνοή. Κι αυτή παραμένει από τη στιγμή της γέννησής μας, μία ανθρώπινη, φυσική λειτουργία στην οποία δεν δίνουμε και πολύ σημασία. Είτε της δίνουμε σημασία, είτε όχι όμως, η αναπνοή επηρεάζει την πνευματική και σωματική μας υγεία, τη φυσική κατάστασή μας, τη συγκέντρωσή μας, ακόμα και τις σχέσεις μας. Σίγουρα δε, επηρεάζει τον ύπνο μας.

Η ρινική συμφόρηση, δηλαδή με απλά λόγια η «βουλωμένη μύτη», που οδηγεί σε μη σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου, έχει συνδεθεί στενά ερευνητικά με τις διαταραχές αναπνοής στον ύπνο, όπως είναι η Υπνική Άπνοια. Αυξάνει την αναπνοή από το στόμα, το ροχαλητό και την δυσκολία στην αναπνοή. Ο ύπνος σου μπορεί να είναι διακοπτόμενος και τελικά μη ποιοτικός και η επόμενη μέρα μπορεί να σε βρει με πονοκέφαλο, ευερεθιστότητα, έλλειψη συγκέντρωση και αίσθηση ότι ξεχνάς συχνά.

Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στις παραπάνω προτάσεις, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να φροντίσεις τη βουλωμένη σου μύτη, να απελευθερώσεις την αναπνοή σου και τελικά να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

ύπνος Otrimer Unsplash

Το μόνο «μυστικό» που πρέπει να ξέρεις για ποιοτικό ύπνο, είναι το να διατηρείς την υγεία της ρινικής κοιλότητας, του πρωταγωνιστή του αναπνευστικού μας συστήματος.

Η καθημερινή φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός της μύτης είναι η βασική ασπίδα προστασίας μας για τη διατήρηση της καθαρής και ανεμπόδιστης αναπνοής. Πώς όμως μπορείς να φροντίσεις τη μύτη σου στην καθημερινότητά σου; Η απάντηση είναι το φυσικό, ρινικό spray Otrimer της οικογένειας προϊόντων Otrivin, το οποίο καθαρίζει άμεσα τη ρινική κοιλότητα.

Το ρινικό σπρέι Otrimer ενισχύει την φυσική λειτουργία της μύτης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμό τις ημέρες όπου οι ανάγκες καθαρισμού είναι αυξημένες. Με τη χρήση του εξασφαλίζεις διπλό όφελος: Και καθαρή αναπνοή και έγκαιρη αντιμετώπιση των εποχικών λοιμώξεων. Και βέβαια ξεκούραστο ύπνο. Κι αν χρειάζεσαι περισσότερες αποδείξεις γι’ αυτό, διάβασε παρακάτω πώς άλλαξε τον ύπνο 4 συντακτών της 24MEDIA η χρήση του Otrimer και η καλύτερη αναπνοή που τους εξασφάλισε.

Μάριον Παλιούρα: «Αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα αναπνέοντας άνετα»

Το να κοιμάσαι αρκετές, αλλά και ποιοτικές ώρες, επηρεάζει τη ζωή σου σημαντικά. Το θέμα είναι πως η βουλωμένη μύτη, επηρεάζει απόλυτα το πώς κοιμόμαστε. Η ρινική συμφόρηση, γνωστή και ως μπούκωμα, δημιουργεί δυσκολία στον ύπνο, μένουμε άυπνοι και εξαντλούμαστε. Το έχω και το έχεις ζήσει. Και πέρα από το hangover, η βουλωμένη μύτη είναι ίσως η συχνότερη αιτία για κακό ή και καθόλου ύπνο. Αυτός έχει ως συνέπεια να νιώθουμε κόπωση, δυσκολία στη συγκέντρωση, αλλαγές στη διάθεση, ενώ μπορεί να επηρεάσει και την απόδοσή μας στις καθημερινές δραστηριότητες.

Εφαρμόζοντας έναν με δύο ψεκασμούς από το Otrimer σε κάθε ρουθούνι πριν τον ύπνο, ενισχύεται η λειτουργίας της μύτης και κοιμάμαι εύκολα, άνετα, χωρίς διακοπές.

Το ρινικό σπρέι Otrimer, καθαρίζει και ενυδατώνει τη μύτη με φυσικό τρόπο χωρίς να περιέχει συντηρητικά, καθώς αποτελεί ένα 100% φυσικό ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού που δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων όπως είναι η σκόνη και η γύρη από τη μύτη.

Unsplash

Έτσι έχουμε εξασφαλίσει ελεύθερη αναπνοή και ενίσχυση της φυσικής λειτουργίας της μύτης, ώστε να κοιμόμαστε χωρίς δεύτερες σκέψεις και να αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα αναπνέοντας άνετα.

Μαρία Κουβέλη: «Κοιμάμαι ελεύθερη. Είχα ξεχάσει πώς είναι»

Η δύσπνοια ήταν ανέκαθεν ένας βραχνάς για μένα. Δημιουργούσε πρόβλημα τόσο στην καθημερινότητα μου, ενώ δεν με άφηνε “ησυχη” ούτε στον ύπνο.

Πριν το Otrimer, ήταν ενας εφιάλτης. Οι διακοπές ύπνου ήταν μια συνήθεια.

Πλέον είναι οι πιο ευχάριστες ώρες της ημέρας κι όχι γιατί κοιμάμαι απλά, αλλά γιατί κοιμάμαι ελεύθερη κι αναπνεω καθαρά. Είχα ξεχάσει πώς είναι.

Unsplash

Αλέξανδρος Τρίγκας: «Ο ύπνος μου είναι σημαντικός»

Ο ύπνος αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της ημέρας μου. Πάνω κι από το φαγητό ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Οπότε, η ποιότητά του μπορεί να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα κυλήσει η μέρα.

Η βουλωμένη μύτη αρκεί για να χαλάσει τα πάντα, πριν καν ξεκινήσουν. 

Το Οtrimer εξασφαλίζει ένα ποιοτικόένα ποιοτικό οκτάωρο ύπνου, δίνοντας έτσι την ασφάλεια πως θα έχω την απαιτούμενη ενέργεια και καλή διάθεση για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Για καλό και για κακό βέβαια, το Otrimer βρίσκεται πάντα στο backpack μου. Οι λόγοι προφανείς.

Χρήστος Χατζηιωάννου: «Θέλω να κοιμάμαι ποιοτικά και να ξεκουράζομαι»

Για παρά πολλά χρόνια δεν έδινα καμία σημασία στον ύπνο μου. Ούτε στη διάρκεια ούτε στην ποιότητα. Αποφάσισα όμως να υιοθετήσω νέες συνήθειες. Γιατί συνειδητοποίησα ότι αυτές τις λίγες ώρες που έχω στη διάθεσή μου, θέλω να κοιμάμαι ποιοτικά και να ξεκουράζομαι.

Είναι τρεις οι συνθήκες για να συμβεί αυτό. Η πρώτη λέει να τρως το πολύ μέχρι τις 21:00 το βράδυ, ώστε να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό και τον ύπνο σου. Η δεύτερη λέει να έχεις ένα καλό στρώμα και μαξιλάρι.

Η τρίτη και σημαντικότερη λέει να έχεις τη μύτη σου καθαρή. Και επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με το αναπνευστικό μου, αυτή η συνθήκη είναι η πιο σημαντική.

Το Otrimer Breathe Clean δεν το θυμάμαι όταν βουλώσει η μύτη μου. Είναι μέρος της βραδινής μου ρουτίνας πριν τον ύπνο. Ώστε να καθαρίζει η μύτη, να ενυδατώνεται και να προσφέρω στον εαυτό μου τον καλύτερο ύπνο που μπορώ να του χαρίσω.

Unsplash