ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι λέει για τη σχέση σου ο τρόπος που κοιμάστε μαζί;

Pexels

Ο τρόπος που κοιμάσαι με τον/την σύντροφό σου δείχνει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις, για τη σχέση σου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, οι συνήθειες του ύπνου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεις πόσο καλά πηγαίνει μια σχέση.

 

 

Τι λένε οι συνήθειες που έχεις στον ύπνο για τη σχέση σου;

Τι λέει για τη σχέση σου ο τρόπος που κοιμάστε μαζί; Pexels

Προφανώς, υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ σωματικής και συναισθηματικής οικειότητας. Η μελέτη έδειξε ότι το συντριπτικό 94% των ζευγαριών που αγγίζονται ενώ κοιμούνται, δήλωσαν ευτυχισμένα. Την ίδια στιγμή, μόνο το 68% των ζευγαριών που δεν είχαν επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου, εξέφρασαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τη σχέση τους. Η μελέτη ανέφερε επίσης ότι το 86% των ζευγαριών που κοιμόντουσαν πιο κοντά, ανέφεραν ότι ήταν πιο ευτυχισμένα, από εκείνα που κοιμόντουσαν σε απόσταση. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η γλώσσα του σώματος στέλνει πολλά μηνύματα. Είναι λογικό ότι το να είσαι απόμακρος στο κρεβάτι μεταφράζεται σε δυσαρέσκεια στη σχέση σου. Εξάλλου, το υποσυνείδητο, μπορεί μερικές φορές να λέει περισσότερα από από ό,τι εσύ μπορείς.

Η προσωπικότητα βγαίνει και στις συνήθειες του ύπνου

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η προσωπικότητά μας, επηρεάζει επίσης τη συμπεριφορά μας στο κρεβάτι. Η ψυχολόγος σχέσεων, Corrine Sweet, υπογραμμίζει: «Τα ζευγάρια αποκτούν τις δικές τους συνήθειες ενώ κοιμούνται μαζί. Συνήθειες που ταιριάζουν με τις προσωπικότητες και τις προσωπικές προτιμήσεις τους. Αυτές στην αρχή αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οπότε αν αλλάξει κάτι στον τρόπο που κοιμούνται μαζί, αυτό μπορεί να αντανακλά μια αλλαγή στη σχέση τους και να προκαλέσει ανησυχία».

Αλλά εδώ έρχεται η ανατροπή: Το να είσαι μάστερ στις αγκαλιές, δεν είναι το παν. Κατά ειρωνικό τρόπο, μια έρευνα του Travelodge υποδηλώνει ότι το να κοιμάσαι πλάτη – πλάτη, είναι ένα σημάδι ότι η σχέση σου, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Το 46% των ερωτευμένων που κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο νιώθουν οικειότητα μεταξύ τους χωρίς να είναι αλληλεξαρτώμενοι. Αλλά αν θέλει περισσότερο να είναι εντελώς στο πλάι, μπορεί να έχετε πρόβλημα. Σύμφωνα με το Travelodge, εάν τα χέρια και/ή τα μπράτσα πιέζονται πολύ και δεν είναι χαλαρά στα πλάγια, σημαίνει «θέλω να είμαι μόνος».

Τι λέει για τη σχέση σου ο τρόπος που κοιμάστε μαζί – Το κουτάλι

Το κουτάλι είναι η πιο γνωστή στάση ύπνου σε ζευγάρια, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 που διεξήχθη από την ψυχολόγο σχέσεων Corinne Sweet, μόνο το 18% των ζευγαριών το προτιμά πραγματικά. Η Sweet λέει ότι το κουτάλι είναι μια «παραδοσιακή θέση» που υποδηλώνει προστατευτικότητα και άνεση στη σχέση. Εκτός από την ατμόσφαιρα «σε εμπιστεύομαι»,  είναι επίσης μια αρκετά σεξουαλική στάση, που προτιμάται από ζευγάρια που θέλουν να αισθάνονται οικειότητα.

Το χαλαρό κουτάλι

Μια παραλλαγή της παραδοσιακής κουτάλας, το χαλαρό κουτάλι σημαίνει απλώς ότι υπάρχει λίγος χώρος μεταξύ του ζευγαριού. Αυτά τα λίγα εκατοστά απόστασης, δεν είναι έλλειψη οικειότητας. Αντίθετα, συνήθως σημαίνει ότι είστε αρκετό καιρό μαζί για να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον και να μην αισθάνεστε την ανάγκη να αγγίζετε συνεχώς. Αυτή η στάση είναι η φυσική εξέλιξη ενός ζευγαριού που ξεκίνησε τη σχέση του σε ένα σφιχτό κουτάλι αλλά πλέον αναγνωρίζει ότι ο ποιοτικός ύπνος (και λίγος χώρος παραπάνω) είναι σημαντικός.

Τι λέει για τη σχέση σου ο τρόπος που κοιμάστε μαζί – The Back Kissers

Περίπου το 23% των ζευγαριών κοιμάται σε αυτή τη στάση, σύμφωνα με τη μελέτη της Sweet. Οι Back Kissers κοιμούνται πλάτη-πλάτη, με επαφή κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Είναι συνδεδεμένοι αλλά αρκετά ανεξάρτητοι για να εκτιμήσετε τον δικό σας χώρο στο κρεβάτι. Επειδή τα οπίσθιά σας εξακολουθούν να αγγίζουν, θέλετε να παραμείνετε σεξουαλικά συνδεδεμένοι παρά την αυτοπεποίθησή σας να αντιμετωπίσετε αντίθετες κατευθύνσεις. Το πιθανότερο είναι ότι είστε ένα νέο ζευγάρι που δεν έχει ακόμη λόγους δυσπιστίας ή είναι μαζί για λίγο και είναι χαλαρά και άνετα ο ένας με τον άλλον.