ΥΓΕΙΑ

Ο σημαντικός λόγος που πρέπει να πίνεις πολύ νερό και αφορά τα γεράματα

Unsplash

Το ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό, το ξέρεις. Τα 3 κλειδιά της καλής ζωής είναι η ισορροπημένη διατροφή, η ενυδάτωση και η σωματική άσκηση. Για υγεία αλλά για να φτάσουμε στα γεράματα. Που όμως μαθαίνουμε, συνδέονται με το νερό που πίνουμε τώρα.

Το νερό βρίσκεται σε όλα μας τα κύτταρα. Ενυδατώνει τις αρθρώσεις και στέλνει αίμα στους μύες. Αυτό που δείχνουν όμως τα στατιστικά, είναι ότι η ποσότητα του νερού μειώνεται όσο μεγαλώνουμε. Χωρίς να λάβουμε υπόψη τα επίπεδα σωματικής άσκησης ή τις χρόνιες παθήσεις, η πρόσληψη νερού μειώνεται. Έρχονται τα γεράματα και ξεχνάς την ύπαρξη του νερού.

Μειώνεται η δίψα

Αυτό που ίσως να μην είχες προσέξει είναι ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν διψούν ιδιαίτερα. Δεν έχουν απλώς την ίδια οργανική ανάγκη με τους νέους και δεν το αποζητούν. Αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει πολύ εύκολα σε αφυδάτωση. Τα συμπτώματα της ξηροστομίας, της κούρασης και της ζαλάδας μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, εξηγεί η Κλινική του Κλίβελαντ.

Νερό για να έχεις καλά γεράματα

Εφόσον η μείωση της ενυδάτωσης σε μεγάλες ηλικίες είναι αναπόφευκτη, είναι καλό να έχεις από τώρα υγιεινές συνήθειες ώστε να μην αντιμετωπίσεις μεγάλο πρόβλημα αργότερα. Αν πίνεις αρκετό νερό και επιλέγεις σούπερ ενυδατικές τροφές, μην ανησυχείς. Η συνήθεια θα μείνει συνήθεια.

Μπορείς επίσης να ξεκινάς τη μέρα σου με ζεστό νερό και λεμόνι ώστε να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες στον ύπνο. Και για να μην κάνεις συνέχεια βόλτες στο ψυγείο ή τη βρύση, να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι ή ένα μικρό θερμός για να διατηρείται δροσερό.