ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θες να χάσεις βάρος και να μην το ξαναπάρεις ποτέ; Ξεκίνα να τρως όπως αυτά τα ζώα

Unsplash

Τι έχει να σε μάθει μία αγελάδα σχετικά με την απώλεια βάρους; Το πιο σημαντικό πράγμα απ’ όλα: να πίνεις νερό. Και δεν είναι μόνο η αγελάδα, είναι το προβατάκι, η μαϊμουδίτσα κι άλλα. Όχι δεν τρελαθήκαμε. Από το να εξαντλείσαι σωματικά με δίαιτες που κάνουν θαύματα όσο κρατάνε, πάρε μαθήματα από μερικούς εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου, οι οποίοι το δουλεύουν πολύ σωστά. Συμβουλές απώλειας βάρους από συμπαθή ζωάκια που μπορεί να βρίσκονται στα πιο χαμηλά στρώματα της τροφικής αλυσίδας, αλλά κάποια πράγματα τα κάνουν καλύτερα από μας στη διατροφή τους.

Κάνε αποχή από το φαγητό όπως οι πιγκουίνοι

Τα συμπαθέστατα θαλασσοπούλια απέχουν από το φαγητό για έναν μήνα ή και περισσότερο. Προφανώς δεν σου συστήνουμε να το κάνεις ούτε για μια μέρα αυτό το καταστροφικό πράγμα, μπορείς όμως ν’ ακολουθήσεις ως παράδειγμα το άλλο που κάνουν, δηλαδή το ότι σταματάνε τρώνε αρκετές ώρες πριν κοιμηθούν. Προσάρμοσέ το στα ανθρώπινα δεδομένα και μάθε να τρως το τελευταίο σου γεύμα τρεις ώρες προτού ξαπλώσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα χάνεις έως και 250 θερμίδες την ημέρα, κυρίως λίπος.

Φάε καλά λιπαρά όπως μια φάλαινα

Όταν είναι μικρή η φάλαινα θηλάζει γάλα περίπου με δεκαπλάσια λιπαρά από εκείνο που έχεις εσύ μέσα στο ψυγείο. Στην αντιστοιχία του ανθρώπινου βασιλείου, οι μελέτες δείχνουν πως οι γυναίκες που επιλέγουν πλήρη γαλακτοκομικά αντί για light έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκες, αρκεί να τα καταναλώνουν με μέτρο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν περιορίζεις την πρόσληψη λίπους, αναπληρώνεις το κενό με ζάχαρη και υδατάνθρακες, κάνοντας μία ξεγυρισμένη τρύπα στο νερό.

Να μασάς όπως το πρόβατο

Τα ‘χεις δει πώς μασουλάνε; Ασταμάτητα. Μπορεί και 40 φορές την κάθε μπουκιά. Υπερβολική επίδοση, σίγουρα, αλλά δες σιλουέτα το προβατάκι. Τι εννοείς είναι χοντρό; Καλέ μαλλί είναι, όχι πάχος. Μάθε να μασάς καλά την τροφή σου πριν την καταπιείς και θα τρως λιγότερο, γλιτώνοντας ίσα με 300 θερμίδες την ημέρα.

Πίνε νερό σαν αγελάδα

Μια μέση αγελάδα κατεβάζει 50 λίτρα νερό την ημέρα κι εσύ παλεύεις με το μισόλιτρο μπουκαλάκι όλη μέρα. Μπορεί οι αγελάδες να μην κάνουν ούτε βήμα για ώρες και ο μεταβολισμός τους να εντοπίζεται κάπου στα Τάρταρα, αλλά νερό ξέρουν να πίνουν. Κάνε την αγελάδα πρότυπό σου σ’ αυτό το επίπεδο και πίνε ένα μπουκαλάκι νερό ένα τέταρτο πριν από κάθε κυρίως γεύμα. Υιοθετώντας αυτή τη συνήθεια μπορείς να χάσεις μέχρι και 4.5 κιλά σε τρεις μήνες.

Κολάτσισε σαν μαϊμού

Όταν η μαϊμού πεινάει, δεν πέφτει με τα μούτρα στον υδατάνθρακα. Κάνει ένα «τσουπ» και κόβει μια μπανάνα. Φρούτα και λαχανικά για σνακ αντί για οτιδήποτε άλλο ίσον ενεργοποίηση μεταβολισμού, λιγότερες θερμίδες και άρα απώλεια βάρους.