ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 6 πράγματα που δεν αντέχουν οι γυναίκες στο σεξ

Unsplash

Το πώς βιώνουν οι γυναίκες το σεξ, είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Κανείς δεν πρόκειται να σου υπαγορεύσει τι είναι και τι δεν είναι οκ, όταν μιλάμε για απόλαυση. Ε, τα προβλήματα συνήθως ξεκινούν όταν η απόλαυση απουσιάζει. Ή όταν δεν υπάρχει καλή συνεννόηση.

Μία έρευνα που έγινε μέσα στο 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο (Sexual Happiness Study) κατέληξε σε κάποια ευρήματα για το τι δεν αντέχουν οι γυναίκες στο σεξ. Ή τουλάχιστον η πλειοψηφία. Ερωτήθησαν πάνω από 3.000 άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία. Το 30% των γυναικών που συμμετείχαν ανέφερε ότι δεν αντέχει να νιώθει άσχημα για το σώμα της στο σεξ. Στην ίδια έρευνα, κατέληξαν στο ότι η πλειοψηφία ων ανδρών φτάνει πάντα σε οργασμό, ενώ στις γυναίκες, η αναλογία είναι 1 στις 4. Υπενθυμίζω, αυτά τα ευρήματα ανήκουν στη συγκεκριμένη έρευνα. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να ταυτιστείς με τα όσα είπαν οι κυρίες και με το τι τους ξενερώνει στο σεξ.

Απουσία προκαταρκτικών

Έχω ακούσει από αρκετές γυναίκες να δηλώνουν ότι τα προκαταρκτικά είναι υπερεκτιμημένα. Άρα ναι, είναι και θέμα γούστου. Ωστόσο, η πλειοψηφία τα έχει ανάγκη ώστε να μπει στο ερωτικό κλίμα, και να προετοιμαστεί, τόσο οργανικά όσο και ψυχολογικά. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει σωστή επικοινωνία για το πόσο και πότε τα χρειάζεσαι.

Ακούει παρατηρήσεις για το σώμα της

Ακόμα και αν έχεις όλη την αυτοπεποίθηση του κόσμου, θα ξυπνάς με μέρες με κακή ψυχολογία, πρησμένη κοιλιά απο την περίοδο ή θα εντοπίσεις κάτι που δε θα σου αρέσει. Δεν χρειάζεται να είσαι με έναν παρτενέρ που σε λούζει με κομπλιμέντα. Αλλά το τελευταίο που θες είναι να ακούς για τις ατέλειές σου, τη στιγμή που χρειάζεται να νιώθεις καλά με το σώμα σου, ώστε να απολαύσεις το σεξ στο φουλ. Όλοι αγάπη και αποδοχή χρειαζόμαστε. Ας αφήσουμε τις κριτικές για τις ταινίες.

Νάρκισσοι παρτενέρ

Μπορεί να ήταν κάποτε της μοδός να βγαίνεις με τα αγόρια που έχουν χιλιάδες κατακτήσεις και που περιαυτολογούν συνέχεια, αλλά δεν έχουμε 1990. Κανείς δε θέλει να ακούει αναλυτικά για το παρελθόν του άλλου και πόσους οργασμούς έχει χαρίσει (ή έτσι νομίζει) στις συντρόφους του. Άσε τα λόγια και ξεκίνα τις πράξεις.

Η επίμονη αναζήτηση του σημείο G

Έχει διαβάσει tips σε άρθρα για το πώς να εντοπίσει το σημείο G ή έχει πάρει εμπεριστατωμένες συμβουλές από φίλους που το έχουν βρει. Δε σε ρωτάει για το τι θέλεις και σου λέει «άστο πάνω μου». Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις κάποιες ενοχλήσεις και να προσπαθήσεις απλά να τον σταματήσεις.

Της προκαλεί άγχος για τον οργασμό

Αντικειμενικά, είναι καλό να πέφτεις στον κρεβάτι με έναν άνθρωπο που προβληματίζεται και ενδιαφέρεται για το αν έχεις οργασμό. Είναι μία καλή αρχή. Ωστόσο, οι επίμονες ερωτήσεις δείχνουν ότι εκείνος έχει περισσότερο άγχος για το θέμα. Το αποτέλεσμα; Άγχος, άγχος, άγχος. Η καλή επικοινωνία και η χημεία στο σεξ μπορεί να φτάσει σε κοινό οργασμό. Οι ασταμάτητες ερωτήσεις, όχι.

Γυρίζουμε πορνό;

Για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, η πρώτη τους επαφή με το σεξ γίνεται μέσω του πορνό. Αν σκεφτούμε όμως ρεαλιστικά, κάποια πράγματα που έχεις δει σε ταινίες, δεν είναι εφαρμόσιμα στην πραγματική ζωή. Ούτε για τις γυναίκες ούτε για τους άντρες. Το πορνό μπορεί να λειτουργήσει πικάντικα στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Ηρέμησε λίγο, μόλις γύρισα από το γραφείο.