ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να μην αργήσεις ποτέ ξανά στα ραντεβού σου

Έχεις θέμα με την διαχείριση του χρόνου, δεν υπολογίζεις ποτέ σωστά τα λεπτά και σου έχουν κρεμάσει την ταμπέλα της αργοπορημένης. Δεν είναι και πολύ ωραίο εδώ που τα λέμε.

Δεν είναι ευχάριστο να φτάσουν στο σημείο να σου λένε ψέματα για το τι ώρα πρέπει να είσαι έτοιμη ή να αμφισβητούν τον λόγο σου ή ακόμη και να σε ειρωνεύονται συνεχώς για την αργοπορία σου.

Δεν έχουν άδικο όμως. Το πρωί πάντα ξυπνάς 20 λεπτά αφού χτυπήσει το ξυπνητήρι, στο γραφείο πάντα μπαίνεις τελευταία και στα ραντεβού σου δεν είσαι ποτέ έτοιμη την ώρα που πρέπει.

Πρέπει να μάθεις λοιπόν τι φταίει και να το λύσεις. Για να το εξαφανίσεις την αργοπορία σου καλύτερα να μάθεις τι κάνουν οι άνθρωποι που είναι πάντα έτοιμοι στην ώρα τους και δεν ξέρουν τι πάει να πει η λέξη καθυστέρηση.

Είναι ειλικρινείς για τον χρόνο που θα τους χρειαστεί

Δεν θα σου πουν “θα είμαι έτοιμη σε πέντε” αν όντως δεν θα είναι. Και αν δεν γνωρίζεις πόσο χρόνο σου παίρνει για να ετοιμαστείς, την επόμενη φορά που θα το κάνεις να υπολογίσεις τον χρόνο σου. Έτσι θα ξέρεις πόση ώρα σου χρειάζεται και θα λες πάντα την αλήθεια.

Η αναβλητικότητα δεν αποτελεί μέρος της ζωής τους

Δεν θα αναβάλουν κάτι αλλά θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να διαχειριστούν τον χρόνο τους. Θα βάλουν πλυντήριο το βράδυ για να μην καθυστερήσουν στο ραντεβού τους, όταν σχολάσουν. Θα πακετάρουν τα πράγματα τους για ένα ταξίδι δύο μέρες πριν για να έχουν χρόνο να προλάβουν όλες τις υποχρεώσεις τους. Καιρός να παραδειγματιστείς.

Δεν πατούν το κουμπί snooze. Ποτέ

Βάζουν ένα ξυπνητήρι (όχι δέκα), κοιμούνται την ώρα που πρέπει και αν δεν κοιμηθούν την ώρα που πρόβλεψαν θα έχουν την έννοια να ξυπνήσουν τη στιγμή που πρέπει.