LIFE

Τι μαθαίνεις από ένα κακό ραντεβού

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, γράφει τι μπορείς να μάθεις από ένα κακό ραντεβού.

Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την χρησιμότητα ενός πολύ κακού ραντεβού. Η ώρα που συνειδητοποιείς και εσύ, όπως και εγώ, ότι ίσως ένα κακό ραντεβού έχει να σου προσφέρει πολύ περισσότερα απ’ ότι ένα καλό. Γιατί εντάξει, σε ένα καλό ραντεβού θα βγεις, θα γελάσεις, θα νομίζεις πως έχεις βρει την αδερφή ψυχή σου και θα τελειώσει με ένα φιλί, αν θέλεις να είμαστε ρομαντικοί, ή με κάτι παραπάνω, αν θέλεις να πούμε ότι στην τελική κάναμε αυτό που θέλαμε. Από ένα κακό ραντεβού όμως, έχεις να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου, για το πόσο (και πόσα) αντέχεις σαν άνθρωπος και για κυρίως για το τι ακολουθεί στην ζωή σου.

Αρχικά, μήπως έχεις κάνει κάτι λάθος; Όχι, δεν θέλω να ταράζεσαι αλλά αν σου συμβαίνει συχνά είναι ώρα να το κοιτάξεις γιατί ένας μόνος του δεν βγαίνει ποτέ ραντεβού. Λέω τώρα εγώ μια ιδέα. Μήπως, και εσύ με την σειρά σου διαλέγεις τα “διαμάντια” εκεί έξω; Ή μήπως θέτεις πολύ ψηλά τον πήχη και σου φαίνονται όλοι κοντοί; Όχι, ε; Εντάξει αφού αποκλείουμε το να φταις εσύ, ή ακόμα και αν δεν το αποκλείουμε, κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη, όμως δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε τις επιλογές κανενός, μερικές ιδέες έδωσα. Έτσι λοιπόν, με το κεφάλι ψηλά, φεύγουμε από ένα ακόμη δραματικό ραντεβού. Ας πάρουμε και μερικά μαθήματα ζωής αφού δεν ήταν ούτε αυτός/η για εμάς.

Το σημαντικότερο μάθημα από ένα κακό ραντεβού είναι το ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Γιατί λίγο το φλερτ, λίγο η αυτοπεποίθηση σου, λίγο το ότι βγήκες με άντρα και όχι με τις φίλες σου, φτιάχνει την κατάσταση. Η εξάσκηση σε κάνει καλύτερο και μερικές φορές μπορεί να μην έχουμε τον ιδανικό άνθρωπο απέναντί μας αλλά μπορείς να τολμήσεις όλα όσα δεν λες και κάνεις σε ένα συνηθισμένο ραντεβού σου.

Ένα κακό ραντεβού θα σε κάνει να μάθεις πως θα χρειαστεί να φιλήσεις πολλά βατράχια μέχρι να βρεις το ίδιο βατράχι με εσένα, εφόσον δεν υπάρχουν πια πρίγκιπες.

Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους και γιατί αν δεν έβλεπες πως είναι ένα πολύ κακό ραντεβού, πως θα ήξερες πως είναι ένα πολύ καλό; Τα λέμε και τα ξαναλέμε, πως αν δεν έχεις ζήσει λίγο από το κακό δεν θα μπορείς μετά να εκτιμήσεις το καλό. Άσε που μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που τελικά ψάχνεις. Ένα κακό ραντεβού θα σου δείξει τι ακριβώς δεν θέλεις και σίγουρα ποιος τα έχει όλα αυτά (Εχμ, συγνώμη αγόρι/κορίτσι απέναντι). Θα αρχίσεις να βρίσκεις λίγο ποιος τύπος άντρα σου αρέσει και θα σου δείξει τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις ή να πεις σε ένα ραντεβού. Καλά, μπορεί να μην είναι και τόσο κακό το ραντεβού σας, αλλά εγώ πρέπει να τα αναφέρω όλα. Όμως ξεχάστηκα και θέλω πολύ ώρα να σου πω πως αν βγεις ραντεβού και είναι χάλια, καλύτερα να μην δώσεις πολλές ευκαιρίες στον άλλον. Πάλι χάλια θα είναι. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται.

Πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν και μερικά ραντεβού που απλώς δεν έγιναν την σωστή χρονική περίοδο. Μπορεί κάποιος να είναι αλλού και ο άλλος να προσπαθεί για δύο. Παρ’ όλα αυτά, όλα ξεκινάνε από την ανασφάλειά μας να μην βγούμε εκτός παιχνιδιού και έτσι λέμε ναι σε όποιο ραντεβού μας χτυπήσει την πόρτα. Όλες το έχουμε κάνει, σε παρακαλώ πολύ. Οι ώρες ήταν δύσκολες.

Οι άνθρωποι πολλές φορές έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες. Από έναν άνθρωπο, ένα ραντεβού, μια συζήτηση. Ξεκινάμε να μετράμε από πάνω προς τα κάτω αντί να ξεκινάμε από το μηδέν. Αυτό είναι που μερικές φορές χαλάει όλη την μαγεία και τον ρομαντισμό των πρώτων ραντεβού. Και στο τέλος, εμείς είμαστε υπαίτιοι για το πόσο άσχημα πήγε ένα ραντεβού γιατί το μυαλό μας ταξίδευε και ήλπιζε για την τελειότητα. Πάντως το μεγαλύτερο μάθημα που έχουν δώσει σε εμένα όλες αυτές οι θλιβερές έξοδοι είναι η αναγνώριση του ότι τα ραντεβού είναι κάτι δύσκολο, και ή προσπαθείς πολύ ή όχι αρκετά. Όμως να θυμάσαι πως για να έρθει κάτι καλό πρέπει να περάσεις από άλλα δέκα δραματικά ραντεβού. Άσε που αυτά είναι που κάνουν τις καλύτερες ιστορίες αργότερα.

Διάβασε επίσης στο Savoirville.gr

Τι θες από ένα γυμναστήριο

Τι κάνει ένας event planner