ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς τρώγοντας μπανάνα κάθε μέρα θα χάσεις επιπλέον βάρος

Aπό πού να πρωτοξεκινήσω; Από το ότι είναι φάρμακο για τη δυσκολιότητα; από το ότι ανεβάζει το σίδηρο; ή από το ότι είναι ένα από τα πιο αντικαταθλιπτικά φρούτα; Η μπανάνα, αυτό το φυσικό διατροφικό υπέροπλο είναι μία τροφή ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Κόντραροντας την εσφαλμένη πεποίθηση σύμφωνα η μπανάνα πρέπει να αποφεύγεται ωσάν το το μουσακά επειδή «είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη», το πιο δημοφιλές κίτρινο φρούτο του κόσμου, ναι μεν είναι πιο γλυκό από πολλά άλλα φρούτα, ωστόσο είναι πλούσιo σε υδατάνθρακες που σε γεμίζουν ενέργεια και βιταμίνες.

Μαζί με όλα τα όλα οφέλη του, και το λιγότερο ευρέως γνωστό. Η μπανάνα σε κάνει να καταναλώνεις λιγότερη ζάχαρη. Όχι μόνο γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άρα επιβραδύνει το μεταβολισμό της ζάχαρης, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της μπανάνας είναι το ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη ή το μέλι στο γάλα, το γιαούρτι σου και σε πολλά γλυκά σου. Η ζεστή ή ψημένη μπανάνα, βγάζει μία γλύκα που κάνει τη ζάχαρη σχεδόν περιττή στο κέικ ή το ψωμί σου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μπεις στην κουζίνα για να φτιάξεις κάτι γλυκό, επένδυσε στη μπανάνα.