ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 3 πιο πλούσια σε νερό λαχανικά. Στην υγειά σου!

Pexels

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ενυδατωμένη, ειδικά τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Κι όταν μιλάμε για τροφές πλούσιες σε νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά, κερδίζουν με διαφορά.

Για να αυξήσεις την κατανάλωση νερού και να φροντίσεις για την επαρκή ενυδάτωσή σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις τα παρακάτω λαχανικά στην καθημερινή σου διατροφή.

Σέλινο με περιεκτικότητα σε νερό: 95%

Το σέλινο είναι μια πολύ υγιεινή και ενυδατική τροφή. Είναι φτιαγμένο κυρίως από νερό, παρέχοντας σχεδόν 118 ml νερού σε μόλις 1 φλιτζάνι. Όπως και άλλα λαχανικά με αυτό το χαρακτηριστικό, το σέλινο μπορεί να είναι μια ευεργετική τροφή για απώλεια βάρους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό και του χαμηλού αριθμού θερμίδων που περιέχει. Επιπλέον, το σέλινο περιέχει αρκετές φυτικές ίνες και πολλά σημαντικά, θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Κ και κάλιο, τα οποία μπορεί να προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, ορισμένους τύπους καρκίνου και ασθένειες που σχετίζονται με τα οστά, όπως η οστεοπόρωση.

Αγγούρια με περιεκτικότητα σε νερό: 95%

Τα αγγούρια είναι μια άλλη υγιεινή και ενυδατική τροφή που μπορείς να συμπεριλάβεις στην καθημερινή διατροφή σου. Αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό και παρέχουν επίσης μια μικρή ποσότητα ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Κ, κάλιο και μαγνήσιο. Σε σύγκριση με άλλα λαχανικά πλούσια σε νερό, τα αγγούρια είναι από τα χαμηλότερα σε θερμίδες.

Υπάρχουν μόνο 8 θερμίδες σε μια μερίδα μισού φλιτζανιού (52 γραμμάρια), πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να καταναλώσεις μια σχετικά μεγάλη μερίδα, χωρίς να προσθέσεις σημαντικό αριθμό θερμίδων στη διατροφή σου. Κάτι που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο αν προσπαθείς να χάσεις βάρος.

Κολοκύθια με περιεκτικότητα σε νερό: 94%

Τα κολοκυθάκια είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Μια μερίδα (124 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κολοκυθάκι περιέχει περισσότερο από 90% νερό και παρέχει 1 γραμμάριο φυτικών ινών. Ένας εξαιρετικά επιτυχημένος συνδυασμός θρεπτικών συστατικών, προκειμένου να παραμείνεις χορτάτη για περισσότερο χρόνο.

Και ως αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, τα κολοκυθάκια είναι αρκετά χαμηλά σε θερμίδες, με μόνο 20 θερμίδες σε 1 φλιτζάνι (124 γραμμάρια). Η κατανάλωση κολοκυθιών θα συμβάλει επίσης στη διατροφή σου, προσθέτοντας πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα τη βιταμίνη C. 1 φλιτζάνι περιέχει το 35% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη C.