ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Πώς να αποβάλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου σε 8 απλά βήματα

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αποτοξινωθείς, μειώνοντας δραστικά την έκθεσή σου σε αυτά τα τοξικά χημικά.

Αυτά είναι οι 8 εύκολοι τρόποι με τους οποίους θα το πετύχεις.

1) Άλλαξε τα καθαριστικά προϊόντα σου

Υπάρχουν ένα σωρό φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού, οπότε γιατί να χρησιμοποιείς τα τοξικά;

2) Περιόρισε ή κόψε εντελώς το junk food

Τα ειδικά επεξεργασμένα φαγητά περιέχουν συντηρητικά που τα καθιστούν βλαβερά για τον οργανισμό αφενός και αφετέρου κάνουν αυτόν που τα καταναλώνει να θέλει κι άλλο διαρκώς και να μην τα χορταίνει.

3) Απόφυγε τα γενετικώς μεταλλαγμένα τρόφιμα

Το θέμα με τα μεταλλαγμένα είναι ότι το DNA του σπόρου έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία ώστε να αντέχει στα ισχυρά ζιζανιοκτόνα, τα οποία σε φυσιολογικές συνθήκες θα το κατέστρεφαν. Αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει στον οργανισμό μας, έτσι;

4) Προσοχή στα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς

Μην ξεχνάς πως ό,τι εφαρμόζεις πάνω στο δέρμα σου, μπορεί και εισχωρεί μέσα σε αυτό. Οπότε, καλό θα ήταν να ψάξεις φυσικές εναλλακτικές, προκειμένου να μακιγιάρεις τον εαυτό σου και να αποφεύγεις όσο μπορείς τα χημικά καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

5) Να είσαι σίγουρη για την ποιότητα των προϊόντων προσωπικής υγιεινής που χρησιμοποιείς

Ό,τι ισχύει με τα προϊόντα καθαρισμού και μακιγιάζ, ισχύει και εδώ. Ακόμα και όταν ακούς “φυτικά” ή “βιολογικά” προϊόντα, έχε κατά νου πως οι εταιρείες ξέρουν από σωστό marketing και αντιλαμβάνονται την επιθυμία του κόσμου για τέτοια προϊόντα. Απλώς, ψάξτο λίγο περισσότερο.

6) Και τα έπιπλα κρύβουν τα χημικά τους

Ίσως να μην το έχεις ξανακούσει, αλλά ακόμα και τα έπιπλά σου είναι πολύ πιθανό να έχουν ψεκαστεί με ειδικά σπρέι πυροπροστασίας. Αφενός είναι σπάνιο να πιάσει φωτιά το σπίτι σου, εκτός και αν είναι χτισμένο καταμεσής ενός δάσους, αφετέρου τα χημικά αυτά, όπως και τα περισσότερα, είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή για τον οργανισμό.

7) Ο ιδρώτας είναι καλός

Ειδικά το καλοκαίρι, που ιδρώνουμε συχνά, συνηθίζουμε να αισθανόμαστε άβολα γι’ αυτό κυρίως για αισθητικούς λόγους. Όμως, ο ιδρώτας είναι ο πιο φυσιολογικά ευφυής τρόπος να αποτοξινώσουμε τον εαυτό σου. Καθιέρωσε ένα είδος γυμναστικής όσο πιο συχνά μπορείς, ώστε να ιδρώνεις και να αποτοξινώνεσαι τακτικά.

8) Τι είναι το στεγνό βούρτσισμα;

Το στεγνό βούρτσισμα είναι αυτή η πρακτική με την οποία καθημερινά αφαιρείς το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος,  βουρτσίζοντάς το με μια φυσική, στεγνή βούρτσα.