ΕΡΕΥΝΑ

Τι δεν έχουν όσοι είναι multitaskers

Μιλάς στο τηλέφωνο, γράφεις στον υπολογιστή, τσεκάρεις τα μακαρόνια να δεις αν είναι έτοιμα και στο δρόμο βάζεις και ένα πλυντήριο. Όλα αυτά βέβαια στο σπίτι, γιατί στο γραφείο εννοείται ότι μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα με μεγάλη ευκολία. Είσαι ο ορισμός του multitasker και αν το παινεύεσαι καλά κάνεις, όμως κράτα και έναν αστερίσκο γιατί νέα δεδομένα συσχετίζουν αυτό το ταλέντο με όχι και τόσο καλά πράγματα.

Πρόκειται για την έρευνα “Your Agile Brain Check Up” της SARGIA Partners, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη εστίασης και η εμμονή στο multitasking, σε συνδυασμό με την κούραση, μειώνει τα επίπεδα δημιουργικής σκέψης και παραγωγικότητας των στελεχών στην Ελλάδα! Ακόμα και στέλεχος να μην είσαι, κράτησε το υπ’ όψη, γιατί εκτός του ότι μπορεί να γίνεις, τα στοιχεία δείχνουν την τάση και αυτό έχει σημασία.

Γενικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 64% των στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα, δυσκολεύεται να εστιάσει απομονώνοντας τους ”θορύβους” του εργασιακού περιβάλλοντος και να συγκεντρώσει την προσοχή του σε ένα πράγμα κάθε φορά ενώ μόλις το 28% επιτρέπει στον εαυτό του μικρά διαλείμματα για ανανέωση μέσα στην ημέρα.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 51% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ασκείται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ενώ μόλις το 54% δίνει στον εαυτό του χρόνο για δημιουργική και στρατηγική σκέψη.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας και τι σημαίνουν για το Agile Brain, αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 5ου Leadership Seminar με τίτλο ”Transform Leaders and Businesses to Build Intelligent Enterprises” που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στον Πολυχώρο Λώλου. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η διεθνούς φήμης coach και συγγραφέας Linda Rey, θα αναλύσει χρήσιμες πρακτικές και εργαλεία που μας προσφέρει η σύγχρονη νευροεπιστήμη και θα απαντήσει σε διάφορα κοινά ερωτήματα.