ΠΡΩΙΝΟ

Πώς να γίνεις (εύκολα) πρωινός τύπος

Το πρωινό ξύπνημα είναι βάρβαρο, ειδικά τώρα το χειμώνα που πρέπει να αφήσεις τη ζεστασιά του παπλώματος και τη θαλπωρή του μαξιλαριού σου- αν μάλιστα το προηγούμενο βράδυ έχεις κάνει binge watching της αγαπημένης σου σειράς στο Netflix, δυσκολεύεσαι ακόμα περισσότερο να σηκωθείς το πρωί.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που όχι απλά ξυπνάνε νωρίς το πρωί, αλλά κάνουν γυμναστική, τρώνε φυσιολογικό πρωινό (και όχι ένα τοστ στα γρήγορα) και αντί να σέρνονται στο γραφείο, έχουν απίστευτη όρεξη και ζωντάνια. Πώς το κάνουν αυτό; Είναι απλό. Εκπαιδεύουν τον εαυτό τους ώστε να τα καταφέρουν όλα αυτά, γιατί ας είμαστε ειλικρινείς αν μπορούσαμε όλοι αγκαλιά με το μαξιλάρι μας θα περνούσαμε τα πρωινά μας.

Αν λοιπόν έχεις βαρεθεί να ξυπνάς με το ζόρι και να τρέχεις σαν τρελή να προλάβεις μετρό/ λεωφορείο για να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά, ορίστε τι πρέπει να κάνεις ώστε να γίνεις πρωινός τύπος.

1. Φάε νωρίς το βραδινό σου

Για να γίνεις πρωινός τύπος δεν αρκεί να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι 2 ώρες νωρίτερα αλλά Ο,ΤΙ κάνεις ακόμα και τις ώρες που τρως. Αν σκοπεύεις λοιπόν να σηκωθείς στις 7το πρωί, πρέπει να έχεις φάει το βραδινό σου μέχρι τις 9 το βράδυ, ώστε να προλάβεις να χωνέψεις μέχρι τις 11 που πρέπει να έχεις ξαπλώσει.

2. Βάλε το τσάι στη διατροφή σου

Αν δυσκολεύεσαι να ηρεμήσεις όταν ξαπλώσεις δοκίμασε να πιεις ένα τσάι βαλεριάνας για να χαλαρώσεις (ή ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι) και προσπάθησε να μην πιεις καφέ μετά τη μια το μεσημέρι!

3. Κλείσε την τηλεόραση

Και γενικά όλες τις οθόνες γύρω σου· το τεχνητό φως από το κινητό και το tablet αποδιοργανώνουν το εσωτερικό σου ρολόι ενώ σε κρατάνε σε εγρήγορση. Προτίμησε να ακούσεις χαλαρή μουσική ή να διαβάσεις κάτι πριν ξαπλώσεις αντί να δεις #αλλο_ένα επεισόδιο (που δεν είναι ποτέ ένα) Good Wife.

4. Πέρνα χαλαρά τα απογεύματά σου

Αντί να πας στο γυμναστήριο ή στο σούπερ μάρκετ μετά τη δουλειά, προτίμησε να γυρίσεις σπίτι και να χαλαρώσεις με ένα ζεστό ντους. Δώσε στο σώμα σου την ευκαιρία να ξεκουραστεί και θα δεις ότι το πρωί θα έχεις περισσότερη ενέργεια να κάνεις τις δουλειές σου.

5. Μην έχεις κοντά σου το ξυπνητήρι

Το ξυπνητήρι πολλοί εμίσησαν, το snooze κανείς! Για να καταφέρεις να σηκωθείς άφησε το ξυπνητήρι σου λίγο πιο μακριά ώστε να αναγκαστείς να σηκωθείς από το κρεβάτι για να το κλείσεις.

6. Μείνε πιστή στο πρόγραμμα

Τις πρώτες μέρες θα είναι δύσκολο και θα καταλήξεις να στριφογυρνάς στο κρεβάτι και να ξυπνάς μουτρωμένη το πρωί αλλά αν μείνεις πιστή στο πρόγραμμα θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα ξυπνάς πολύ πιο εύκολα!