ΧΩΡΙΣΜΟΣ

Τα βάσανα μιας χωρισμένης

Ήταν να μην ξεκινήσουμε να βλέπουμε το Girlfriend's Guide to Divorce στο OTE CINEMA 1HD κάθε Τρίτη στις 9 το βράδυ. Άπαξ και το ξεκινήσαμε όλες οι αναμνήσεις από τους αμέτρητους χωρισμούς μας ξαναγυρίζουνε. Σε τούτο εδώ το κείμενο, δίνουμε πόνο και θυμόμαστε όλα αυτά που βασανίζουν μία χωρισμένη ψυχή, άσπλαχνε ε άσπλαχνε.

Δεν σου αρέσει κανένας

Και ξάφνου o Michael Fassbender είναι πολύ άγριος για τα γούστα σου και ο David Beckham πολύ ξανθός. Αχ σαν τον Μανωλάκη σου κανείς.

Και βλέπεις κύκλους. Μαύρους κύκλους

Κοιτιέσαι στον καθρέφτη και διαπιστώνεις ότι τελικά ο Δαρβίνος έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος. Ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, αλλά η χωρισμένη από το panda.

Όλα τα τραγούδια νομίζεις ότι είναι γραμμένα για σένα

Μα είναι δυνατόν ο Νίκος ο Οικονομόπουλος να ξέρει το τι περνάς και με έναν στίχο κόλαφο ”όλα για σένα απόψε μιλάνε” να σε κάνει ένα με το πάτωμα; Και όμως είναι.

Κάθε πρωί ξυπνάς σαν S

Το ερώτημα ”πού να γύρω το κορμί μου όταν γυρνάω απ’ τα μπαρ και απ’ τα ξενύχτια” δεν παραμένει αναπάντητο. Η λύση είναι μία: ο καναπές. Βλέπεις, το υπέρδιπλο κρεβάτι σου δεν σε χωρά, ενός ο διθέσιος καναπές, που για να σε πάρει ολόκληρη πρέπει να κοιμάσαι σε εμβρυακή στάση είναι μια χαρά. Bonus: το αυχενικό γιατί είναι και ψηλό το μπράτσο.

Έχεις γίνει ρεζίλι στους γείτονες

Βάζεις Etta James στη διαπασών και κάνεις lip sync με πόνο ψυχής το All I Can Do Was Cry, ενώ ξαπλώνεις πάνω στο πάσο της κουζίνας με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι (το οποίο για έναν ηλίθιο λόγο το πίνεις με καλαμάκι) και μετά πέφτεις στα γόνατα κλαίγοντας και τραβώντας τα μαλλιά σου και κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι όλη αυτή την ”ευχάριστη” ώρα η γειτόνισσα από το απέναντι διαμέρισμα μαζί με την μικρή της κόρη έχουν κάτσει στο παράθυρο, έχουν τραβήξει την κουρτίνα και τρώγοντας τυρογαριδάκια σε ”θαυμάζουν” με το στόμα ανοιχτό.

Τον Hugh Grant δεν θέλεις ούτε να τον ξέρεις

Κάθε Notting Hill και καημός, κάθε About a Boy και πόνος. Καλά το κατάλαβες, έχεις βγάλει αλλεργία στις ρομαντικές κομεντί, στις οποίες πρωταγωνιστεί ο συγκεκριμένος Βρετανός ηθοποιός και κάθε φορά που βλέπεις και μία κλαις με μαύρο δάκρυ. Γι αυτό σου λέω φίλη: ξεκίνα να βλέπεις το Girlfriend’s Guide to Divorce να δεις μια άσπρη μέρα.

Όλα τον θυμίζουν

Από τους τίτλους αρχής του Game of Thrones, την κούπα με τον Τουίτι μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας, το τρίτο σκαμπό αριστερά όπως βλέπεις την μπάρα του μπαρ που πηγαίνατε μαζί, μέχρι το εκλεράκια από το ζαχαροπλαστείο στη γωνία, που τόσο πολύ του άρεσαν να τρώει δυο-δυο. Περνάς ένα δράμα.

Αδυνατίζεις εκεί που δεν πρέπει

Για παράδειγμα αν είσαι γυναίκα αχλάδι, η δίαιτα της χωρισμένης δεν θα σε μετατρέψει ξαφνικά σε συλφίδα. Τουναντίον. θα σε κάνει να ρέψεις από τη μέση και πάνω – σε σημείο που θα μετράς τα πλευρά σου για να σε πάρει ο ύπνος – αλλά η περιφέρεια δεν θα χάσει ούτε πόντο από το μεγαλείο της.

Και μετά παχαίνεις

Βλέπεις την Beyonce να τραγουδά το ”Irreplaceable” και πάνω που τα δίνεις όλα μπροστά στον καθρέφτη λέγοντας ”to the left to the left everything you own in a box to the left”, παρατηρείς ότι από τον τόσο Βόσπορο που έχεις πιει, το κουμπί του jean σου είναι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

Κανείς δεν καταλαβαίνει τον πόνο σου

Τι και αν έχουν ματώσει τα αυτιά της φίλης σου, όταν για 25η φορά άκουσε το σίριαλ του χωρισμού σου με την παραμικρή λεπτομέρεια (”…και τότε γύρισε και με κοίταξε στα μάτια, ενώ τελείως συμπτωματικά περνούσε ένα αυτοκίνητο και έπαιζε το κομμάτι εκείνο το οποίο ήταν το αγαπημένο μας και το ακούγαμε στο ταξίδι μας στη Ρώμη, και χαϊδεύοντας τα μαλλιά μου, βούρκωσε, και τότε εγώ του είπα πως…”.), παρόλα αυτά αισθάνεσαι ότι δεν μπορεί να νιώσει το πόσο πενθείς και έτσι αποφασίζεις να την πάρεις τηλέφωνο στη δουλειά της για να της την πεις και για 26η φορά μπας και σε καταλάβει επιτέλους.

 

Βασανίσου στο Ladylike.gr

Τα βάσανα μίας κοντής

Της ψηλής τα 10 βάσανα

Τα 10 βάσανα της σγουρομάλλας

Τα βάσανα του μεγάλου στήθους