ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το γλυκό σνακ που κάνει καλό στο έντερο (και κακώς τρως πάντα με ενοχές)

Unsplash

Όταν ακούς τις λέξεις γλυκό σνακ, σκέφτεσαι μόνο κυρίως τις θερμίδες, αλλά και τις ενοχές που θα έχεις μετά επειδή υπέπεσες στον πειρασμό.

Και αν δεν μπορείς να διαλέξεις μεταξύ αλμυρού και γλυκού, αυτή η πρόταση που σου έχουμε καλύπτει όλα τα γούστα και είναι το γλυκό σνακ που λατρεύεις αλλά πλησιάζεις πού και πού. Κι όμως μιλάμε για το ποπ κορν με σοκολάτα.

Το γλυκό σνακ που θα σου θυμίσει σινεμά

Θυμάσαι τότε που πηγαίναμε σινεμά και παίρναμε οπωσδήποτε ποπ κορν με αναψυκτικό; Ε, μπορείς να τρως στο σπίτι χωρίς τύψεις και όχι σκέτο. «Είναι η ιδανική ισορροπία μεταξύ αλμυρού και γλυκού. Ποπ κορν με αποξηραμένα φρούτα, μαύρη σοκολάτα, ακόμα και marsh mallows. Και έχουν όλα υψηλή διατροφική αξία» μάς ενημερώνει η σεφ και διατροφολόγος Mia Rigden.

Τι προσφέρει το ποπ κορν και τα γλυκά συνοδευτικά του

Το ποπ κορν δεν θα έπρεπε ούτως ή άλλως να δαιμονοποιείται γιατί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ας δούμε όμως και τα συνοδευτικά. Η μαύρη σοκολάτα δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Κάνει καλό  στην υγεία του εγκεφάλου ενώ έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, Επιπλέον, τα φρούτα όπως, τα cranberries, έχουν λίγη ζάχαρη και μπόλικες φυτικές ίνες.

Ιδανικά, απόφυγε το αλάτι στο ποπ κορν και ρίξε από πάνω λιωμένη (σε μπεν μαρί) μαύρη σοκολάτα και cranberries ή άλλα φρούτα για γαρνιτούρα. Ένα γλυκό σνακ γεμάτο απόλαυση, αλλά κυρίως φυτικές ίνες, ώστε να λειτουργεί άψογα το έντερό σου.