ΔΙΑΙΤΑ

Τι κάνουν οι διατροφολόγοι όταν θέλουν να χάσουν αυτά τα τελευταία 2 κιλά

Η σωστή διατροφή είναι κάτι που μας τρομάζει περισσότερο από την χ, ψ Δευτέρα που έχει στο πρόγραμμά της 5 meeting, 35 αδιάβαστα (σημαντικά) mail, επίσκεψη στο γυναικολόγο για τσεκ- απ και μετά επίσκεψη στα πεθερικά (που δεν σε συμπαθούν). Για κάποιο λόγο αυτή η έννοια έχει ταυτιστεί με άνοστα, νερόβραστα φαγητά που δεν σε χορταίνουν και ένα τεράστιο απαγορευτικό σε γλυκά και λαχταριστά φαγητά.

Καμία σχέση. Η σωστή διατροφή μπορεί να είναι το ίδιο απολαυστική, αρκεί να τρως ό,τι θέλεις με μέτρο- αν μάλιστα ακολουθήσεις τα παρακάτω tips των διατροφολόγων θα δεις ότι τελικά είναι πολύ πιο εύκολο να χάσεις αυτά τα 2 κιλά που σε βασανίζουν. Υπάρχουν όμως κάποια μικρά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις

1. Κρατάνε ημερολόγιο με ό,τι τρώνε

Όταν η καθημερινότητα σου είναι πολύ πιεσμένη και τρέχεις όλη μέρα, προφανώς δεν έχεις στο μυαλό σου τι τρως και σε τι ποσότητες. Αν λοιπόν νιώθεις ότι τον τελευταίο καιρό είσαι λίγο πρησμένη δοκίμασε να σημειώνεις τι και πόσο τρως, ώστε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου.

2. Παίρνουν πολυβιταμίνες ή προβιοτικά

Οι πολυβιταμίνες και τα προβιοτικά δίνουν στον οργανισμό σου τα πολύτιμα συστατικά που χάνει όταν κάνεις δίαιτα ενώ ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου σου.

3. Τρώνε ‘καθαρές’ τροφές

Τι σημαίνει αυτό; Αποφεύγουν επεξεργασμένες τροφές, ξέρεις έτοιμες σούπες- σάλτσες και οτιδήποτε άλλο είναι ήδη μαγειρεμένο και συσκευασμένο σε σακουλάκι/ κονσέρβα κλπ.

4. Κοιμούνται σωστά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό σου και να σε δυσκολέψει να χάσεις τα κιλά που θέλεις. Πρέπει να ξεκουράζεσαι σωστά και να κάνεις ποιοτικό ύπνο, αλλιώς ο οργανισμός σου δεν θα μπορέσει να κάνεις τις βασικές του λειτουργίες σωστά, πόσο μάλλον να χάσει κιλά.

5. Δίνουν προσοχή στη γεύση των φαγητών

Όταν τρως γρήγορα δεν δίνεις προσοχή στη γεύση των φαγητών σου και αυτό μπορεί να είναι κακό για τον μεταβολισμό σου· όχι γιατί δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, αλλά γιατί αν δώσεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο να γευτεί αυτό που τρώει θα χορτάσει πολύ πιο εύκολα.

6. Δεν μειώνουν δραστικά τις θερμίδες

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν αποφασίζουμε να κάνουμε διατροφή είναι να κόβουμε δραστικά θερμίδες, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα χάσουμε περισσότερα κιλά. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μπλοκάρουμε τον μεταβολισμό μας γιατί δεν έχει τα απαραίτητα καύσιμα για να λειτουργήσει σωστά.

7. Τρώνε προσεκτικά

Το λεγόμενο mindful eating (που λένε και στο χωριό μου) είναι στην ουσία το ‘τρώω όταν πεινάω και μόνο τόσο όσο χρειάζεται’. Μπορεί να ακούγεται σκληρό (είναι λίγο) αλλά αν υιοθετήσεις αυτή την ιδέα τότε θα μπορέσεις να χάσεις πολύ εύκολα αρκετά κιλά.