ΣΧΕΣΕΙΣ

Singles’ Day: 5 λόγοι να χαίρεσαι που είσαι σόλο στην καραντίνα

Unsplash

11/11. Μία σημαντική μέρα, ειδικά για την Paris Hilton, που κάνει ευχή κάθε φορά που βλέπει την ώρα να δείχνει 11:11. Είναι όμως και μία μέρα που τιμά και γιορτάζει τους απανταχού singles.

Αυτή η μέρα, όπως και πολλές άλλες, ξεκίνησε για καθαρά εμπορικούς και καταναλωτικούς λόγους. Με αφετηρία την Κίνα, είναι ένα 24ωρο, όπου μπορείς να βρεις online τα αγαπημένα σου προϊόντα (δεν έχεις και άλλη επιλογή φέτος), και να τα αγοράσεις σε μεγάλες εκπτώσεις. Κάτι σαν το Black Friday των singles. Κι αν αναρωτιέσαι πώς προκύπτει, δες απλά το 11/11. 4 ψηφία που θα μπορούσαν να συμβολίζουν 4 φιγούρες μόνες τους.

Ας μην αντιμετωπίσουμε τη σημερινή μέρα ως Anti-Valentine’s day. Μπορούμε να αδράξουμε την ευκαιρία των εκπτώσεων, να κακομάθουμε τον εαυτό μας με μικρά δωράκια και να αντιληφθούμε ότι η ευτυχία δεν πηγάζει απαραίτητα από τη συντροφικότητα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να είσαι single αυτήν την περιοδο και να νιώθεις ότι σου λείπει η παρέα, περισσότερο από ποτέ, αλλά είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείς στα θετικά. Και να βρεις λόγους να γιορτάσεις τη single ζωή σου. Δεν σου έρχεται κανένας; Επίτρεψέ μου παρακαλώ.

Κάνεις ό,τι μα ό,τι θέλεις

Δουλειά από το σπίτι, καθαριότητα, λίγο μαγείρεμα, λίγο περπάτημα, βόλτα με τον σκύλο (αν έχεις). Δεν χρειάζεται όμως να συμφωνήσεις με κάποιον για το τι θα δεις στο Netflix ή αν είναι υγιεινό να φας 2 πίτσες και pancakes για βραδινό (δεν είναι, αλλά treat yourself). Μπορείς να κάνεις μάσκες όλη μέρα και να διαβάζεις περιοδικά όλη μέρα, αν αυτό είναι που χρειάζεσαι. Χωρίς εξηγήσεις.

Μόνη με τον εαυτό σου

Υπάρχουν μέρες που είναι εύκολες, χαλαρωτικές και cozy στον καναπέ. Και υπάρχουν μέρες που είναι δύσκολες, η ψυχολογία είναι στα τάρταρα και δεν βρίσκεις νόημα. Δες τη θετική πλευρά. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε κανέναν τη διάθεσή σου και έχεις όλο τον χρόνο να επιτρέψεις στον εαυτό σου να πέσει όσο θέλει. Θες να περάσεις μία μέρα μέσα σε απόλυτη σιωπή; Μπορείς.

Βλέπεις τι περνούν τα ζευγάρια

Δεν ενθαρρύνω τη σύγκριση με τους άλλους, αλλά ένα κλασικό πρόβλημα των singles είναι το να νομίζουν ότι όλα τα ζευγάρια εκεί έξω είναι τρομερά ευτυχισμένα και περνούν την καραντίνα με σεξ, ρομάντζο και γλύκες. Αν και δεν είναι της παρούσης, όλα τα ζευγάρια περνούν ζόρια, πόσω μάλλον στην καραντίνα. Ρίξε μία ματιά στα στατιστικά και θα δεις πόσοι χωρισμοί προήλθαν από την πρώτη.

Αναθεωρείς πολλά

Όταν είσαι σόλο στην καραντίνα, έχεις πολύ χρόνο να σκεφτείς τη ζωή σου συνολικά. Αν σε γεμίζει η δουλειά που κάνεις, αν σε καλύπτουν οι φίλοι που έχεις, αν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Μπορεί να υπάρχει μία πανδημία, αλλά η ζωή δεν σταματά. Συνεχίζουν να μάς απασχολούν τα ίδια πράγματα και έτσι πρέπει να γίνει, προκειμένου να συνεχίσουμε δυνατά και με αισιοδοξία.

Single and ready to mingle

Αναρωτιέσαι πόσο θα κρατήσει όλο αυτό και πότε θα μπορέσεις να ξαναφλερτάρεις σαν άνθρωπος. Αν το θες, τρόποι υπάρχουν. Apps γνωριμιών έστω για λίγη κοινωνικοποίηση (πλέον υπάρχει και στο Facebook). Φλερτ με ανθρώπους που ήδη ξέρεις και κάτι ψήνεται, αλλά σε παρακαλώ, μην πέφτεις στην παγίδα των πρώην. Είναι πράξη απελπισίας και θα το μετανιώσεις όταν βγεις από την καραντίνα. Και να θυμάσαι ότι δεν θα κρατήσεις για πολύ.