ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σταμάτα να πεινάς τα βράδια

Συνήθως στη διατροφή όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά, αποφεύγουμε να τρώμε μετά τις 8 το βράδυ με αποτέλεσμα να πεινάμε όλη την νύχτα.

Όσο νερό και αν πιεις, όσες τσίχλες και αν μασήσεις η πείνα δεν περνάει.

Οι διατροφολόγοι Stephanie Clarke και Willow Jarosh έχουν μια άλλη άποψη. Όχι απόλυτη. Το θέμα του βραδινού φαγητού εξαρτάται ανάλογα με τις προσωπικές σου συνήθειες και τους διατροφικούς στόχους που έχεις θέσει.

Ξεκαθαρίζουν ότι το να τρως το βράδυ, δε σημαίνει ότι θα πάρεις βάρος. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι δεν ξεπερνά θερμιδικά το διαιτολόγιο που ακολουθείς καθημερινά. Οπότε μην τυχόν και πάρεις θάρρος και αρχίσεις να τρως σοκολάτες και ό,τι παχυντικό βρίσκεις μπροστά σου.

Άσε που αν βαρύνει το στομάχι σου το βράδυ, θα δυσκολευτείς στον ύπνο και την επόμενη μέρα επειδή θα είσαι χορτασμένη δε θα φας πρωινό γεγονός που θα αναστατώσει τον μεταβολισμό σου.

Από την άλλη, αν κοιμάσαι πεινώντας τότε θα έχεις έναν πολύ άσχημο ύπνο. Οπότε η λύση είναι κάπου στη μέση. Αν πεινάς μετά από δύο ώρες μετά το τελευταίο γεύμα, φρόντισε να καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα.

Διάβασε επίσης στο Ladylike

Χάσε τα παραπανίσια κιλά πριν τις γιορτές

Αυτό το smoothie θα σε ξεφουσκώσει