ΕΡΕΥΝΑ

Πόσο συχνά κάνουμε σεξ στην Ελλάδα;

iStock

Μια νέα έρευνα ρίχνει φως γύρω από τις στάσεις και τις αντιλήψεις που έχουμε στην Ελλάδα σχετικά με τον έρωτα, τις σχέσεις, το σεξ, αλλά και την επίδραση των social media στις ερωτικές μας σχέσεις.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Aboutpeople για το NEWS 24/7, συμμετείχαν 1.576 άτομα, ηλικίας 17 ετών και άνω, κατά το διάστημα 18-22 Ιουνίου. Ανάμεσα στα πιο ρομαντικά  ερωτήματα τα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν, ήταν πράγματα όπως «Πόσες φορές έχετε ερωτευθεί στη ζωή σας;» ή «Μπορεί να κρατήσει για πάντα ο έρωτας;». Στα πιο πρακτικά τώρα και σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιλήψεις μας για το σεξ, η έρευνα αξιολόγησε τόσο τα ποσοτικά, όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σεξουαλικής ζωής των Ελλήνων.

Πόσο συχνά κάνουμε σεξ στην Ελλάδα;

To 24,3% όσων είναι παντρεμένοι ή σε κάποιου είδους ερωτική σχέση, δηλώνει ότι κάνει σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα, το 22,7% δηλώνει ότι έχει σεξουαλικές επαφές σπανιότερα από μία φορά το μήνα, το 18,8% μία φορά την εβδομάδα και το 14,7% 1-2 φορές το μήνα. Έπονται όσοι κάνουν σεξ περίπου κάθε 10 ημέρες (8,9%) και όσοι απαντάνε ότι κάνουν σεξ κάθε μέρα (3,0%). Η πιο «δραστήρια» ηλικιακή κατηγορία, είναι αυτή των 17-34.

Ποια είναι η ιδανική στιγμή για την πρώτη φορά σε μια νέα σχέση;

Όσον αφορά το σεξ σε μια νέα σχέση, το 44,5% εκτιμά ότι η ιδανική στιγμή είναι μετά από 4-5 ραντεβού. Η δεύτερη απάντηση, μετά τον πρώτο μήνα, υπολείπεται κατά 26,7 μονάδες (17,8%), και τρίτη κατά σειρά απάντηση είναι «στο δεύτερο ραντεβού» (14,4%). Παρατηρείται πως οι άνδρες είναι πιο «βιαστικοί» σε σχέση με τις γυναίκες (σεξ το πρώτο βράδυ: άνδρες 13,4% – γυναίκες 4,1% και σεξ στο δεύτερο ραντεβού: άνδρες 20,8% – γυναίκες 8,2%).

Όσον αφορά το κατά πόσο είμαστε πολυγαμικά όντα στην Ελλάδα, το 47,4% δηλώνει πως είμαστε, ενώ το 42,3% ότι δεν είμαστε πολυγαμικά όντα. Οι άνδρες (54,9%), τα άτομα 55 ετών και άνω (54,2%) και όσοι περιλαμβάνονται στην κατηγορία «όχι ακριβώς σε σχέση/ σε περίπλοκη κατάσταση» (52,9%), φαίνεται πως συμφωνούν με τη φράση «ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον» με ποσοστά αρκετά υψηλότερα του γενικού 47,4%.

Μπορείς να βρεις ολόκληρη την έρευνα εδώ. Τα συμπεράσματα δικά σου.