ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να ζήσεις χωρίς να μετανιώνεις

Νιώθεις ότι ζεις με αυτόματο πιλότο; Πως είσαι μέσα σε τοξικές σχέσεις ή σε μια δουλειά που δεν σε εκφράζει; Μάλλον κάνεις μια ζωή που θα μετανιώσεις στο μέλλον. Διάβασε τι πρέπει να προσέξεις ώστε να μη φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Μην μένεις σε τοξικές σχέσεις

Η ανάγκη να είσαι σε σχέση, να αγαπάς και να αγαπηθείς είναι απόλυτα φυσιολογική. Ωστόσο, το να μένεις μια σχέση, όχι απαραίτητα ερωτική, η οποία δεν σου κάνει καλό, θα σε κάνει να το μετανιώσεις κάποια στιγμή. Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, να δεις την κατάσταση και να πάρεις τις αποφάσεις σου. Οι κακές σχέσεις σε επιφορτίζουν με άγχος, δε σε αφήνουν να απολαύσεις τη ζωή και να προχωρήσεις στη ζωή σου.

Μη μένεις σε μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ωστόσο το να παραμένεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει και δεν σου ταιριάζει, θα κάνει κακό στην ψυχολογία σου. Άρθρο της Washington Post αναφέρει ότι μόλις το 13% των ανθρώπων τους αρέσει να πηγαίνουν στη δουλειά. Τα χρήματα είναι απαραίτητα στο να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες, ωστόσο πρέπει να δώσεις προσοχή στην ευτυχία σου. Το να βρεις μια δουλειά που σε γεμίζει, δεν είναι απόφαση μιας στιγμής αλλά χρειάζεται αρκετό ψάξιμο. Και ειδικότερα μέσα σου.

Ακολούθησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Πρόσεξε τη διατροφή σου και βάλε την άσκηση στη ζωή σου και αμέσως θα δεις αλλαγές στον οργανισμό και την ψυχολογία σου. Θα πρέπει επίσης να προσέξεις την ποιότητα του ύπνου σου ώστε να νιώθεις γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση το επόμενο πρωινό.

Ζήσε τη στιγμή

Πόσο απλή είναι η φράση “άδραξε τη μέρα” αλλά πόσο δύσκολη είναι η εφαρμογή της στην καθημερινότητά σου; Συγκεντρώσου στη στιγμή, απόλαυσε τα μικρά πράγματα και μην αναλώνεις την ενέργειά σου σε αρνητικές σκέψεις και υποθέσεις. Άλλωστε οι αναμνήσεις είναι αυτές που θα συντροφεύσουν μέχρι τα γεράματά σου.

Μη βάζεις τη ζωή σου σε αυτόματο πιλότο

Το να μην κυνηγάς τα όνειρά σου, να αφήνεις αρνητικούς ανθρώπους να σε πηγαίνουν πίσω και να ζεις με το φόβο είναι δείγματα ότι η ζωή σου είναι στον αυτόματο πιλότο. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, τις αποφάσεις σου και σίγουρα ακόμη και τα λάθη που θα κάνεις θα τα μετανιώσεις λιγότερο από κάποιον που δεν έκανε τίποτα.

Διάβασε επίσης στο Ladylike

Γιατί είναι ωραίο να μεγαλώνεις

Τα πράγματα που κάνουν οι άντρες και μας ξετρελαίνουν