ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πότε είσαι έτοιμη να ερωτευτείς ξανά;

Ήσουν single για αρκετό καιρό και τώρα ονειρεύεσαι μια ώριμη και ολοκληρωμένη σχέση. Όμως δεν μπορείς να ζυγίζεις ακριβώς τη συναισθηματική σου κατάσταση, και όπως οι περισσότερες γυναίκες 25-45 ετών που βρίσκονται στην ίδια θέση με σένα, αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στο "μήπως βιάζομαι" και στο "άσε να περάσει λίγος καιρός ακόμα". Για να μην κάνεις λάθος λοιπόν, λάβε υπόψη σου τις εξής παραμέτρους:

Από τη Μυρτώ Μπεχράκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια

Οι προηγούμενες σχέσεις σου πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν

Το να έχεις χωρίσει με τον πρώην σου είναι διαφορετικό από το να έχει κλείσει μέσα σου αυτή η σχέση. Για να πετύχεις το δεύτερο, πρέπει να αντιληφθείς τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε και να εκτιμήσεις ό,τι σου έδωσε η σχέση αυτή. Μόνο τότε θα μπορέσεις να χτίσεις μια καινούρια σχέση σε σωστές βάσεις. Επίσης, πρέπει ο πρώην σου να μην δρα πλέον ως δικλίδα ασφαλείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχεις ανάγκη να του τηλεφωνείς όταν νοιώθεις μοναξιά ή ανασφάλεια και δεν κοιτάς συνεχώς τη σελίδα του στο Facebook. Με άλλα λόγια, όταν πια δεν θα σε κυνηγάνε τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα δημιουργηθεί χώρος στη ζωή σου για κάτι καινούριο.

Περνώ και μόνη μου καλά!

Προκειμένου να επενδύσεις σε μια νέα σχέση, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να στέκεσαι στα πόδια σου και χωρίς κάποιο σύντροφο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να είσαι ικανοποιημένη με τη ζωή σου ως single. Έτσι, ο νέος σύντροφος θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ευτυχία σου και θα μπορέσετε μαζί να χτίσετε κάτι όμορφο. Κοινώς, αν και περνάς και μόνη σου καλά, θέλεις να περνάς ακόμα καλύτερα και να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άντρα στο πλάι σου.

Σε ελκύουν οι ‘κατάλληλοι’ άντρες

Άλλη μια ένδειξη του κατά πόσο είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις μια νέα σχέση είναι ο τύπος των αντρών που σε ελκύουν και προσεγγίζουν. Αν για παράδειγμα βρίσκεις ενδιαφέροντες άντρες που είναι μακριά (χιλιομετρικά ή συναισθηματικά), που είναι δεσμευμένοι ή που δεν θέλουν να έχουν καμία είδους δέσμευση, τότε μάλλον δεν είσαι έτοιμη για μια νέα σχέση. Αντίθετα, αν σε ελκύουν άντρες που είναι ελεύθεροι, που εκφράζουν τα θέλω τους και επιθυμούν μια σύντροφο, τότε είσαι έτοιμη για να γράψεις ένα καινούριο κεφάλαιο στην ερωτική σου ζωή.

Συνεπώς, κάνε ένα βήμα πίσω, σκέψου τα παραπάνω και αξιολόγησε σωστά σε τι φάση είσαι.

Όσα θα μάθεις για τον έρωτα στο Ladylike

Η no1 συνήθεια που κάνει τις γυναίκες κακές στο φλερτ

10 tips για να σε ξαναερωτευτεί