ΣΧΕΣΕΙΣ

Έχεις αδυναμία στους ψηλούς άντρες; Αυτή η έρευνα σε αφορά

Invision/AP Jordan Strauss

Τι κοινό έχει η Victoria η Beckham με τη Shakira; η Lisa Bonet με την Isla Fischer; Είναι διάσημες ναι, αλλά δεν αναφέρομαι σ’ αυτό. Οι παραπάνω γυναίκες, όπως και πολλές, πολλές ακόμα- κι εσύ ανάμεσά τους πιθανότατα- έχουν αδυναμία στους άντρες που είναι πολύ ψηλότεροί τους. Τους έχουν για ταίρι και όπως υποστηριζει μία έρευνα, την περνούν και «ζάχαρη».

Καλά νέα λοιπόν για τα ζευγάρια με διαφορά ύψους φέρνει μία έρευνα του πανεπιστημίου του Konkun, όπως δημοσιεύτηκε στο Science Direct με τίτλο «Ο ψηλός άντρας κάνει τη σύζυγό του πιο ευτυχισμένη;». Η απάντηση, όπως εχεις καταλάβει, είναι θετική. Τα ζευγάρια με διαφορά ύψους είναι τα πιο ευτυχισμένα στους γάμους τους. Και κάπως έτσι, το μέγεθος έχει και πάλι σημασία.

Κάτι ξέρεις που σου αρέσουν οι ψηλότεροι

Η έρευνα άντλησε δεδομένα από τις απαντήσεις 7.850 γυναικών, οι οποίες οδήγησαν σε σύνδεση του ύψους με την ικανοποίηση που απολαμβάνει μια γυναίκα από τον σύντροφό της. Όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Kitae Sohn, οι γυναίκες ελκύονται από άντρες ψηλότερούς τους, για λόγους που δεν μπορούν να εξηγήσουν επακριβώς αλλά οπωσδήποτε αποδίδονται στην εξέλιξη του είδους.

Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι το ύψος του αντρός παίζει ρόλο στα πρώτα 18 χρόνια του γάμου. Μετά όλοι είναι ίδιοι. Αστειάκι, απλά οι απαντήσεις των γυναικών που ήταν παντρεμένες πάνω από 18 χρόνια και συμμετείχαν στην έρευνα, δεν οδήγησαν στο ίδιο συμπέρασμα.