ΔΙΑΙΤΑ

Συνήθειες που σε παχαίνουν και δεν το καταλαβαίνεις

Μήνας Μάρτιος. Οι διακοπές του καλοκαιριού απέχουν τρεις μήνες. Προλαβαίνεις να κάνεις θαύματα και μάλιστα χωρίς κόπο. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που όχι μόνο σαμποτάρουν το αδυνάτισμά σου αλλά και προσθέτουν κιλά πάνω σου χωρίς να το καταλάβεις.

Ζυγίζεσαι Δευτέρα και η ζυγαριά γράφει 60. Ανεβαίνεις την Κυριακή και διαβάζεις 61. Τι γίνεται; Γιατί αυξήθηκε ο αριθμός ενώ εσύ ήσουν με σαλάτες; Νηστεία και προσευχή εσύ, την ανιούσα η ζυγαριά.

Κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα που ακολουθείς. Το πιο βασικό είναι να βρεις τι είναι αυτό που κάνεις και σε δυσκολεύει. Δε θέλουμε άγχος.

Αρχές Ιουλίου θα είσαι έτοιμη να κάνεις πρόβα το μπικίνι και να βγεις στις παραλίες της Ελλάδας. Μην κλαις και μη λυπάσαι που πιάνεις παχάκια στα πλαϊνά της κοιλιάς. Θα φύγουν αυτά, θα φύγεις κι εσύ για το νησί και για το τζιν ένα νούμερο μικρότερο.

Έλλειψη ύπνου

5 

Δεν κοιμάσαι αρκετά και τσιμπολογάς συνέχεια. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έδειξε πως μέσα σε μία και μόνο εβδομάδα μπορεί να πάρεις 1 κιλό αν δεν κοιμάσαι 7-8 ώρες. 4 μέρες με μισές ώρες ύπνου μειώνουν την ευαισθησία τις ινσουλίνης στα λιποκύτταρα κατά 30% με αποτέλεσμα να πεινάμε περισσότερο.

Στρες

3 

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Οχάιο διαπίστωσε ότι το στρες επιβραδύνει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα την καύση λιγότερων θερμίδων και τη συσσώρευση περιττών κιλών.

Καθιστικό επάγγελμα

4 

Η έλλειψη σωματικής άσκησης συνήθως οδηγεί σε αύξηση του βάρους και παχυσαρκία. Ένα γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα επί 20 λεπτά θα ήταν αρκετό για να μειώσει τον κίνδυνο αύξησης του βάρους.

Αλάτι

1 

Το αλάτι παχαίνει παρόλο που δεν έχει θερμίδες. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δημιουργεί κατακράτηση υγρών. Οι μελέτες έδειξαν πως τα άτομα με μεγαλύτερη ποσότητα νατρίου στα ούρα δεν μπορούσαν να αποβάλλουν το κάλιο, με συνέπεια τη μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους.

Έλλειψη νερού

2 

Αν θέλεις τα κιλά να φύγουν από πάνω σου μην αμελείς την κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με τους ειδικούς δύο κιλά περισσότερα από τους υπόλοιπους χάνουν όσοι συνηθίζουν να πίνουν δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, ανεξάρτητα από τη διατροφή τους.