#ΤΟΖΗΣΑΜΕ

Στο Divani Athens SPA & Thalasso ένιωσα τι σημαίνει αληθινό pampering

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/ Ladylike.gr

Μια όμορφη μέρα μόνο για μένα στο- άξιο της φήμης του- wellness retreat του Divani Athens SPA & Thalasso του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace, την οποία οφείλω να κάνω share από την αρχή έως το τέλος γιατί, πίστεψέ με, αξίζει και σε σένα να ζήσεις αυτό το experience. 

Αγαπάς τον ευατό σου; απόδειξέ το, μέσα από πράξεις. Αναμφίβολα μία πολύ καλή αρχή είναι να το επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία με τα λόγια μας, αλλά για να πετύχουμε την ουσιαστική αυτοφροντίδα, χρειάζεται να ενσωματώσουμε στον τρόπο ζωής μας όσο πιο φυσικά γίνεται, στιγμές απόλυτης χαλάρωση και ευεξίας. Συνήθειες που μας αποφορτίζουν, που δυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα μας, που απαλύνουν τη συνεχή μας έκθεση στο στρες και την απαιτητική καθημερινότητα. «Με αγαπώ έμπρακτα» σημαίνει, με προσέχω με έναν ολιστικό τρόπο. Αυτό ακριβώς ένιωσα στο ολοήμερο wellness break στο Divani Athens SPA & Thalasso, του μεγαλύτερου κέντρου Wellness στην Ελλάδα, με χώρο που εκτείνεται σε περισσότερα από 3.500 τ.μ.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/ Ladylike.gr

Ένα πολυτελές καταφύγιο γαλήνης, παγκόσμιας κλάσης, πολυβραβευμένο, από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα wellness retreats στην Ευρώπη και μετά από την προσωπική μου εμπειρία, αξίζει να προσθέσω- γιατί παίζει κι αυτό τον ρόλο του- ότι μιλάμε για έναν χώρο που διαθέτει άψογους επαγγελματίες, τόσο φιλικούς που σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν για σένα τις απόλυτες συνθήκες ιδιωτικότητας.

Divani Spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkisnon/ Ladylike.gr

Εκείνο το πρωινό της Παρασκευής, προσεγγίζοντας το Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι με βρήκε να αναρωτιέμαι- αν και παιδί των νοτίων προαστίων- γιατί δεν κατεβαίνω στη θάλασσα πιο συχνά. Περνώντας την επιβλητική πόρτα και κατεβάινοντας στο -2, άφησα πίσω μου όλες τις σκέψεις και αφέθηκα στην ολοκληρωμένη signature εμπειρία που το Divani Athens SPA & Thalasso είχε ετοιμάσει για μένα, λαμβάνοντας υπόψιν τις wellness ανάγκες μου.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Η πρώτη στάση έγινε στο γραφείο της διατροφολόγου του Divani Athens SPA & Thalasso, Αριστέας Κοτσιάκη για λιπομέτρηση. Η ειδικός, πριν με συναντήσει είχε φροντίσει να καταγράψει πλήρως το ιατρικό μου ιστορικό και τις διατροφικές μου προτιμήσεις. Το ραντεβού μας περιελάβανε ανάλυση σύστασης με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Tanita MC-780, η οποία παρέχει την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια στις μετρήσεις με τη χρήση μη επεμβατικής τεχνολογίας βιοηλεκτρικής εμπέδησης διπλής συχνότητας.

Η διατροφολόγος ανέλυσε τα αποτελέσματά μου σχετικά με το βάρος, το ποσοστό λίπους και της μυϊκής μάζας μου, αξιολόγησε τη μεταβολική ηλικία μου (εδώ τα νέα ήταν καλά), την κατακράτηση (εδώ όχι και τόσο), το ποσοστό ενυδάτωσης καθώς και το σπλαχνικό λίπος. Με όλα αυτά τα δεδομένα έλαβα στο email μου ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής που καλύπτει τις ενεργειακές μου ανάγκες και στοχεύει στα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις για το διαιτολογικό τμήμα του Divani Athens SPA & Thalasso είναι πως πραγματοποιεί ειδικά προγράμματα ευεξίας που περιλαμβάνουν προγράμματα weight loss, detox, anti-stress, rejuvenation, διαρκούν από 3 έως και 14 ημέρες και περιλαμβάνουν διαμονή στο ξενοδοχείο, εξατομικευμένο πλάνο διατροφής, ατομικά μαθήματα προπόνησης, θεραπείες χαλάρωσης, καθώς και μη επεμβατικά μηχανήματα νέας τεχνολογίας που στοχεύουν σε μία ολιστική προσέγγιση στην απώλεια βάρους, με παράλληλη μείωση του λίπους καθώς και την αποτοξίνωση του οργανισμού. Ο απόλυτος ορισμός του wellness retreat. 

Divani Athens SPA & Thalasso: Και μετά τη διατροφή, η high- end γυμναστική

Ώρα για προπόνηση στο αναβαθμισμένο Fitness Center του Divani Athens SPA & Thalasso , το οποίο παρέχει τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες του όχι μόνο στους διαμένοντας στο ξενοδοχείο αλλά και στα μέλη με ευέλικτα πακέτα συνδρομών με διαφορετικές διάρκειες και παροχές, βάσει των στόχων ευεξίας του καθενός.

Ομολογώ ότι αν και γυμνάζομαι σε αυτή τη Fitness αίθουσα, δοκίμασα μηχανήματα που έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου και αυτό γιατί το Divani Athens Spa & Thalasso Centre, προχώρησε σε ολική αναβάθμιση με την πιο premium και τεχνολογικά προηγμένη σειρά της Technogym στα Cardio & Strength μηχανήματα, στη μεγαλύτερη ποικιλία που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Πιο συγκεκριμένα, εγκατέστησε τη σειρά Artis η οποία προσφέρει την απόλυτη εμπειρία αεροβικής γυμναστικής & μυϊκής ενδυνάμωσης, γεφυρώνοντας τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο. Με τη νέα κονσόλα Live, o ασκούμενος αποκτά εξατομικευμένη εμπειρία γυμναστικής, με premium content και καθοδήγηση από το Technogym Coach, που προτείνει ασκήσεις με βάση τις ανάγκες και τους στόχους του. Είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα που θα σας προσφέρει ολόκληρη τη σειρά μηχανημάτων Artis της Τechnogym, κερδίζοντας έτσι επάξια τη θέση του ανάμεσα στα πιο σύγχρονα γυμναστήρια του κόσμου.

It’s body therapy time!

Αφού ανεβάσαμε παλμούς, ώρα για εποικοδομητική χαλάρωση, και πιο συγκεκριμένα ώρα για Medical Aesthetics Treatment που δουλεύει όσο εσύ ξαπλώνεις. Η λιπόλυση και η σύσφιξη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ίσα ίσα, κάνει το σώμα να λειτουργεί ακόμα πιο σωστά. Το VERJÚ LASER SYSTEM είναι η θεραπεία που εγώ δοκίμασα και συστήνω ανεπιφύλακτα.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός λέιζερ χαμηλής έντασης 532 nm για τη διάσπαση των λιποκυττάρων εντός του στρώματος λίπους για την απελευθέρωση λίπους και λιπιδίων από αυτά τα κύτταρα για μη επεμβατική αισθητική χρήση. Το VERJÚ LASER SYSTEM έχει εγκριθεί από τον FDA ως ασφαλές και αποτελεσματικό για τη μείωση της περιφέρειας των γοφών, της μέσης, των μηρών και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Κατά τη διάρκεια των θεραπειών VERJÚ LASER SYSTEM, δεν ένιωσα καμία απολύτως ενόχληση αφού αυτό το laser δρα απολύτως ανώδυνα, μειώνοντας την περιεκτικότητα σε λίπος των λιποκυττάρων στην περιοχή, χωρίς να «σκοτώνει» τα λιποκύτταρα.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/ Ladylike.gr

Μια εμπειρία στ’ αλήθεια πρωτόγνωρη για μένα ήταν η θεραπεία απώλειας τοπικού λίπους με την μέθοδο Hypoxi. Η άσκηση στο Hypoxi είναι μια εντατική αερόβια άσκηση υπό τροποποιημένες κλιματολογικές συνθήκες. Η άσκηση στο Hypoxi προκαλεί ταυτόχρονα καύση αλλά και ενεργοποίηση του λίπους που προκαλείται από την αρνητική πίεση. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία, το Hypoxi μειώνει πόντους και αναδιαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος γρήγορα, χωρίς πόνο και χωρίς βελόνες. Είναι σαν να κάνεις ποδήλατο ξαπλωμένη σε αρνητικές συνθήκες πίεσης. Τι σημαίνει αυτό; πως γυμνάζεσαι χωρίς να κουράζεσαι κατά το σύνηθες.

Η θαλασσοθεραπεία στο Divani Athens SPA & Thalasso είναι η πιο αναζωογονητική εμπειρία

Για την πισίνα θαλασσοθεραπείας του Divani Athens SPA & Thalasso είχα ακούσει πολλά και εντυπωσιακά πριν βουτήξω στα ανακουφιστικά νερά της. Επιβεβαιώθηκαν όλα. Είναι η μοναδική πισίνα με θαλασσινό νερό στην Αθήνα, με σταθερή θερμοκρασία στους τόσο καταπραϋντικούς 33 βαθμούς και κατάλληλη όσο καμία άλλη πισίνα του κόσμου για χαλάρωση αφού περιμετρικά υπάρχουν πίδακες για υδρομασάζ σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Φυσικά τίμησα όλη τη διαδρομή του υδρομασάζ, εννοείται πως εξάντλησα τον χρόνο μου βυθισμένη στα αναζωογονητικά νερά της.

Στο Divani Athens SPA & Thalasso ένιωσα τι σημαίνει αληθινό pampering Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

 

Επόμενη στάση, το scrub

Scrub σημαίνει αναγέννηση του δέρματος, απόλυτο cleaness και αυτή η χαρακτηριστική αίσθηση λείας επιδερμίδας. Αρώματα που χαλαρώνουν τις αισθήσεις. Στο δικό μου aquatic body scrub μπήκαν τικ σε όλα τα κουτάκια.

Αφού πήρα την πιο άνετη θέση σε ένα από τα 25 private rooms (ω ναι 25) αποκλειστικά για θεραπείες προσώπου και σώματος απόλαυσα scrub σώματος βασισμένο σε λάδι αμυγδάλου, ηλιοτρόπιου και βερίκοκου που ενυδατώνει αληθινά το δέρμα και χαρίζει μεταξένια επιδερμίδα.

Ενυδάτωση για το πρόσωπό μου και μόνο

Αν έχεις κάνει Hydrafacial, τότε ξέρεις πως πρόκειται είναι μια επαναστατική θεραπεία ενυδάτωσης που συνδυάζει τον καθαρισμό, την απολέπιση, την ενυδάτωση και την αντιοξειδωτική προστασία ταυτόχρονα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο πρόσωπο- και το πιο σημαντικό, έχει διάρκεια-. Έπειτα από την αξιολόγηση με την έμπειρη αισθητικό του Divani Athens SPA & Thalasso η συγκεριμένη θεραπεία ήταν αυτή που η επιδερμίδα μου είχε τόσο ανάγκη.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Στο Divani Athens SPA & Thalasso δοκίμασα για πρώτη φορά φωτοθεραπεία προσώπου και μάλιστα με τον πιο εξελιγμένο τρόπο (για μένα εξελιγμένο είναι ό,τι  φέρει αποτέλεσμα χωρίς την παραμικρή ενόχληση). Το Celluma PRO + LED light therapy είναι ακριβώς αυτό, φωτοθεραπεία προσώπου που προσφέρει σημαντική ανανέωση του δέρματος, χωρίς να επιφέρει την παραμικρή παρενέργεια.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Αποτελεί μία θεραπεία 100% φυσική, αλλά ταυτόχρονα πολύ δραστική, καθώς εκμεταλλεύεται το ευεργετικό φάσμα του φωτός για να θρέψει και να αναζωογονήσει τα κύτταρα του δέρματος.

Ώρα για Power Drink & Snack

Καμία εμπειρία δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν περιλαμβάνει γεύσεις, αν με ρωτάς. Το δικό μου wellness break έκλεισε όπως ακριβώς ήθελα, με healthy power snack και drink, σχεδιασμένο από τη διατροφολόγο του Divani Athens SPA & Thalasso  και τον chef του ξενοδοχείου, το οποίο μου έδωσε ενέργεια, θρέψη και απόλαυση μετά το τέλος των θεραπειών. Ένα green smoothie με σπανάκι, kale, μπανάνα, ανανά και τζίντζερ, power snack με γιαούρτι, granola, φρούτα του δάσους και σιρόπι αγαύης και summer rolls με γαρίδες αβοκάντο, μάνγκο και baby μαρούλι.

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Η μίνι απόδραση στο Divani Athens SPA & Thalasso με βοήθησε να βρω ξανά τις ισορροπίες μου μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα. Ήταν το pampering που χρειαζόμουν για να συνειδητοποιήσω πόσο απαραίτητο είναι να φροντίζω (και) εμένα. Φεύγοντας, έδωσα στον εαυτό μου την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά το wellness break θα είναι υπόθεση οικογενειακή, μιας που τα Divani Collection Hotels διαθέτουν ευέλικτες συνδρομές για τους λάτρεις της ευεξίας (ετήσιες, εξαμηνιαίες, μηνιαίες), με ειδικά πακέτα για μέλη της ίδιας οικογένειας (αλλά και στελέχη εταιρειών ως μέρος των corporate benefits).

Divani spa Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Κι επειδή όπως είπα και στην αρχή, τα ωραία πράγματα πρέπει να τα μοιράζεσαι, με την υπηρεσία Divani Gift Card, μπορώ να δωρίσω θεραπεία ή άλλη υπηρεσία στα αγαπημένα μου πρόσωπα, με δυνατότητα χρήσης 1 έτους. Πού υπογράφω;