WELLNESS

Τα σωστά βήματα για το τέλειο χαμόγελο

Είναι από εκείνα τα χαρακτηριστικά στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ένα αστραφτερό, αληθινό χαμόγελο μαρτυρά πολλά: Καλή διάθεση, σωματική και ψυχική υγεία, αυτοπεποίθηση και πάνω απ' όλα προσωπική φροντίδα και στοματική υγιεινή, άρα καθαριότητα. Και τέλειο χαμόγελο ίσον λευκό και υγιές χαμόγελο. Όσο πιο φυσικό τόσο το καλύτερο.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Μία λεύκανση εννοείται πως θα κάνει τα δόντια σου ξέξασπρα, για όσο αυτή διαρκεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη λύση όταν μιλάμε για το τέλειο, υγιές χαμόγελο με όρους πραγματικής στοματικής υγιεινής. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα αν δεν μάθεις να φροντίζεις τα δόντια σου καθημερινά και να τηρείς μερικούς πολύ απλούς αλλά σημαντικούς κανόνες.   

Προσεκτική διατροφή για γερά δόντια

Οι περισσότερες από μας γνωρίζουμε ποιες είναι οι τροφές που δεν κάνουν καλό στα δόντια. Τα ζαχαρούχα τρόφιμα, τα ανθρακούχα αναψυκτικά, ό,τι κολλάει στα δόντια, η υπερβολική κατανάλωση καφέ, το κόκκινο κρασί επιβαρύνουν τόσο την υγεία όσο και την εμφάνιση των δοντιών. Ποιες όμως κάνουν καλό; Οι εξής πέντε διαθέτουν συστατικά που κρατάνε τα δόντια και τα ούλα γερά:

– Πράσινο τσάι (κατεχίνες)

– Ξηροί καρποί (πρωτεΐνη)

– Φρούτα όπως φράουλες και ακτινίδια (βιταμίνη C)

– Κρεμμύδια (αντιβακτηριδιακή δράση)

– Κοτόπουλο (φυτικές ίνες)

– Γάλα (ασβέστιο)

Βούρτσισμα με τη σωστή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Για να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε μία χειροκίνητη και μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, κάνε τη σύγκριση ανάμεσα στην κλασική σκούπα και σε μία ηλεκτρική. Ποια καθαρίζει καλύτερα; Ρητορική ερώτηση προφανώς. Ειδικά αν έχεις ουλίτιδα ή έλλειψη τεχνικής ή βιάζεσαι, μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητη. Φτάνει εκεί που δεν φτάνεις εσύ, με σωστό κι εύκολο τρόπο. Οι νέας γενιάς ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν πολλά καινούργια και κορυφαία χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τον τρόπο που φροντίζεις τη στοματική σου υγιεινή. Όπως η Oral-B Genius, η οποία συνδυάζει την επαναστατική τεχνολογία Position Detection με τριπλό αισθητήρα πίεσης για να μην πιέζεις τα ούλα σου και επαγγελματικό χρονομετρητή. Για να καταλάβεις ενώ με μια χειροκίνητη οδοντόβουρτσα το βούρτσισμα διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό (πόσο λάθος), με το Oral-B App που διαθέτει η Oral-B Genius, θα βουρτσίζεις τα δόντια σου κατά μέσο όρο 2 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα με ολόσωστο τρόπο. Πώς θα γίνεται αυτό; Η τεχνολογία Position Detection διαθέτει αισθητήρα κίνησης που βρίσκεται μέσα στην ίδια την οδοντόβουρτσα αλλά και αναγνώριση με face time! Χρησιμοποιώντας λοιπόν την κάμερα του smartphone σου, ο αισθητήρας εντοπίζει όλες τις περιοχές που χρειάζονται βούρτσισμα!

 

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο

Στην καρέκλα του οδοντίατρου δεν καθόμαστε μόνο όταν αρχίζει να πονάει το δοντάκι μας, αλλά πολύ πριν απ’ αυτό. Βασικά κάθε εξάμηνο (ή στη συχνότητα που θα σου ορίσει ο ίδιος ο γιατρός) πρέπει να περνάς το κατώφλι του για τον τυπικό αλλά πολύ σημαντικό για την υγεία των δοντιών σου καθαρισμό. Κατά τον οδοντικό καθαρισμό αφαιρείται η πλάκα και η πέτρα από τα δόντια, γίνεται πρόληψη της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας, ενώ τα δόντια λευκαίνουν φυσικά. Επίσης ο οδοντίατρος θα σε κατευθύνει για τη σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας, ανάλογα με τις ανάγκες των δοντιών σου.      

Ένα application για τα δόντια σου μόνο

Τι είναι το Oral-B App; Μία εφαρμογή για τα δόντια σου μόνο, διαθέσιμη ήδη από τον Ιούλιο στο iTunes και το Google Play. Τι κάνει ακριβώς, πέρα από το να σου δείχνει με τον πιο high tech τρόπο πώς να βουρτσίζεις όλες τις περιοχές του στόματος με την ίδια προσοχή και αποτελεσματικότητα; Σου επιτρέπει να κρατάς τα δεδομένα βουρτσίσματος (brushing data), να κρατάς το «σκορ» βουρτσίσματος, με βάση το πόσο καλά βουρτσίζεις όλες τις περιοχές του στόματος, να επιλέγεις τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο των δοντιών σου, ενώ παράλληλα διευκολύνει την επικοινωνία με τον οδοντίατρό σου. Περιποίηση από το μέλλον!