ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα 8 φυσικά γυναικεία χαρακτηριστικά που προσελκύουν έναν άνδρα

Αν σου ζητούσα να ονοματίσεις το πρώτο πράγμα που ελκύει έναν άνδρα σε μια γυναίκα ποιο θα ήταν αυτό; Η πιο κλισέ ίσως απάντηση θα ήταν το στήθος της. Η επιστήμη όμως καταλήγει σε άλλα στοιχεία της εμφάνισης μιας γυναίκας που παίζουν ρόλο - κλειδί στην πρώτη εικόνα, την πρώτη - πρώτη αίσθηση που ανάβει τη σπίθα της ερωτικής έλξης. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά βασίζονται στην πρωταρχική επιθυμία των ανθρώπων, ως μέρους του ζωικού βασιλείου αυτού του πλανήτη: την αναπαραγωγή. Μπορεί όμως κανείς να μην τα αποζητά συνειδητά, συντείνουν στην ερωτική έλξη στο πεδίο των ενστίκτων.

Έχουμε και λέμε:

1. Μέση «δαχτυλίδι», αλλά χυμώδεις γοφοί

Η Shakira έλεγε κάποτε πως οι γοφοί δεν λένε ποτέ ψέμματα. Ε, λοιπόν οι επιστήμονες κατέληξαν πως αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια και ένας από τους παράγοντες που ελκύουν ένα αρσενικό. Οι καμπύλες, οι φαρδιοί γοφοί δίνουν ενστικτωδώς το σήμα πως μια γυναίκα είναι κατάλληλη για αναπαραγωγή και έτσι προσελκύουν ερωτικά έναν άνδρα. Την ίδια ώρα, μια λεπτή μέση είναι δείγμα υγείας και ομορφιάς, γεγονός που αποδεικνύει πως, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά στα ένστικτα μέσα τους, οι άνδρες θέλουν μεν μέση δαχτυλίδι, αλλά αναζητούν και πιο στρογγυλές καμπύλες.

2. Η λεπτή φωνή

Μια λεπτή φωνή, σε ντεσιμπέλ που θα μπορούσαν να τρυπήσουν τύμπανο, σηματοδοτεί κατά κανόνα μια μικροκαμωμένη, αλλά και νέα γυναίκα. Και τα νιάτα μεταφράζονται στο πεδίο των ενστίκτων, σε ιδανική σύντροφο για αναπαραγωγή. Οι ειδικοί σημειώνουν πως οι ηλικίες μεταξύ 20 και 31 ετών αποτελούν το απόγειο της γονιμότητας για ένα γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Τώρα, επειδή αυτό αποτελεί και ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορείς να το αποκτήσεις – τουτέστιν μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται – ίσως αυτό το στοιχείο να πρέπει απλά να σε κάνει να βγάλεις τον πιο παιχνιδιάρικο εαυτό σου.

3. Τα υγιή, λαμπερά μαλλιά

Μπορεί να ακούγεται σαν διαφήμιση για σαμπουάν, όμως φαίνεται πως τα δυνατά, μακριά και λαμπερά μαλλιά είναι στοιχείο που προσελκύει ερωτικά τον άνδρα.

4. Το πιο απλό μακιγιάζ

Ναι, είναι αλήθεια πως οι περισσότερες γυναίκες τείνουν πλέον να έχουν μαζί τους τόσα καλλυντικά, όσα και ρούχα. Και ναι, σε κάθε περίπτωση, αν μια αγαπημένη συνήθεια δεν αγγίζει την υπερβολή δεν είναι κατακριτέα. Ωστόσο, η επιστήμη θεωρεί πως ο άνδρας δεν ελκύεται από τις λάμψεις στο πρόσωπο και το έντονο μακιγιάζ. Για την ακρίβεια, έρευνα δείχνει πως οι άνδρες προτιμούν γυναίκες που χρησιμοποιούν ως και 40% λιγότερα καλλυντικά.

Beauty Tip: Η Beauty routine σου μοιάζει με ευαγγέλιο και διαβάζοντας το παραπάνω δεν είναι ανάγκη να νιώσεις πανικό. Απλά στοχεύεις σε πιο φυσικό αποτέλεσμα.

5. Το χαμόγελό σου

Η υπόθεση «Χαμόγελο» είναι μεγάλη κουβέντα. Σειρά ερευνών έχει παρατηρήσει πως μια στάση ζωής που έχει το χαμόγελο στο επίκεντρο, μπορεί να συμβάλλει πολύ θετικά στην ψυχολογία και την ίδια την υγεία ενός ανθρώπου και των γύρω του. Προφανώς, σε αυτούς τους γύρω θα βρίσκεται και εκείνος, ο άνδρας που θα θαμπωθεί από το πλατύ σου χαμόγελο. Αυτό που του δίνει την αίσθηση πως θα γνωρίσει ένα θετικό και χαρούμενο άτομο.

6. Το κόκκινο

Όχι, δεν είναι μόνο τα… βοοειδή που συνταράσσονται από το κόκκινο χρώμα και για να μην γινόμαστε πεζοί, δεν προέκυψε τυχαία το κόκκινο ως απόχρωση του πάθους. Πράγματι, έρευνα δείχνει πως η απόχρωση αυτή έχει αφροδισιακές «ικανότητες» και αυτό αρκεί για να σε κάνει να φυλάξεις το κατακόκκινο φόρεμα, μαζί με το κραγιόν σου για εκείνη, την ειδική περίσταση. Ξέρεις εσύ.

7. Τα μακριά χέρια

Είναι αυτό που λέμε, είσαι άνθρωπος που η αγκαλιά σου χωράει πολλή αγάπη, αλλά στην κυριολεξία. Τα μακριά χέρια είναι ένα – ανατομικό και αυτό – χαρακτηριστικό που παρατηρεί ένας άνδρας και συχνά αποτελεί θετικό στοιχείο για την ερωτική του πολιορκία. Θέλεις που έτσι θα γνωρίζει πως η γυναίκα δίπλα του μπορεί να του προσφέρει μια μεγάλη αγκαλιά; Θέλεις που ξέρει υποσυνείδητα πως έτσι θα μπορεί να κάνει πιο πολλές δουλειές; Ας ελπίσουμε το πρώτο…

8. Η συνολική εμφάνιση

Δεν είναι τυχαίο πως ο άνθρωπος που είναι καλά, εκείνος που αποζητά την προσοχή και την αποδοχή των γύρω του, φροντίζει εξονυχιστικά την εμφάνισή του. Καθαριότητα, ανάλαφρα και σιδερωμένα ρούχα, σωστή στάση του σώματος είναι όλα στοιχεία που δίνουν την αίσθηση πως έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που αξίζει και θέλεις να τον πλησιάσεις.