ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κορυφαίο φρούτο για μακροζωία και νεανική εμφάνιση

Pexels

Δεν είναι μυστικό ότι τα φρούτα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο φρούτο, το οποίο κερδίζει επάξια την προσοχή και την προτίμησή μας. Τα σταφύλια είναι το κορυφαίο φρούτο για μακροζωία και νεανική εμφάνιση, καθώς είναι γεμάτα με πολλά ευεργετικά για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Αυτό το φρούτο κυκλοφορεί κυριολεκτικά σε χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες και χρώματα, όλα νόστιμα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Κ, καθώς περιέχουν πάνω από το 18% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ανά φλιτζάνι και είναι χαμηλά σε λιπαρά, αλάτι και χοληστερόλη. Αποτελούνται επίσης περίπου από 84% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνεις μια καλή δόση ενυδάτωσης από το τσιμπολόγημα τους.

Το κορυφαίο φρούτο για μακροζωία και νεανική εμφάνιση Pexels

Κάθε ποικιλία σταφυλιού, είναι μοναδική και έχει τους δικούς της λάτρεις. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι πως ανεξάρτητα από το είδος τους, τα σταφύλια χαρίζουν μια σειρά πλεονεκτημάτων για την υγεία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα φλιτζάνι από το κορυφαίο φρούτο για μακροζωία και νεανική εμφάνιση, περιέχει:

 • 104 θερμίδες
 • 1,1 γραμμάρια πρωτεΐνης
 • 0,2 γραμμάρια λίπους
 • 27,3 γραμμάρια υδατάνθρακες
 • 1,4 γραμμάρια φυτικές ίνες
 • 23,4 γραμμάρια ζάχαρη
 • 4,83 mg βιταμίνης C (5% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης)
 • 0,13 mg βιταμίνης Β6 (8% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης)
 • 22 μg βιταμίνης Κ (18% της της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης)
 • 288 mg κάλιο (6% της της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης)

Το απόλυτο φρούτο για μακροζωία (με επιστημονικές αποδείξεις)

Αν θέλεις λοιπόν να διατηρήσεις την υγεία και την εξωτερική σου εμφάνιση σε άριστη κατάσταση καθώς μεγαλώνεις, δεν έχεις παρά να προσθέσεις μερικά σταφύλια στην καθημερινή σου διατροφή. Πλήθος μελετών άλλωστε αποδεικνύουν ότι σταφύλια συνδέονται με τη μακροζωία και τη νεανική εμφάνιση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να αποτρέψει τα σημάδια γήρανσης μειώνοντας το οξειδωτικό στρες, ελαχιστοποιώντας τη φλεγμονή και υποστηρίζοντας τις κυτταρικές διεργασίες που βοηθούν στη ρύθμιση της γήρανσης και του κυτταρικού θανάτου. Η ρεσβερατρόλη συνδέεται επίσης με τη βελτιωμένη ποιότητα του δέρματος και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην υποστήριξη της ανάπτυξης των μαλλιών.

 • Επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης

Οι φυτικές ενώσεις στα σταφύλια μπορεί να εμποδίσουν τα σημάδια γήρανσης και να επηρεάσουν θετικά τη διάρκεια ζωής. Η έρευνα δείχνει ότι η ρεσβερατρόλη, μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και/ή βελτιώνοντας τα επίπεδα της φλεγμονώδους απόκρισης του οργανισμού.

 • Σταφύλια για γερά κόκαλα

Τα σταφύλια περιέχουν πολλά μέταλλα απαραίτητα για την υγεία των οστών, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του μαγγανίου και των βιταμινών B, C και K, που βοηθούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον σχετικές μελέτες, δείχνουν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα.

 • Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που βοηθούν στην αποκατάσταση της βλάβης στα κύτταρα του οργανισμού, που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται με πολλές χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, διάφοροι τύποι καρκίνων και οι καρδιακές παθήσεις.

 • Bελτιώσουν τη μνήμη, την προσοχή και τη διάθεση

Η κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την υγεία του εγκεφάλου. Σε σχετική μελέτη που έγινε σε υγιείς ηλικιωμένους, η λήψη 250 mg ενός συμπληρώματος σταφυλιού ημερησίως, βελτίωσε σημαντικά τις βαθμολογίες σε τεστ μέτρησης της προσοχής, της μνήμης και της γλώσσας, σε σύγκριση με τις βασικές τιμές. Μια άλλη μελέτη σε υγιείς νεαρούς ενήλικες, έδειξε ότι η κατανάλωση 230 mL χυμού σταφυλιού, βελτίωσε τόσο τη διάθεση όσο και την ταχύτητα των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη μνήμη τους, 20 λεπτά μετά την κατανάλωση του.

 • Ελιξίριο για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών

Η ρεσβερατρόλη, προσφέρει επίσης πολυάριθμες προστατευτικές επιδράσεις στο δέρμα και τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα, αυτή η ένωση έχει κερδίσει δημοτικότητα στα καλλυντικά προϊόντα, επειδή διεισδύει στον φραγμό του δέρματος και αυξάνει τη συγκέντρωση κολλαγόνου, καθώς και προστατεύει από τη φθορά UV από την έκθεση στον ήλιο.