ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα που κάνει ο σύντροφός σου και σου λένε να τον χωρίσεις. Χωρίς δεύτερη ευκαιρία

Unsplash

Κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό είναι ένα δεδομένο με το οποίο μπαίνουμε στις σχέσεις και το ξέρουμε κυρίως για εμάς. Εδώ όμως υπάρχει μία μικρή παγίδα. Να φτάσουμε στο σημείο να συγχωρούμε τα πάντα μην μπορώντας να διαχωρίσουμε το ασήμαντο από το σημαντικό.

Αν ακούσεις όμως το ένστικτό σου, ξέρεις πολύ καλά πότε κάτι «κλωτσάει», σου φαίνεται αφύσικο και είναι σημαντική ένδειξη που σου δείχνει την πόρτα της εξόδου. Εννοείται ότι το πρώτο βήμα είναι το συζητήσεις και να μιλήσεις ανοιχτά για αυτό που σε ενοχλεί. Αν όμως κάτι επαναλαμβάνεται, ώρα να αποχωρήσεις. Δεν είναι ο σύντροφος που θα ήθελες να έχεις.

Ψέματα

Ένα αθώο λευκό ψέμα δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά αν ο σκοπός του είναι η προστασία σου. Τα μεγάλα ψέματα όμως που λέγονται επί τούτου και είναι ένα χόμπι που δεν κόβεται με τίποτα, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε δύο ενήλικες. Καληνύχτα και καλή τύχη.

Αγενής σύντροφος με γνωστούς (και αγνώστους)

Μην κάνεις αυτόν τον διαχωρισμό. Είτε μιλά υποτιμητικά στην αδερφή σου είτε προσβάλλει έναν σερβιτόρο, είναι ένα και το αυτό. Η κοινωνική συμπεριφορά λέει πολλά για έναν άνθρωπο, ακόμα κι αν λανθασμένα πιστεύεις ότι με εσένα είναι ένας άγγελος.

Σου απαγορεύει μία έξοδο

Σε περίπτωση που εσύ δεν είσαι 8 χρονών και εκείνος δεν είναι ο κηδεμόνας σου, δεν έχει κανένα (μα κανένα) δικαίωμα να σου απαγορεύσει να κάνεις κάτι. Η επιλογή είναι δική σου και δεν χρειάζεται να απολογείσαι επειδή θέλεις να βγεις (παλιά τις καλές εποχές) με τα παιδιά από τη δουλειά για φαγητό.

Καθημερινά ξεσπάσματα

Πρόσεξε, η βία δεν είναι μόνο σωματική. Δεν χρειάζεται να είναι ορατή για να πιστέψεις ότι είναι υπαρκτή. Τα μόνιμα νεύρα, η κριτική, ο σχολιασμός στα πάντα, τα παράπονα και οι εντάσεις είναι βία. Είναι δύσκολο να φύγεις από μία ανάλογη κατάσταση, αλλά σε διαβεβαιώ ότι είναι τοξική.

Σύντροφος που απειλεί με χωρισμό

Ένα κλασικό παιχνίδι εξουσίας που παίζουν τα περισσότερα ζευγάρια προκειμένου να «ξυπνήσουν» τον άλλον ή επειδή βλέπουν την επίδραση που έχουν πάνω του. Όποια και αν είναι η περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα υγιές και ενήλικο σε αυτήν τη συμπεριφορά. Αν κάποιος θέλει να φύγει, το συζητά πολιτισμένα και μετά το πράττει.