WELLNESS

Τα Do και τα Don’ts του πρώτου ραντεβού

Τόσο καιρό είσαι μόνη και επιτέλους γνώρισες κάποιον που νομίζεις πως είναι αυτό που έψαχνες τόσο καιρό. Καλά τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και το chat αλλά η κρίσιμη μάχη θα δοθεί στο πρώτο ραντεβού σας.

Για να γίνει το πρώτο, δεύτερο και το τρίτο, τέταρτο δεν πρέπει να το πάρεις αψήφιστα. Μάθε που θα πάτε και ντύσου ανάλογα με την περίσταση και το περιβάλλον.

Σε καταλαβαίνω έχεις πολύ άγχος και είναι λογικό. Φαντάζεσαι να ήσουν ατάραχη; Αυτό θα ήταν κακό σημάδι. Το ελαφρύ φτερούγισμα στην κοιλιακή χώρα, παραπλεύρως του συκωτιού, σε μορφή πεταλούδας είναι αυτό που ζητάμε.

Πρώτη φορά θα βρεθείτε οι δυο σας και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη, τουλάχιστον ψυχολογικά. Τώρα δε θα έχεις το δίχτυ ασφαλείας της παρέας. Τα ψέματα τέλειωσαν και απόψε στο τραπέζι θα κάθεσαι εσύ κι αυτός, ελπίζω όχι και η αμηχανία.

Δεν είναι δυνατό να προβλέψουμε τη ροή της συζήτησης, ούτε την εξέλιξη του ραντεβού σας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε τα πιο βασικά, τις κατευθυντήριες γραμμές, βάσει των οποίων θα κινηθείς με ασφάλεια.

RANTEVOU.jpg 

DO’S

1. Πήγαινε στην ώρα σου και μην αργήσεις στη συνάντησή σας. Ξεκίνα λιγάκι νωρίτερα για να προλάβεις κίνηση και δύσκολη εξεύρεση θέσης στάθμευσης. Μην τον στήσεις, δεν είναι θηλυκό, ούτε σικ.

2. Φάε κανονικά και όχι σαν πουλάκι για να φανείς κομψή. Αν αυτός τρώει σαν άνθρωπος και εσύ τσιμπάς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον κάνεις να αισθανθεί άσχημα και όχι να του δείξεις πως είσαι λιγόφαγη.

3. Αν όλα πηγαίνουν καλά πλησιάσέ τον λίγο. Ένα -και καλά- τυχαίο άγγιγμα στο χέρι, στο πόδι, στον ώμο δεν βλάπτει. Περνάς και μήνυμα.

4. Βάλε το χιούμορ μπροστά χωρίς να το παρακάνεις. Να είσαι άνετη και να κάνεις πλακίτσα. Θα τον βοηθήσεις να ”λυθεί” και θα του δείξεις πως περνάς ευχάριστα μαζί του. 6. Άσε το κινητό στην τσάντα σου. Αν γίνει κάτι συνταρακτικό θα το μάθεις έτσι κι αλλιώς.

7. Κάνε κίνηση να πληρώσεις. Αυτές οι βλακείες του τύπου ο άνδρας πληρώνει εντοπίζονται στη δεκαετία του ’50.

8. Κάνε και εσύ ένα κοπλιμέντο. Πες κάτι για την μπλούζα του, για τα παπούτσια του. Δώσε λίγο θάρρος και εσύ στο αγόρι. Δείξε ενδιαφέρον.

9. Να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσποιηθείς πως είσαι η Μαρία Κιουρί στο σώμα της Πάμελα Άντερσον γιατί στο δεύτερο ραντεβού θα καταλάβει πως είσαι η Βούλα στο σώμα της Βούλας.

10. Ζήτα του να βγείτε πάλι. Δεν είναι κακό, ούτε προσβλητικό. Αν το κάνεις και με ταχπινιά, θα τον εντυπωσιάσεις.

rantevou2.jpg 

DON’TS

1. Μην πιάσεις συζήτηση για το παρελθόν και τους πρώην. Τζιζ κακό.

2. Μην κάνεις άστοχο χιούμορ-άστοχο κοπλιμέντο. Πχ “Μα γιατί κάνεις δίαιτα; Δεν πολυχρειάζεται να χάσεις κιλά”. Αυτό το ρημάδι το ‘πολύ’ τι το ‘θελες;

3. Μην κοιτάς το ρολόι ή το κινητό περισσότερο απ΄’οτι κοιτάς εκείνον.

4. Μην είσαι η επιτομή της σοβαρότητας. Μπορεί να έχεις άγχος αλλά και η στάση καγκελάριος Μέρκελ δεν είναι λύση.

5. Μην σου βγουν τα μάτια αν περάσει κάποιο πολύ δυνατό κομμάτι από μπροστά σου. Σκέψου να έκανε αυτός κάτι ανάλογο. Fail.

6. Μην σηκωθείς να μιλήσεις στο κινητό γιατί τον έχασες.

7. Μην μεθύσεις και μην κάνεις εμετό στην τουαλέτα. Πιες λιγάκι για το κέφι και το χαλάρωμα των αντιστάσεων και μέχρι εκεί.

8. Μην σκέφτεσαι με κλισέ και στερεότυπα. Αν προχωρήσει πολύ, πάρα πολύ, το πράγμα, απόλαυσέ το και μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου. 10. Μην απαντάς μονολεκτικά. δείξε ενδιαφέρον και θέρμη για τις ερωτήσεις του.