ΓΑΜΟΣ

Τα μυστικά μιας παντρεμένης

Η μαμά μου συνοψίζει τον γάμο στη εξής πρόταση: "Κι εμένα τα ίδια μου κάνει ο πατέρας σου, αλλά που και που αγοράζω ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια και μου περνάει".

Η γιαγιά μου έλεγε: “Παιδάκι μου, πριν αντιμιλήσεις στον άντρα σου, πρώτα δάγκωσε την γλώσσα σου”. Μια θεία μου, μου έλεγε συχνά: “Σε χτυπάει; Όχι. Πίνει; Όχι. Χαρτοπαίζει; Όχι. Μα τι θες κι εσύ από τον άντρα σου βρε κοριτσάκι μου”.

Τι να πω εγώ τώρα; Ψάχνω την επικοινωνία με τον άντρα μου και δεν την βρίσκω πουθενά; Το 2015; Έχετε δει κανέναν να συνεννοείται με κανέναν; Παντρεύτηκες τώρα και θέλεις ο γάμος σου να είναι σαν εκείνον των γονιών σου πριν 30-40 χρόνια; Σήμερα που όλα γύρω σου απειλούν τον γάμο; Την αγάπη; Τον σεβασμό; Την σταθερότητα; Τοποθετούμε αυτή την υπέροχη σχέση μέσα στην εμπόλεμη ζώνη της εποχής μας, όπου ο καθένας μας πιέζεται στα όριά του καθημερινά και πάμε στο σπίτι και ξεσπάμε ο ένας στον άλλο. Σήμερα, αγαπάμε κάποιον και όταν τον παντρευόμαστε είναι σαν να θέλουμε να τον καταστρέψουμε.

Θέλει πολύ δουλειά και μεγάλες θυσίες ο γάμος, κορίτσια…

Αν, όμως, αν σαν κι εμένα πιστεύεις ακόμα στον γάμο. Διάβασε τα παρακάτω μυστικά και θα με θυμηθείς, που μου έλεγε και η γιαγιά μου…

Μην μιλάς πολύ για σένα, μιλήστε καλύτερα περισσότερο για εκείνον.

Να θυμάσαι πάντα, ότι ο άντρας σου είναι ένα μικρό παιδί που θέλει συνέχεια να του λένε “Μπράβο”.

Ακόμα κι αν κάποιος άλλος μαγειρεύει για την οικογένεια (μαμά, πεθερά, οικιακή βοηθός), που και που να μαγειρέψεις κάτι. Ναι, και ο γάμος περνάει από το στομάχι.

Που και που κάνε σκηνές ζηλοτυπίας. “Ποια είναι αυτή που λέει για ραντεβού; Επαγγελματικό; Επαγγελματικό το λένε τώρα”;

Που και που να κοιτάς το gmail του. Εσύ το τσέκαρες ή αυτός το άφησε επίτηδες ανοικτό την ώρα που πήγε στο μπάνιο; Ε; Ε;

Που και που πέρνα από την δουλειά του απροειδοποίητα. Τα ταααα! Έκπληξη;

Σου λέει πώς πέρασε την ημέρα του κι εσύ κάποια στιγμή βαριέσαι. Μην ρωτήσεις “τι είπες αγάπη μου”. Πες, “τι τραβάς κι εσύ μωρό μου κάθε μέρα. Κουβαλητή μας”!

Έχε ένα χόμπι εκτόνωσης. Τάε Κβον Ντο θα είναι αυτό; Κραβ Μαγκά θα είναι; Κρος Φιτ; Μποξ; Κάποια θρησκεία; Ραπτική; Πλέξιμο; Ό,τι σε χαλαρώνει. Εκεί να ξεσπάς.

 

Βρείτε ένα κοινό χόμπι. Μπιρίμπα θα είναι, τένις θα είναι, υποβρύχιο ψάρεμα θα είναι… Κάτι να κάνετε μαζί που και που.

Κράτα τις χουχουλιάρικες πιτζάμες για τις μέρες που θα λείπει ταξίδι. Όταν κοιμάστε μαζί φρόντισε να είναι σέξι. Το ξέρω ότι κρυώνεις, αλλά…

Ξύπνα πιο νωρίς και ετοίμασε πρωινό τις καθημερινές, το Σαββατοκύριακο κάνε την άρρωστη, αν θες να το ετοιμάσει εκείνος.

Κόψε το τοστ, τη μία μέρα σε τρίγωνα την άλλη σε ορθογώνια.

Αγόρασέ του καινούργιες κάλτσες πριν τρυπήσουν.

Μην του πεις ποτέ πόσο βρώμικο ήταν το εσώρουχό του κι ότι χρειάστηκε να βάλεις τοπικά σαπούνι ώστε να καθαρίσει.

 

Κάνε ότι δεν μπορεί να αλλάξεις μια λάμπα που κάηκε.

Μην πεις ποτέ ότι έχεις πονοκέφαλο για να αποφύγεις το σεξ, απλά κάνε την διαδικασία πιο γρήγορη.

Στο σεξ, μη περιμένεις να σου πει τι να κάνεις, άλλαζε συνέχεια τρόπους εσύ.

Αν θες να κάνεις μια παρατήρηση κάνε την με γλυκό τρόπο. Διαφορετικά να περιμένεις διπλή εκδίκηση. Καλύτερα πάντως να αποφεύγεις την κριτική για ασήμαντα πράγματα. Ναι, το ξέρω ότι κάποια είναι σημαντικά, μα…

Σε μια έντονη διαφωνία, σκέψου ότι δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε. Απλά, αποχώρησε από την μάχη. Άλλαξε κουβέντα.

Μην κατηγορήσεις ποτέ την μάνα του.

Μην κατηγορήσεις ποτέ τους φίλους του.

Μην περιμένεις να ακούσεις τη λέξη “συγνώμη”.

Πάντα στο ψυγείο να έχει κάτι που του αρέσει πολύ.

Δώσε του ραντεβού για έξοδο συχνά. 

Να είσαι μια αυτόνομη γυναίκα μέσα σε μια σχέση που εξαρτάται από δύο. Μην αγνοείς τα θέλω σου, διεκδίκησε τα από την δική σου ζωή.

Να μην κοιμάστε ποτέ μαλωμένοι.

Το “Σ’ αγαπώ” δεν πλήγωσε ποτέ κανέναν.