ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς μπορείς να ελέγξεις αποτελεσματικά τις λιγούρες σου

Αρκετοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να τρώμε κάθε τρεις ώρες και ανάμεσα στα γεύματα να τρώμε ελαφριά και υγιεινα σνακ αλλά σχεδόν κανείς δεν το τηρεί. Το αποτέλεσμα; Πέφτουμε με τα μούτρα (κυρίως) σε ό,τι έχει πολλή ζάχαρη γιατί νιώθουμε την ανάγκη να φάμε κάτι που θα μας χορτάσει αλλά αυτό που καταφέρνουμε είναι να πάρουμε κενές θερμίδες και να πεινάμε πάλι σε λίγη ώρα. Υπάρχει όμως ένα τρόπος (τρεις για την ακρίβεια) που μπορούν να σε βοηθήσουν να ελέγξεις τις λιγούρες σου. Έχουμε και λέμε.

Άκου το σώμα σου

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της λιγούρας για κάτι συγκεκριμένο και της πείνας, ωστόσο αρκετά συχνά μπερδευόμαστε και καταλήγουμε να τσιμπολογάμε βλακείες ενώ στην πραγματικότητα πεινάμε. Αν νιώθεις ότι θες απελπισμένα κάτι γλυκό μην πιεστείς, φάε ένα μπισκότο αλλά αν θελήσεις και ένα δεύτερο και ένα τρίτο τότε μάλλον πεινάς οπότε καλύτερα να φας κανονικό φαγητό ή έστω ένα πιο υγιεινό σνακ, όπως μερικούς ξηρούς καρπούς και ένα τοστ.

Άφησε τον εαυτό σου λίγο χαλαρό

Δεν εννοούμε να τρως συνέχεια ό,τι βλακεία θέλεις αλλά αν ξέρεις π.χ ότι 3 απογεύματα την εβδομάδα μπορείς να φας την αγαπημένη σου σοκολάτα ή ένα κομμάτι από το γλυκό που λατρεύεις θα μπεις σε ένα πρόγραμμα και δεν θα τσιμπολογάς σε άσχετες φάσεις.

Φάε κάτι υγιεινό μαζί με το γλυκό

Θέλεις να φας πατατάκια; Βάλε σε ένα πιάτο και λίγο αγγούρι και καρότο με αλάτι και ξύδι και θα δεις ότι στο τέλος θα καταλήξεις να τρως τα λαχανικά αντί για τα πατατάκια. Έτσι θα χορτάσεις πιο εύκολα και δεν θα φας όλη τη σακούλα.