WELLNESS

Τα είδη των ζευγαριών vol. 2

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, σου παρουσιάζει τα είδη των ζευγαριών, μέρος δεύτερο!

ΜΛίγο ο Άγιος Βαλεντίνος, λίγο η πρεμιέρα του αριστουργήματος ’50 αποχρώσεις του γκρι (καλύτερα ποντικί)’ λίγο που δεν είναι σωστό να αφήνεις πράγματα στη μέση (εκτός αν μιλάμε για μένα όπου πρόκειται για μία πραγματικότητα), δεν μπορούσα να σας αφήσω έτσι ξεκρέμαστους και να μην μιλήσουμε για τα υπόλοιπα είδη των λατρεμένων ζευγαριών (μέρα που ναι). Στο προηγούμενο μέρος μιλήσαμε για τις πιο γνωστές κατηγορίες. Για αυτά τα ζευγάρια που όλοι ξέρουμε αλλά ντρεπόμαστε να αναφέρουμε.

Έχεις κι εσύ ένα (τουλάχιστον) στον κύκλο σου, στο σόι σου, στους εφιάλτες σου. Είσαι ίσως κι εσύ ένα από αυτά αλλά κοροϊδεύεις τους άλλους και δεν κοιτάς την καμπούρα σου (εγώ εξαιρούμαι). Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις άλλες κατηγορίες. Που τις βλέπεις, δεν τις αντιλαμβάνεσαι με τη μία, αλλά δεν αργούν να ‘εκδηλωθούν’ και να νιώθεις πως βλέπεις νέο season American horror story.

Οι καβαλημένοι

Αυτή τη φορά η λέξη έχει μεταφορική σημασία και όχι κυριολεκτική. Είναι το ζευγάρι των πτυχίων, της επαγγελματικής επιτυχίας και των ακριβών ρούχων. Αν δεν υπάρχουν ακριβά ρούχα, υπάρχουν πολλά βιβλία στη βιβλιοθήκη. Αγαπημένη κοινή ασχολία είναι το σκάκι, το Scrabble και ο,τιδήποτε ακονίζει το μυαλό και τους κρατά σε εγρήγορση. Αν κάποιος κάνει το λάθος και την ‘πει’ στον άλλον, ας ψάξει καταφύγιο να κρυφτεί. Αν είσαι κι εσύ μπροστά σε αυτό, η οργή θα διαπεράσει και τα δικά σου κόκαλα. Κατά τα άλλα, είναι ένα πολύ ευχάριστο ζευγάρι με το οποίο θα πας στο θέατρο και μετά θα πιείτε παρέα ένα ποτήρι κρασί (λευκό) αναλύοντας τον κονστρουκτιβισμό και τη σκηνοθετική ματιά του υπερφίαλου πια Woody Allen.

Ο δυνάστης και το αθώο κορτσόπουλο

“Δεν με αφήνει να βγω έξω με μίνι φούστα”, “σήμερα έχει σκοπιά και θα κάτσω σπίτι για συμπαράσταση” είναι μερικές από τις φράσεις που ξεστομίζει εκείνη. Φαινομενικά εκείνος αποφασίζει για το τι θα γίνει, πού θα πάνε, πώς θα το κάνουν και εκείνη ταλαιπωρείται μωρέ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία μαζοχιστική σχέση στην οποία συναινούν και οι δύο και κανένας δεν είναι θύμα. Αν ξέρεις ένα τέτοιο ζευγάρι, δεν θα σε κρίνουμε εμείς. Αλλά κάνε μας ένα τηλέφωνο γιατί μας αρέσουν τα vintage και τα ρετρό.

Οι εξ αποστάσεως

Το καλό είναι ότι δεν τους ζεις μαζί γιατί ούτε εκείνοι ζουν μαζί. Το αποκαλούν σχέση αν και έχουν φύγει προ πολλού από την εφηβεία και μπορούν να την διατηρήσουν μέχρι που κάποιος θα πετάξει λευκή τρίχα, θα πάθει κρίση ηλικίας και θα παντρευτούν (ή θα χωρίσουν). Αγοράζουν πακέτα εταιριών για 1000 λεπτά χρόνο ομιλίας το μήνα, αλλά τους τελειώνει τη δεύτερη μέρα. Βγαίνεις για καφέ με το ένα μέλος αλλά δεν πρόκειται να σε κοιτάξει στα μάτια πάνω από μία φορά. Τρώνε όλα τους τα λεφτά στα ταξίδια, στο κινητό και στους ψυχολόγους. Το μεγαλύτερό τους όνειρο είναι να βρεθούν στον ίδιο χώρο για πάνω από 4 ώρες και να βγάλουν τα παιδιά τους Οδυσσέα και Πηνελόπη (το πιάσατε;)

Οι από πάντα μαζί

Είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο στην κοινωνία των σχέσεων fast food και θα έπρεπε να είναι σε ενυδρείο και όχι να κυκλοφορούν κανονικά. Γνωρίστηκαν στα 17 όταν σε κάποιον έπεσε η γόμα κάτω και ο άλλος την έπιασε βγάζοντας το δάχτυλο από τη μύτη. Όταν οι άλλοι γύρω τους φλέρταραν στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά, εκείνοι κρατούσαν χαρακτήρα και χάιδευαν τη φωτογραφία κάτω από το μαξιλάρι. Είναι ‘παντρεμένοι’ και δεν ντρέπονται γι αυτό. Όταν οι φίλοι τους έκλεισαν τα 21, πήγαν στο καζίνο. Αυτοί έφαγαν σε ένα ρομαντικό εστιατόριο κοιτάζοντας τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Οι ασυμβίβαστοι

Δεν πιστεύουν στο γάμο, στην πολιτική, στην τηλεόραση και στα κυριακάτικα γεύματα. Καθένας κάνει τη ζωή του και δεν πατάνε σε εκκλησία ούτε για να κλέψουν τα ψιλά. Τους αρέσει να οργανώνουν μεγαλεπήβολα ταξίδια και να περπατάνε με τα backpacks τους επί ώρες. Δεν διψάνε ποτέ γιατί τους ξεδιψά η αγάπη τους, αποφεύγουν τους συγγενείς όπως ο διάολος το λιβάνι και μαζί είναι σαν του Power Rangers. Όλα τα μπορούν. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το ροζ ελέφαντα στο δωμάτιο, η αλήθεια είναι ότι “ψοφάνε” να κάνουν παιδιά και να ζήσουν σε ένα χωριουδάκι όπου εκείνη θα ψήνει πίτες και εκείνος θα μπεκροπίνει στο καφενείο. Απλά δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η ώρα.

Είναι γεγονός ότι όλοι ανήκουμε σε κάποια κατηγορία ή έχουμε διάσπαρτα κομμάτια από όλες. Και αν νομίζεις ότι δεν πρόκειται εσύ να γίνεις έτσι ή ότι ξεχωρίζεις, την “έκατσες”. Το ζητούμενο είναι να βρεις αυτόν τον άνθρωπο που θα παίξει ευχάριστα το δικό του ρόλο στη σχέση και να έχεις φίλους που δεν εύχονται να σε δουν στην τηλεόραση στο Amber alert.

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Αγάπη είναι

Τα είδη της αγάπης