ΥΓΕΙΑ

Το HUAWEI Watch D κάνει πραγματικά καλό στην υγεία σου

Pexels

Έμαθα ότι έχω χαμηλή πίεση -the hard way- την ώρα που έκανα τις αγαπημένες μου βόλτες στο κέντρο. Οι ζαλάδες και καμιά φορά η τάση για λιποθυμία δεν ήταν φυσικά ευχάριστο συναίσθημα. Λίγα χρόνια μετά στα 32 μου, το να ελέγχω τακτικά την υγεία μου με εξετάσεις και να συμβάλλω θετικά σε αυτή με άσκηση και υγιεινή διατροφή είναι πλέον στο πρόγραμμα. Σύμμαχός μου σε αυτό είναι το HUAWEI Watch D που κάνει πραγματικά καλό στην υγεία.

Ένα πλήρως λειτουργικό smartwatch που δεν ξεχνάω να φοράω στον καρπό μου και με ειδοποιεί όταν η πίεσή μου είναι χαμηλή (και έτσι τόσο εύκολα ξέρω ότι πρέπει να φάω κάτι αλμυρό). Κοιτώντας το παρακολουθώ την αρτηριακή μου πίεση στον δρόμο για τη δουλειά, όσο κάνω ποδήλατο ή τρέχω. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ εξελιγμένου έξυπνου ρολογιού, όπως η επιστημονική παρακολούθηση του ύπνου, η παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και η ανίχνευση θερμοκρασίας. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται να γυρίσεις σπίτι και να μετρήσεις την πίεσή σου αφού με το HUAWEI Watch D το κάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι.

Εσύ ελέγχεις την καρδιά σου;

Πρόσφατη έρευνα της Pollster Research Institute, που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της HUAWEI, δείχνει ότι μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η καρδιά πρέπει να ελέγχεται σε άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η καρδιά πρέπει να ελέγχεται μετά την ηλικία των 40 ετών, τη στιγμή που οι άνδρες αψηφούν ακόμη περισσότερο τις ανάγκες της καρδιάς τους. Περίπου το 36% ​​των ανδρών πιστεύει ότι πρέπει να φροντίζει την καρδιά μετά τα 40, ή και αργότερα, και το 17% γύρω στα 50.

Η υπέρταση, όμως, στους νέους είναι συχνή με 1 στους 8 ενήλικες μεταξύ 20 και 40 ετών να επηρεάζεται. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 30% των Ελλήνων ανδρών δεν έχει μετρήσει την αρτηριακή του πίεση τους τελευταίους έξι μήνες και ακόμη περισσότερο στην ομάδα των τριάντα χρονών και των κάτω των 45 ετών. Η καρδιαγγειακή νόσος (CVD) είναι ένα σημαντικό και διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 45% όλων των θανάτων και οδηγεί σε σημαντική νοσηρότητα.

Ήρθε η ώρα να πάρεις την υγεία στα χέρια σου

Σύμφωνα με τον κο Βασίλειο Κώτση, Καθηγητή Παθολογίας-Υπέρτασης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντή Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, «Η πρόληψη αποτελεί τη βασικότερη αιτία αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης ενός ανθρώπου. Πρέπει λοιπόν να μετράμε την αρτηριακή μας πίεση τακτικά και ανάλογα με τις τιμές της μέτρησης να επαναλαμβάνουμε τις μετρήσεις αυτές. Τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια εάν η μέτρηση της μεγάλης (συστολικής) είναι κάτω από 120 mmHg, κάθε 1-2 χρόνια εάν είναι μεταξύ 120-130 και εάν μετράμε πάνω από 130 να απευθυνθούμε στο γιατρό μας».

Το HUAWEI Watch D φέρνει την καινοτομία αφού είναι ένα πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο

Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) υψηλής επίδοσης, με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υποστηρίζει την καταγραφή δεδομένων της λειτουργίας της καρδιάς και την άμεση δημιουργία αναφορών. Παράλληλα, μπορεί να σου υπενθυμίσει να εκτελέσεις μετρήσεις, μόλις εντοπιστεί μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός. Χάρη στον αισθητήρα πίεσης υψηλής ανάλυσης, το κύκλωμα ελέγχου πίεσης ανάδρασης και τον αεραγωγό χαμηλής ροής του HUAWEI WATCH D, το ακριβές σύστημα μέτρησης πίεσης μπορεί να κάνει μετρήσεις με τα μικρότερα περιθώρια σφάλματος, επιτρέποντας στους χρήστες να μετρούν την αρτηριακή πίεση οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Όσο για την διάρκεια μπαταρίας του δεν χρειάζεται λόγος ανησυχίας. Διακρίνεται για την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 7 ημέρες.

Γιατί να το βάλεις στην καθημερινότητά σου

Εκτός από τον τακτικό έλεγχο της καρδιάς το HUAWEI WATCH D διαθέτει μερικά ακόμη χρήσιμα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν σε μία καλύτερη καθημερινότητα. Συμβάλλει σε έναν πιο ποιοτικό ύπνο αφού φορώντας το μπορείς να παρακολουθήσεις τις βασικές καταστάσεις ύπνου. Όπως βαθύ ύπνο, ελαφρύ ύπνο, ύπνο με γρήγορη κίνηση των ματιών (REM), μεσημεριανό ύπνο και ώρες αφύπνισης, με βαθμολογίες ποιότητας ύπνου και εξατομικευμένες συμβουλές. Ελέγχεις και καταγράφεις τις αλλαγές στο βάρος σου. Με την εφαρμογή HUAWEI Health τρως περισσότερο σωστά ακολουθώντας ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

Είναι εξοπλισμένο με περισσότερες από 70 λειτουργίες προπόνησης. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αποτελέσματα της άσκησης τους από την εφαρμογή HUAWEI Health με το Strava, το εξαιρετικά δημοφιλές app παρακολούθησης άσκησης, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση δεδομένων, μπορείς να έχεις πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγονται από το έξυπνο ρολόι HUAWEI στον ιστότοπο Strava.

Το HUAWEI WATCH D είναι άμεσα διαθέσιμο στα καταστήματα Κωτσόβολος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.