ΣΧΕΣΕΙΣ

Στον Cosmo τους: δεν έχει mute όταν περνάμε

Έρευνα που έγινε πριν από μερικά χρόνια, αποκαλύπτει ότι οι άντρες χαλάνε περισσότερο από 43 λεπτά την ημέρα κοιτάζοντας άλλες γυναίκες και όχι τη δική τους. Όσο και να έψαξα, ωστόσο, δε βρήκα ούτε κάτι παλιό, ούτε κάτι φρέσκο σχετικά με το πόση αρσενική βλακεία δαπανάται για τα σφυρίγματα, τα παλαμάκια, τις χυδαιότητες και όλα τα άλλα στα οποία επιδίδονται όταν ένα θηλυκό περνάει από μπροστά τους.

Κάθε γυναίκα έχει να διηγηθεί μια σχετική ιστορία που έζησε περπατώντας στο δρόμο, στην παραλία, οπουδήποτε δημόσια εν πάση περιπτώσει. Επίσης, μπορεί να υπογράψει για το ότι η εμφάνισή της δεν ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που ίσως, κάποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει προκλητική.

Δεν πάει να ήταν ντυμένη με μπέρτα, να φόραγε κατάμαυρο καφτάνι που δεν άφηνε δέρμα στον ήλιο, τζιν μέσα στον καύσωνα, μπλουζάκι μέχρι το λαιμό; Τα ξαναμμένα αρσενικά της Ελλάδας δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Πάντα θα την πουν την βλακεία τους, αφήνοντας έντονες υποψίες στον γυναικείο πληθυσμό ότι βλέπουν με x-rays αυτά που δε φαίνονται με το γυμνό μάτι.

obama.jpg

Και ο Ομπάμα πιάστηκε να κοιτάει… αλλού, αλλά δε νομίζω να έβγαλε άχνα

Κάποιες φορές φυσικά έχει την πλάκα του, αλλά μόνο ΚΑΠΟΙΕΣ και κυρίως εκείνες που η προσέγγιση γίνεται με χιούμορ και ευγένεια. Τις περισσότερες μας έρχεται αναγούλα. Ενδεικτικά αναφέρω προσωπικές εμπειρίες: Πριν κανένα μήνα ένα τσούρμο ενστόλων σχολίαζε “τι είμαι εγώ παιδί μου”. Είναι δύο μόνο περιστατικά που μπορώ να ανακαλέσω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, από τη “θάλασσα” σεξιστικής μπούρδας που έχω βιώσει.

Προσπάθησα πολλές φορές να μπω στην ψυχοσύνθεση όσων το κάνουν, αλλά πραγματικά δε μπόρεσα. Καταλήγω στο ότι είναι φλύαροι, μπουνταλάδες, χαβαλέδες, ασόβαροι και ίσως επί τούτου θέλουν να το παίξουν “από πάνω” προσβάλλοντας. Γιατί με τέτοια, ούτε ρίχνεις, ούτε ανεβάζεις γυναίκα.

Όποιο και να είναι το πρόβλημα τους όμως, ΩΣ ΕΔΩ. Αγαπητοί άντρακλες, κοιτάξτε ελεύθερα δεν είπαμε το αντίθετο, αλλά πραγματικά κάντε μια προσπάθεια να μαζεύετε τα σαγόνι σας και να κρατάτε τις σκέψεις που κάνετε – και οκ δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτές – για εσάς και μόνο.

Δε ξέρω αν σας έχει πει ποτέ καμιά γυναίκα ότι της ανεβαίνει το ηθικό αν τη λέτε κ@#λ@ μέσα στο δρόμο, ενώ περπατάει μόνη της ντυμένη απλά λιτά και απέριττα, ωστόσο ακόμα και αν το έχει κάνει σας διαβεβαιώ ότι στην πλειοψηφία ανεβάζετε την πίεση.

man_watching_woman_walking_past_42-17089973.jpg

Να υπενθυμίσουμε ότι στη θάλασσα μόνο μαγιό μπορούμε να βάλουμε

Είναι υπέραρκετο για εμάς να νιώθουμε ότι στο πέρασμα μας πχ από την ξαπλώστρα στην θάλασσα, η όπισθεν μαγνητίζει το λιγότερο 10 μάτια. Δε χρειάζεται να το επιβεβαιώνετε με αντίλαλους “πω πω πω”, “τι μ@#@#% είσαι εσύ”, “αχ”, “βαχ”.

Α και άντε πείτε τα στη δικιά σας τα χοντροχυδαία σας, γιατί δε ξέρω αν το έχετε πάρει είδηση αλλά μάλλον κότες φαίνεστε όταν τα λέτε σε κάποια που περπατάει μόνη της και προφανώς δε ρισκάρει να σας απαντήσει όπως θα σας έπρεπε.

Για να μην πολυλογώ, βρείτε το mute σας και χρησιμοποιήστε το. Με τέτοιες τακτικές εσείς χαλάτε το σάλιο σας και εμείς τα νεύρα μας.